Svenska
Gamereactor
recensioner
What the Car?

What the Car?

Danskarna bakom What the Golf slår tillbaka med ett minst lika absurt spel som är exklusivt till Apple Arcade...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Danska studion bakom det minst sagt absurda What the Golf? är tillbaka med ett för tillfället Apple Arcade-exklusivt plattformsspel som är minst lika märkligt, och minst lika underhållande. När Triband satte sig ned för att kläcka idéer till sitt nästa spel var det designbossen Lasse Astrup som kom fram till att han inte gillar bilar, saknar körkort och att de därmed borde göra ett spel om en bil som inte kör, utan springer. Med ben (och armar). Det räckte, tydligen, för att få med sig resten av studion och ett år senare står det färdigt.

HQ
What the Car?
Jiihaaaa! Bil med jetpack hoppar i mål i detta danska tokspel.

Upplägget är simpelt och ljuvligt vrickat. Du är en bil med ben och ska springa längs en liten kort vägsnutt på varje bana, undvika hinder, hoppa över avsatser och gropar och parera björnarna som står utplacerade vid vägkanten. Ju längre in i äventyret du kommer ju mer saker skruvas fast på bilen som ett paraply för att kunna sväva efter att du hoppat, eller en jetpack för att kunna susa över riktigt stora hål i marken. I slutet på varje vägsnutt delas det ut betyg i form av kungakronor och om du varit snabb och felfri erhåller du en guldkrona, som sedan markeras ut i hub-världen för andra spelare att försöka bräcka.

What the Car?What the Car?
Simpelt, bisarrt, roligt och charmigt. Du borde testa What the Car?

What the Car? är precis som föregångaren What the Golf? lyckat tack vare strålande spelbarhet där fysiken och tempot är perfekt avvägt samt riktigt lyckad humor. När en falsk falsettröst skriksjunger "CAR WITH TINY LEEEEGS" eller "CAR WITH GIANT LEEEEGS" inför starten på de olika banorna och bilen dyker upp med antingen pyttesmå spaghettiben eller gigantiska Bigfoot-trädstammar som ben, skrattar jag gott. Humorn är inte påträngande eller överdrivet närvarande om man ser till många andra spel med samma typ av absurda upplägg (som exempelvis Katamari Damacy eller Gitaroo Man) utan snarare sådär avspänt härlig och "lagom" fnissig.

Detta är en annons:
What the Car?
HUB-världen är supercharmig och överskådlig.

Designen är grym, också. Passar spelet perfekt och lyckas göra bilen och dess omgivning unik utan att bli för obegriplig. Ljudet är härligt också med trevlig musik och strålande ljudeffekter och precis som alla Apple Arcade-spel är What the Car? lyckligtvis helt befriat från allt vad mikrotransaktioner heter. Om du letar efter något snabbt, lättsamt och humoristiskt med originell spelbarhet är detta ett strålande val just nu.

Detta är en annons:
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Lyckad humor, roligt upplägg, originell, absurt, utmanande, snygg design
-
Blir en smula enformigt
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
What the Car?Score

What the Car?

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Danskarna bakom What the Golf slår tillbaka med ett minst lika absurt spel som är exklusivt till Apple Arcade...Loading next content