Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Watch Dogs

Watch Dogs

Ibland räcker det med en keps, en rock och en telefon med nyladdat batteri för att vända upp och ner på en hel värld. Det är verkligheten i Ubisofts Watch Dogs

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Alla och deras gammelmormor har en mobiltelefon idag. De flesta är uppkopplad mot internet, mer eller mindre hela tiden, och information skickas och tas emot på minut-basis. All information. Offentlig, personlig, hemlig, allt finns där ute, redo att plockas åt sig för den som bara vet hur och Aiden Pierce har gjort detta till en konstform.

När vi först får träffa Aiden Pierce är en skrovlig röst allt vi får höra. Vi vet ingenting, men Aiden Pierce vet allt. Speciellt om sitt uppsatta offer Joseph Demarco. Aiden går med händerna djupt nedkörda i sin rock. Vinden blåser i ett som det ser ut höstruskigt Chicago. Aiden har fällt upp kragen och dragit ner kepsen så långt han kan över pannan men målet är klart. Stegen framåt är långsamma men bestämda.

Snart plockar han fram sin mobil ur fickan och rör sig mot konsthallen där Joseph Demarco ställer ut under titeln dot conneXion. Kön är lång och det står en dörrvakt i vägen. Men Aiden ser bara möjligheter, tar fram mobilen och lyckas med några få fingertryck stänga ner all mobilkommunikation i närheten. Ett par steg senare är han inne i galleriet och efter en tät dialogväxling med en man vid namn Jordy, som känner Aiden väl och som vi fått veta kommer spela en stor roll i spelet, har Aiden en pistol i sin rock.

Watch Dogs
Watch Dogs utspelar sig i Chicago, i en nära framtid.
Detta är en annons:

Aiden scannar av människorna inne i galleriet. All personlig information har han i sina händer och han hittar snart en anställd till Joseph Demarco som känt igen Aiden. Demarco får plötsligt väldigt bråttom till galleriet och Aiden går ut för att konfrontera honom. Trafiken är tät och regnet öser ner. För att få stopp på Demarco tar Aiden återigen fram mobilen och sätter samtliga trafikljus i korsningen på grönt. Effekten är näst intill förödande. Men Demarco överlever kraschen och får snart hjälp av vad som ser ut att vara livvakter.

Aiden visar nu nya förmågor då han smidig som en katt tar skydd bakom en bil och avlossar några snabba, dödliga salvor mot sina fiender. Snart är bara Demarco kvar och han får möta samma öde som sina livvakter. Polissirenerna ljuder allt högre så Aiden stjäl närmaste bil och sladdar iväg. Under färden aktiverar han en vägbro längre fram och lyckas hoppa över precis när bron börjar dela sig.

Trailern som Ubisoft visade upp på E3 tog andan ur de flesta och Watch Dogs ansågs av många vara mässans klarast lysande stjärna. Men en trailer kan bara säga så mycket, det är först när vi får en närmare blick på det hela som detaljer börjar urskiljas och information börjar sippra fram. Watch Dogs utspelas i Chicago i en nära framtid och spelvärlden du tar dig an är en öppen sådan med hacking i ett utbrett informationssamhälle som övergripande tema.

Watch Dogs
Med hjälp av din "Profiler" kan du få reda på i princip allt du vill om människorna du möter i Watch Dogs.
Detta är en annons:

I Watch Dogs värld är hela städer ett enda stort nätverk (i spelet kallas huvuddatorn ctOS, eller Central Operating System), ständigt uppkopplat mot internet där den som är skicklig kan få tag på all information om alla människor. Aiden Pierce har just den skickligheten och alla människor han möter har en helt egen historia att berätta, unikt skriven för varje karaktär av Ubisofts manusförfattare.

Aiden kan tjuvlyssna på samtal, få in video från övervakningskameror och hacka i princip allt som är uppkopplat (vilket i Watch Dogs värld är det mesta), ja till och med få åtkomst till människors bankkonton. Ubisoft säger att allt i världen som ser ut att vara uppkopplat på något sätt, också kan kontrolleras.

Tanken från Ubisofts sida är att du ska kunna göra vad du vill med den information som når dig och ta dig an uppdrag på mängder av olika vis. På samma sätt har dina handlingar också mängder av olika konsekvenser. Oskyldiga människor kan ta skada, som i bilolyckan som Aiden orsakade, och vi får känslan av att moraliska dilemman kommer väga tungt under spelets gång.

Ubisoft använder inte ordet mobiltelefon när det gäller Aidens hjälpmedel utan kallar den istället för "Profiler". Ubisoft visade bland annat hur den kan koppla upp sig till närliggande säkerhetskameror för att ge Aiden en hjälpande hand i att ha full kontroll över sin omgivning. Den kan även hjälpa dig i en knipa där polisen är dig hack i häl då din Profiler kan störa deras signaler.

Watch Dogs
Hacka nätverk, mobiltelefoner, övervakningskameror, ja vad som helst som är uppkopplat i Watch Dogs.

Aiden är inte bara flink i fingrar och tanke, han är också mycket skicklig när kulorna börjar vina runt öronen på honom och det vi sett ger klara Assassins Creed-vibbar då han rör sig enkelt och smidigt både horisontellt som vertikalt.

Ubisoft berättade även att man kommer släppa ett Ipad-spel som kommer fungera som komplement till huvudspelet där du kan via din padda ta del av information från staden och se hur långt du kommit i ditt spel. Men det är inte allt. Du kan även ha koll på vad dina vänner som spelar spelet har för sig och hur dom tar sig an dess olika utmaningar. Det gör att du till exempel kan försöka klara uppdrag snabbare än dom. Slutet på demot som Ubisoft visade upp gav oss starka aningar om fler spelare i ditt spel, men utvecklarna själva ville inte gå in på specifika detaljer. Men klart är att man vill med mobilappen knyta ihop spelare på olika sätt, både i sedvanlig multiplayer som mellan olika plattformar.

Watch Dogs
Aiden är inte bara en rackarns skicklig hacker, utan även snabb och smidig i spelets actionsekvenser.

Det finns fortfarande så mycket som inte är känt kring Watch Dogs. Vi vet inte ens med säkerhet om spelet är tänkt att bara släppas till dagens plattformar eller om det är nästa generations konsoler som är målet. PC, Xbox 360 och PS3 är bekräftade plattformar men bli inte förvånade om Watch Dogs också pumpas ut till nästa generation.

Oavsett okänd information var Watch Dogs en av mässans absolut största knock-out-slag. Med fantastisk yta kombinerad med ett vad som känns som bottenlöst djup, och en öppen värld att ta sig an, kan Watch Dogs bli precis hur bra som helst. Vi längtar så mycket att vi gråter oss till sömns på nätterna.

Watch Dogs
Watch Dogs
Watch Dogs
Watch Dogs
Watch Dogs
Watch Dogs
Watch Dogs
Watch Dogs
Watch Dogs
Watch Dogs
Watch Dogs
Watch Dogs
Watch Dogs
Watch Dogs
Watch Dogs
Watch Dogs
Watch Dogs

Relaterade texter

Watch DogsScore

Watch Dogs

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Otäcka intrång i våra privatliv genom nyttjande av vardagsteknologi, det är vad Ubisofts hutlöst påkostade thriller handlar om. Petter har delat ut betyg...

4
Här är denna veckas gratisspel

Här är denna veckas gratisspel

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Som bekant råder det ingen brist på gratisspel, där det varje vecka kommer nya till både datorer och konsoler. Därför kommer vi från och med nu varje fredag berätta vilka...

Watch Dogs till Wii U fick stryk av FIFA 13

Watch Dogs till Wii U fick stryk av FIFA 13

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Den brittiska speltoppen var kliniskt fri från allt Nintendo-relaterat idag, och vi bestämde oss därför för att närmare kolla in hur det gick för Watch Dogs som ju...Loading next content