Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
recensioner
Warhammer 40,000 Battlesector

Warhammer 40,000: Battlesector-Necrons

Patrik har styrt runt sotsvarta skelett med fasansfulla högteknologiska vapen på en ny kampanjkarta i detta nedladdningsbara innehåll...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det är återigen dags att få bekanta oss med en av Warhammer: 40,000 mest populära skurkar. Necrons som de så fint heter är en ras av odöda krigare från en svunnen tid. De har alla fått sin själ flyttade in i mekaniska kroppar av varelser de dyrkade som sina gudar. Med sin avancerade teknologi är de inte att leka med. Enligt universumets historia så begravde de sitt imperium i förseglade kammare under miljontals år. Under denna tidsperiod har de börjat vakna till liv igen. Det är en av dynastierna vi får spela som med detta nedladdningsbara innehåll.

Grunden för denna nya fraktion är att de är högteknologiska, inte särskild snabba men mycket kraftfulla i strid. Varje omgång har en enhet en chans att återuppliva en individuell soldat vilket passar väl in. Med denna fraktion tillkommer en gratis uppdatering som innehåller en ny kampanj. Necrons har inte en egen berättelsestyrd kampanj som Blood Angels utan precis som med Tyranids är det mer en fiende du kan spela som om du vill. Jag hade personligen hoppats på en berättelsestyrd kampanj då jag gillade Space Marines kamp mot Tyranids när jag recenserade basspelet Warhammer 40,000: Battlesector. Skärmytslingarna är ändå roande och basspelet behövde nytt innehåll.

Warhammer 40,000 Battlesector
Varje hexagon är ett territorium. Du slåss om dessa mot neutrala varianter av de tre styrkorna eller mot huvudfienden.

Även om de nya verktygen är roliga och fraktionen är riktigt detaljerad, saknas det lite enheter från brädspelet. Jag tror att de kan dyka upp senare som extra nedladdningsbart innehåll. De är en brutal fraktion som marscherar i sina sotgråa/svarta rustningar. Deras vapen låter fantastiskt och jag gillar verkligen hur de spelar. Det kommer mest till rätta i den nya kampanjen som är lite av en besvikelse. Det finns inget narrativ, den släpps som en testversion och det är en väldigt liten karta. Du rekryterar trupper, fyller på skadade enheter och strider om hexagoner både på kampanjkartan och i striderna. De är inte många och de tre huvudfienderna har inga egna dialoger eller unika fästningar. Det var något jag verkligen gillade i Dark Crusade och Soul Storm expansionerna för Dawn of War. Slagsmålet mellan trupperna är som vanligt riktigt bra men det finns ingen större variation på nivåerna dessa tar plats i och ingen riktig dialog eller kontext skapade inte ett sug att fortsätta. Det är synd då huvudkampanjen är riktigt bra.

Detta är en annons:

Även om Necrons kommer med 14 riktigt detaljerade och välspelande enheter för en liten summa pengar är det en missad möjlighet för Black Lab Games. Jag hoppas att de försöker bygga en mer matig kampanj runt Necrons eller någon annan fraktion i framtiden. Det är med berättelsedrivna kampanjerna som utvecklaren i nuläget är som starkast. Du får 14 nya enheter för ett lågt pris och det är roliga en stund i skärmytslingarna. Den pumpande elektroniska musiken och röstskådespelet när du klickar på enheterna är även det bra. Kampanjen som dök upp gratis med detta dlc behöver expanderas ordentligt med variation och nya spelmässiga inslag. I nuläget saknar kampanjen det underhållningsvärdet den behöver. Jag upptäcker att jag hellre vill spela Blood Angels huvudkampanj snarare än resten av innehållet.

Warhammer 40,000 Battlesector
Kampanjkartan släpps i en ofärdig version men har många inställningar.

Om du funderar på att plocka upp detta så är basspelet en bättre affär. Om du älskar skärmytslingsläget så kan detta vara ett sätt att få lite mer variation. I slutändan kan jag inte se ett bestående värde i detta paket just nu. Det är en väldesignad fraktion som spelar precis så som jag kommit att förvänta mig av den inom varumärkets ramar. Det är fortfarande en tolkning av brädspelet snarare än något som Dawn of War. Det kan vara värt att hålla ögonen på detta paket om sandlådekampanjen förbättras avsevärt. Jag hoppas att utvecklarna funderar på en större expansion med narrativ framöver. Jag tror titeln behöver ett matigare innehåll med en kampanj för att ge mer värde till upplevelsen. Det hittar du inte än med den nya gratiskampanjen eller fraktionen du betalar för, även om båda försöker förbättra basspelet.

Warhammer 40,000 Battlesector
Enheterna ser, låter och spelar bra. De känns som ett bra tillskott.
Detta är en annons:
Warhammer 40,000 Battlesector
Warhammer 40,000 Battlesector
Warhammer 40,000 Battlesector
Warhammer 40,000 Battlesector
Warhammer 40,000 Battlesector
Warhammer 40,000 Battlesector
Warhammer 40,000 Battlesector
Warhammer 40,000 Battlesector
Warhammer 40,000 Battlesector
06 Gamereactor Sverige
6 / 10
+
Rolig fraktion, bra röster, musik och spelbarhet
-
Kan enbart spelas i skärmytslingsläget eller den nya kampanjen, ingen berättelsedriven kampanj, iite klent på innehåll, saknar lite enheter från brädspelet
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content