Svenska
Gamereactor
Videos
HQ

GRTV News - Ninja Theory rapporteras ha fått grönt ljus för att driva ett annat projekt

Utvecklaren Senua's Saga: Hellblade II sägs arbeta på något annat än skräckspelet, Project: Mara.

Audio transcriptions

"Hej alla och välkomna tillbaka till ett nytt avsnitt av GRTV News. Idag kommer vi att prata om vad som utan tvekan är som den största och hetaste utvecklaren den 21 maj 2025 och det är Ninja Theory. Vi säger det för att idag är den officiella lanseringen dag för Senua's Saga Hellblade 2 som är den här riktigt spännande uppföljaren till Hellblade Senua's Sacrifice-spel. Ett som Ninja Theory har arbetat med i flera år. Det har till synes en mycket mycket hög produktion, jag vill inte säga budget, men produktionsvärden rätt. Det ser väldigt det ser väldigt premium ut när man tittar på det och ändå är det det är på många sätt ett dubbel-a-spel och det är varför det har varit en hel del samtal om Ninja Theorys framtid. Du vet, är det här spelet sälja med Xbox stängda studios? Är Ninja Theory moget för en nedläggning? Den sortens saker sånt. Men det ser ut som att Ninja Theory kommer att finnas kvar ett tag, tack och lov, för vi behöver kreativa utvecklare som Ninja Theory för att säkerställa att utrymmet på videospelmediet förblir underhållande och kreativt engagerande. Och vi säger det eftersom det nyligen har gått ut ett uttalande från en av Ninja Theorys chefer som talar om lanseringen av Senua's Saga Hellblade 2 och formuleringen ledde till att många människor blev lite oroliga över framtiden för men vi har hört från ytterligare en källa att det inte borde vara fallet. Att det är faktiskt ett positivt sätt att hur orden har använts i just detta uttalande. Så låt oss dyka in och ta en titt på den här rapporten. Ninja Theory har fått grönt ljus för ett nytt projekt. Det kommer förmodligen att vara flera år innan vi ser något från det dock. Så på måndagskvällen hade Ninja Theory studio chefen Dom Matthews ett öppet brev på Instagram där han tackar fansen som han säger har varit mycket stöttande och gett bra feedback under utvecklingen av Senua's Saga Hellblade 2."

"Vissa tolkade dock brevet som ett slags farväl och befarade att de kunde bli nästa studio som stängs ner när Microsoft säger upp folk. Men enligt Windows Central-redaktören Jez Corden finns det inget att oroa sig för. Snarare tvärtom faktiskt. Via Windows Central förklarar han att Ninja Theory i själva verket just har fått grönt ljus för ett nytt projekt som inte är tidigare aviserade skräckspelprojektet Mara. Förresten lanseras Senua's Saga Hellblade 2 idag vi har en recension på gång. I det öppna brevet skriver Matthew att studion tror att det är utvecklat en uppfinning som tar dig på en resa som inte lämnar dig något och lämnar dig tänker och känner. Om några timmar får ni veta om de lyckas. Och detta är uttalandet här från Dom Matthews studiochef på Ninja Theory. Han säger hej allihop. Så här på kvällen inför av Senua's Saga Hellblade 2 vill jag tacka våra fans å allas vägnar här på Ninja Theory. Vi ser er och vi hör er när ni ger oss sådan kärlek och sådant stöd. När ni säger till oss hur mycket Senua betyder för er. När ni berättar för oss hur mycket ni såg fram emot spelet och hur stort förtroende du har för att vi ska fortsätta Senuas berättelse på ett sätt som gör rättvisa åt den koppling så många av er har haft till henne och till Hellblade. Från allra första början av Senuas saga Hellblade 2 har vi haft er i åtanke och jag hoppas verkligen att när ni spelar det andra kapitlet i Senuas berättelse kommer du att hitta den välbekanta anslutningen igen och att också så många fler människor kommer att hitta sina väg till Senua och hennes värld också. Nu innan jag fortsätter på det sätt som de nämnde kapitel 2 gör att jag på många sätt antyder att det kommer att bli ett tredje kapitel och jag hoppas att det är det fall hoppas jag att de får möjlighet att liksom jaga berättelsen och kanske avsluta den som en trilogi eller något jag är inte så säker men ja det är den typ av sätt som det kommer över till mig lite grann. Hur som helst, att göra videospel är svårt, mycket mindre, mycket som Senua, vi som ett team har styrts av en övertygelse att uppnå vår strävan att göra ett spel som sänker dig djupt in i Senuas värld och att ta dig med på en resa som får dig att tänka och känna. Jag tror att vi har uppnått vårt uppdrag och jag hoppas att ni håller med om att jag är mycket stolt över spelet mycket stolt över vårt team och mycket stolt över er våra fans och som har stöttat oss på denna magiska resa tack."

"Så ja, vissa har missuppfattat det eller tagit det som ett slags ett slutbrev på många sätt rätt född in i teorin som du kan förstå varför du vet att det finns en många bisarra situationer som äger rum på Xbox Game Studios-familjen just nu och sen får man ett brev som det här som har goda avsikter men typ när man börjar läsa mellan raderna börjar man undra om det finns några baktankar med det men ja att döma av Jez Corden som togs till Windows Central för att avslöja det Ninja Theory har fått grönt ljus för ett nytt projekt så vi vet inte vad det är vi vet inte när det kommer att komma ut eller när det kommer att tillkännages eller om någonsin om det kommer att att vara när som helst snart men med tanke på Senua's Saga Hellblade 2 lanseras bara idag med tanke på att de har arbetat med Project Mara ett tag kanske detta är något vi borde förvänta oss att se något betydande för eller om för några möjligen år men ja som vi vet mer förhoppningsvis förhoppningsvis när vi vet mer kommer vi att hålla dig uppdaterad och låta dig veta så snart som information offentliggörs men annars ja det här är all tid som jag har på dagens avsnitt av GRTV News Jag kommer tillbaka imorgon men så håll ögonen öppna för något annat då annars hoppas jag du njuter av din tisdag och ja, vi ses i nästa ta hand om alla"

GRTV News

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler