Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Watch Dogs: Legion

Watch Dogs: Legion

Inför den stundande premiären har Gamereactor kikat närmare på den kommande trean an sista gång inför vår recension...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vet ni vad ett "årets spel men ändå inte" är? Det är ett slags internt diskussionsämne här, och vad som utgör titel, är ganska enkelt; Det är ett spel som kritiskt, eller kanske till och med logiskt, är för bristfälligt för att kunna betraktas som "årets spel" på riktigt. Men det är samtidigt den titel som jag har haft roligast med under årets gång, inklusive alla brister och tillkortakommanden. 2016 var detta precis vad Watch Dogs 2 var för mig. Otroligt tights, fyllt frihet och atmosfär. Ett klassiskt "årets spel fast ändå inte" för min del. Och nu ser det ut som att Ubisoft kanske kan upprepa samma framgång. Efter en fördröjning på mer än sex månader är Watch Dogs: Legion äntligen snart här, och jag tillbringade nyligen fyra timmar med att leka med spelets rekryteringssystem, dess hacking och dess djupa, täta öppna värld, och det blev snabbt klart att Ubisoft har varit både ambitiösa och exakta i sitt konceptuella ramverk här, och Legion kan vara seriens bästa del hittills.

Men låt oss säkerhetskopiera lite. Vi pratar dystopiskt London i en skrämmande realistisk återgivning. Brexit, framstegen inom AI-teknik, arbetslöshet och allmän orolighet, har lett till övertagandet av Albion, en privat säkerhets- och semi-militaristisk organisation som lovar personlig säkerhet på bekostnad av frihet - du känner till övningen. Albion måste uppenbarligen utmanas, och så går DedSec in i den berättande ramen, gruppen som spelade centrala roller i både Watch Dogs & Watch Dogs 2. Här är du dock inte en utomstående som tittar in, utan du spelar snarare som organisationen själv, och denna samling av frihetskämpar hackare är dina huvudpersoner.

Watch Dogs: Legion

Upplägget är inte innovativt eller särskilt kreativt, men den lämpar sig väl för den övergripande strukturella ram som Legion försöker cementera här. Gradvis, bit för bit, måste du återta London och använda ett stort galleri med karaktärer, som du, efter behag, kan utöka genom att rekrytera vem du än stöter på i London. Att rekrytera, göra uppror och ta kampen mot Albions befästningar är nyckeln till framgång här, och medan rekrytering lätt kan beskrivas som Legions centrala gimmick, anser detta mer ett grundläggande steg framåt för serien i allmänhet.

Detta är en annons:

Men poängen är; Jag bryr mig inte om det, och beroende på din personliga smak bör du inte göra det, heller. För det första är den här versionen av London faktiskt en av de mer imponerande öppna världarna jag har stött på under de senaste åren. Varje bakgata, varje vinkel och vrå är full av detaljer som skiljer varje stadsdel från de andra, och om du går ner på en dåsig gata kommer du troligtvis att stöta på något handgjort, något byggt av designers. Det är stort för Ubisoft, ett företag som har en tendens att skapa världar som är för stora men som kritiseras för att vara tomma och sakna personlighet.

Dessutom var en stor rädsla för att jag gick in i sessionen att rekryteringsmekanikern, som har förblivit centralt i Ubisofts utställningsstrategi, i slutändan skulle förringa den mängd strategisk frihet som hackningsförmågorna skulle ge spelaren. När allt kommer omkring är att lösa öppna mål med en mängd olika verktyg kännetecknet för vakthundar, och det var därför en trevlig överraskning att upptäcka att det förblir just det; när du går in i en fiendens förening kan du fortfarande studsa mellan säkerhetskameror, hacka nycklar för olika lås, ta kontroll över fiendens maskiner och få tillgång till tidigare oåtkomliga områden med diverse drönare. Det är en glädje att uppleva en uppföljare som bara expanderar och inte tar bort eller dummar ner populära funktioner, och det är vad Legion gör. Detta är fortfarande Watch Dogs, i alla dess former, det finns bara fler lager att djupdyka i här.

Och låt oss prata om dessa lager en stund. Nej, jag spelade inte Watch Dogs: Legion tillräckligt länge för att korrekt kunna bedöma om det finns tillräcklig mångsidighet i uppdragsdesignen när det gäller när du rekryterar Londonbor till din sak. Visst, det finns inget i sig personligt för processen i och för sig, när du helt enkelt närmar dig en individ och löser problem för dem, men att döma av vår fyra timmars speltid och fem separata rekryteringar förblev det ett roligt tillskott till formeln. I ett fall var jag tvungen att hjälpa en vänlig hackare att omdirigera organtransplantationer till behövande civila, snarare än att lagras för militärt bruk, och för att göra det var jag tvungen att slutföra flera uppdrag. Visst, målen är vanligtvis desamma, som att hacka en terminal eller stjäla ett fordon, men ändå strängas ihop bildar de oväntade mönster som förblir roliga hela tiden. Ett annat uppdrag fick mig att gå undercover i ett Albion-befästning för att hämta känsliga dokument. Kommer den mångsidigheten och friskheten att förbli under 20+ speltid? Det är svårt att säga.

Watch Dogs: Legion
Detta är en annons:

Det finns dock en mer framträdande diskussion kring denna mekaniker. Jag var personligen orolig för att inte förankra berättelsen genom en central huvudperson. Om ni är hela London, är det inte samma sak som att vara ingen? En berättelse behöver en kontaktpunkt, och om du bryr dig så lite om karaktären du kontrollerar, hur kan du eventuellt växa till vård? Jag tyckte att det fanns en ganska enkel lösning - jag började tänka på det som Pokémon. Du samlar, men du väljer också ut enskilda enheter för att bilda en tightknit-grupp, en Ocean's 11 av cockney-hackare om du vill, en rollkaraktär som du lär känna och gilla. Så att inte utvidga för mycket, men behålla ett litet antal favoriter som du blir vana vid, slutade med att göra det potentiella problemet mer uthärdligt. Några problem? Visst, tekniskt sett kvarstår vissa problem, och även om London såg ganska vackert ut (med Ray Tracing aktiverat), är ansiktsanimationer och detaljer på nära håll inte den nästa generationen jag har lagt ögonen på. Dessutom fortsätter Legion trenden att inte ha en hoppknapp, vilket är ett ganska förbryllande beslut. Medan vi håller på med det, förvänta dig att det tar ett tag för dig att få grepp om det stora antalet spelsystem, mekanik och strategier som spelas här. Det är inte nödvändigtvis en komplimang heller, för Watch Dogs: Legion är så full av saker att göra, mekanik att använda och system att förstå, det kan ibland komma i vägen för sig själv. Åh, och ja, körningen är fortfarande otillfredsställande, men det visste du redan.

Det som återstår är dock ett gediget intryck av ett spel som motiverar väntetiden och som har saker att säga. Jag blev grundligt imponerad av vad Hocking och besättningen har sammanställt här, och det kommer att bli intressant att se om de faktiskt kan lyckas realisera alla sina ambitioner här. Den 29:e oktober vet vi.

Relaterade texter

Watch Dogs: LegionScore

Watch Dogs: Legion

RECENSION. Skrivet av Sebastian Lundin

Min arma hjärna har försökt ställa om till vänstertrafik i en totalitär framtidsversion av London som är övervakat till den milda grad att du inte ens kan klia dig i skrevet utan att regeringen har ett ord att säga om saken...

Watch Dogs: Legion läggs ner

Watch Dogs: Legion läggs ner

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Watch Dogs: Legion fick det kämpigt redan när det lanserades i oktober 2020, men det blev faktiskt värre efter de första uppdateringarna. Efter lagringsproblem, krascher...Loading next content