Svenska
Gamereactor
Videos
HQ

LEGO vs. NVIDIA - Är det lika enkelt att bygga en dator som LEGO? (Sponsrad)

Ibland går en satsning för långt, och i Gamereactors fall hade vi turen att få NVIDIA och Proshop att sponsra en liten intern tävling som du kan se i den här videon.

Audio transcriptions

"Vi samarbetar med ProShop för att lyfta fram några av de fantastiska erbjudanden på PC-komponenter som de har under de kommande två veckorna.
Tidigare har vi arbetat med NVIDIA för att visa hur enkelt ett GPU-byte kan vara, men nu vill vi svara på frågan om hur svårt det är att bygga en komplett dator från grunden år 2024."

"Så vi har bestämt oss för att visa dig hur enkelt det kan vara att bygga en gaming-PC genom att jämföra det med något som många av er har gjort otaliga gånger, nämligen att bygga ett LEGO-set.
Medan vi bygger datorn och guidar dig genom processen att montera ihop vår nya spelrigg, kommer Magnus att göra det han gör bäst och bygga ett medelstort LEGO-set, allt för att visa exakt hur enkelt det kan vara att bygga en dator."

"Varenda en av de komponenter vi har använt i den här videon är för närvarande till salu som en del av ProShop Super Day Sale.
Mer detaljer finns i videobeskrivningen.
För en mer budgetvänlig PC finns det dock gott om alternativ att välja mellan.
Vi har naturligtvis fuskat och snabbat upp en del av bilderna, men att läsa installationsguiderna för varje produkt kan göras på några minuter."

"Och oroa dig inte, du behöver i princip bara en skruvmejsel och några buntband, och att vidröra en ledande yta som ett element för att bli av med uppbyggd statisk laddning.
Använda baksidan av handen om du behöver.
Stjärnan i detta bygge kommer att vara NVIDIA RTX 4070 Ti Super GPU, som inte bara är lätt att installera utan också använder den senaste grafiktekniken och kommer att säkerställa att vår PC levererar den ultimata spelupplevelsen."

"Men mer om det senare.
Vi börjar med det mest väsentliga, vårt ASUS Z790 Prime-moderkort, som är både kraftfullt och mångsidigt.
Det innehåller en PCIe 5.0-kortplats för ditt grafikkort, vilket gör det så nära framtidssäkert som möjligt, samtidigt som den har ytterligare fyra expansionsplatser."

"Lagringen kan ske i någon av de tre M.2-platserna förutom alla vanliga SATA-portar, fyra platser för DDR5-minne och något som bara nyligen inte längre är en toppfunktion, en 2,5 gigabit LAN ethernet-kontakt.
Vi börjar med att installera vår CPU, vilket är förvånansvärt enkelt eftersom allt du behöver leta efter är den gyllene triangeln, och sedan rikta in fördjupningarna på ramen och försiktigt placera chipet i sockeln utan att trycka, trycker ner metallstången och skjuter den försiktigt under den lilla kroken."

"Så där, ja. Det är bokstavligen den svåraste delen.
När det gäller minnet valde vi en klassisk arbetshäst med låg latens, Corsair Vengeance, ett 32 gigabyte kit som enkelt och billigt kan uppgraderas senare.
För lagring är WD Black extremt snabb, pålitlig och enkel att installera."

"Det är verkligen allt. Lätt som en plätt.
Sedan har vi en dubbelkammarlayout, LIAN LI-011.
Så låt oss börja med att sätta in strömförsörjningen.
Oroa dig inte för kablar, vi har ett modulärt nätaggregat, så kablar kan installeras senare."

"Hur länge har det gått?
Åh, Gud...
Det här är svårare än jag minns.
Sedan monterar vi de extra fläktarna på baksidan, som blåser in frisk luft, och tre extra fläktar på undersidan."

"Det här kan tyckas vara ett konstigt sätt att göra det på, men vi skapar ett positivt tryck inuti chassit, och ser till att små dammpartiklar inte lägger sig på insidan.
Nu saknas bara GPU:n och kylningen för CPU:n, men först måste vi kablar upp allt annat."

"För att maximera vårt arbetsutrymme, särskilt med RGB-fläktar, behöver det här arbetet allt utrymme vi kan erbjuda.
Nu återstår bara att montera monteringsdelen på moderkortet, och sedan fästa fläktarna på kylaren."

"Efter att vi har placerat moderkortet i chassit ansluter vi alla kablar, vilket är ganska enkelt eftersom alla kontakter är tydligt markerade.
För CPU:n använder vi allt-i-ett vätskekylaren Corsair H150i LCD, som är placerad i sitt avsedda fäste."

"Nu kan vi enkelt ta bort skyddsdelarna från pumpen, placera och säkra den på CPU:n och ansluta de sista kablarna.
Nu återstår bara att placera GPU:n, i det här fallet Asus GeForce RTX ROG Strix 4070 Ti Super, koppla in strömkabeln och börja sedan installera alla kablar som vi förberett tidigare i strömförsörjningen."

"Korten i NVIDIA RTX 40-serien är speciellt utformade för att ge bästa möjliga prestanda, Korten i RTX 40-serien är särskilt utformade för att leverera enastående spelprestanda.
De är de bästa grafikkorten på marknaden för spel, och inkluderar fördelar som den revolutionerande AI-drivna DLSS 3, som ökar bildhastigheten med upp till fyra gånger, samtidigt som dina spel ser fantastiska ut med superlåg latens, Med den här versionen kan vi alltså se fram emot förstklassig prestanda och fantastisk visuell återgivning."

"Även om den senaste generationen av NVIDIA-grafikkort är extremt kraftfulla, är installationsprocessen mycket enkel eftersom nya enkla kontakter har introducerats.
Du kan bara ansluta den på ett sätt i båda ändarna av kabeln, så oroa dig inte för att du installerar den fel."

"Faktum är att bygga en modern dator är full av så många felsäkringar att det är mycket enklare och säkrare än det var för bara fem eller sex år sedan.
Vid denna punkt kan du gå på ett av två sätt, antingen funktionell, vilket skulle vara synd med ett så fint akvariumliknande hölje, eller så kan man åtminstone snygga till det lite."

"Det här är den del som faktiskt tar tid, och som mer oerfarna byggare kanske vill hoppa över, men ett snyggt och rent bygge ser bara bättre ut och rekommenderas starkt.
Och där har du det."

"Även om Magnus LGO-set är ett vackert hantverk, stöder den inte riktigt de senaste framstegen inom grafisk trohet eller teknik för att öka bildfrekvensen.
Tre, två, ett, stopp.
Skämtar du?
Vad, det var vad, 45 minuter?
Jag tror jag är ungefär halvvägs här."

"Nej, nej, nej! Jag antar att det är sant då.
Du kan nu spara över 14% på hela bygget.
Som du har sett kan det vara ännu enklare att bygga en PC än att sätta ihop ett LEGO-set, tack vare tydliga instruktioner och användarvänliga komponenter."

"Kolla in länkarna i beskrivningen för att ta del av ProShops supererbjudanden på alla de komponenter som nämns, spara lite pengar och bygg din egen dröm-PC i processen."

Sponsored

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler