Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Watch Dogs: Legion

Watch Dogs Legion

Vi fick spela Watch Dogs Legion på Ubisofts presskonferens i Los Angeles.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

E3 har officiellt börjat och många av er har utan tvekan följd de ej öppna för allmänheten presskonferenserna som vid det här laget är över, inklusive Ubisofts. Innan denna konferens hade vi chansen att inte bara prata med två av utvecklarna från det nyligen utanonserade Watch Dogs Legion utan även spela spelet i Los Angeles.

Watch Dogs har helt klart utvecklats genom åren sedan det första spelet släpptes 2014, men med det kommande spelet Legion så väntar mycket större ändringar än tidigare. Den största av dessa förändringar är det faktum att vi inte längre kommer spela en specifik protagonist eller kommunicera med ett visst gäng av Dedsec-medlemmar. Legion kommer istället låta spelaren rekrytera människor direkt från Londons gator och spela som dessa. Detta betyder att protagonisten, eller snarare protagonisterna, kan vara datorstyrda karaktärer som vandrar omkring med sina egna karaktärsdrag, intressen, sysselsättningar och personligheter. Dessa karaktärer kan bli anpassade för att matcha spelarens spel- samt visuella stil genom att välja en klass och besöka olika klädbutiker runtom i staden.

20 karaktärer kan ta del av din motståndsrörelse på en och samma gång och alla dessa kan bli rekryterade genom att samla deras förtroende som representant för Dedsec. För att göra dessa så behöver spelaren se över karaktärens profil med vänster axelknapp/bumper, spara karaktärens information till sin databas och sedan påbörja ett uppdrag för att förtjäna deras lojalitet. När karaktären är lojal nog får du valmöjligheten att rekrytera dessa helt och välja en klass.

Watch Dogs: Legion
Detta är en annons:
Watch Dogs: LegionWatch Dogs: LegionWatch Dogs: Legion

Spelet erbjuder tre olika klasser som alla kommer med olika fördelar för strider. Enforcer, den första klassen, har fokus på avståndsvapen med finurliga minor som specialförmåga. Infiltrator, den andra klassen, är stealth-fokuserad med förmågan att bli osynlig från fiender en kort stund. Den tredje och sista klassen är en hybrid och kallas Hacker som låter spelaren leka runt med drönare och kanontorn. Utöver de tre olika klasserna så har alla karaktärernas ursprungliga karaktärsdrag också en inverkan på spelmekaniken. Till exempel så hade vi en koniskt sjuk motståndsmedlem som hade några användbara och häftiga fördelar och en stor nackdel; han kunde falla ihop död när som helst. Detta är en stor faktor i Legion att varje karaktär som går förlorad på grund av sjukdom, olyckor eller strider är borta för evigt.

I Watch Dogs Legion så har Ubisoft valt att göra närstrider till ett mer hållbart alternativ i strid där spelare kommer kunna att utan dödligt våld ta ner fiender, för att kanske kunna rekrytera dessa efter striden. Detta erbjuder en ökad känsla av frihet i hur du kan tackla dina uppdrag.

Ubisoft berättar att uppdragsmässigt, vi fick tyvärr inte känna på så mycket av uppdragen själva, att Legion kommer ha fem olika story-lines med egna händelser och såklart de rekryteringsuppdragen vi nämnde innan. Om du vill spela med vänner så kommer Legion att erbjuda upp till fyra spelare i ett samarbetsläge där dina uppgraderingar och liknande följer med till multiplayern. Vad samarbetsläget kommer erbjuda exakt vet vi inte riktigt än.

Detta är en annons:
Watch Dogs: Legion

Om vi återgår till karaktärerna så fick vi kännas vid hela rektyteringsprocessen under vår tid med spelet och utöver värvandet av unga tuffa ynglingar så fick vi också möta några äldre förtjusande damer. En intressant och häftig detalj vi märkte med dessa tanter var att deras rörelser och kroppsspråk skilde sig från många av de andra karaktärerna. När de försöker klättra över hinder trillar de nästan, de kunde knappt springa och under strider flaxar de omkring som om de inte riktigt hade full kontroll över deras kroppar. Det kändes som att spelet verkligen fångade åldersskillnaden mellan de olika karaktärerna och vi blev imponerade över detaljrikedomen som lagts på detta.

Fortsätter vi diskussionen kring karaktärsdrag i Watch Dogs Legion så kommer varje karaktär ha en röst och de kommer tydligt ha olika personligheter, hållning tonfall under mellansekvenlser och dialoger. 20 röstskådespelare porträtterar de mängder av civila i detta semi-fiktionella London och alternativa versioner av dessa ljudfiler kommer erbjuda ännu mer variation för rösterna till Dedsec, civilister, regering och skurkar i spelet.

Och vad gäller spelvärlden i sig så är London verkligen slående i sin nästan apokalyptiska tolkning. Övervakningsstaten är verkligen dystopisk där teknologi har tagit över fler delar av vår vardag. Drönare flockar sig i himmeln och både korrupta poliser jobbar för en korrupt regering samtidigt som kriminella organisationer vandrar längst med gatorna. Det är upp till dig att stoppa detta genom att hacka sig genom frontlinjen från skuggorna eller rusa in med vapen i högsta hugg med din motståndsrörelse. Vi kan knappt bärga innan vi får chansen att flyga över London på hackade fraktdrönare, rekrytera före detta spionfarmödrar eller spränga allt i Watch Dogs Legion när det släpps 6:e mars 2020.

Watch Dogs: Legion

Relaterade texter

Watch Dogs: LegionScore

Watch Dogs: Legion

RECENSION. Skrivet av Sebastian Lundin

Min arma hjärna har försökt ställa om till vänstertrafik i en totalitär framtidsversion av London som är övervakat till den milda grad att du inte ens kan klia dig i skrevet utan att regeringen har ett ord att säga om saken...

Watch Dogs: Legion läggs ner

Watch Dogs: Legion läggs ner

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Watch Dogs: Legion fick det kämpigt redan när det lanserades i oktober 2020, men det blev faktiskt värre efter de första uppdateringarna. Efter lagringsproblem, krascher...Loading next content