Svenska
Gamereactor
recensioner
Wii Fit Plus

Wii Fit Plus

Så var det dags att bränna kalorier med Nintendo igen i deras uppdaterade version av fjolårssuccén Wii Fit, nu kallad Wii Fit Plus. Men är det nog för att man ska köpa spelet på nytt...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Jag kan väl inte skryta med att någonsin ha varit varken pinnsmal eller extremt vältränad. Och sport tycker jag, rent allmänt, är bland det tråkigaste jag vet. Möjligen undantaget amerikansk fotboll, wrestling och fotbolls-VM. Och då enbart på TV. En klassisk soffpotatis helt enkelt, även om jag, innan jag skaffade bil, tvingades cykla en hel del (inte minst till redaktionen i stan, en tur på sex kilometer från mitt hem) och därigenom lyckades hålla mig på ett BMI som normalviktig.

Efter bilköpet blev det inte lika lätt dock, men ointresset för sport gjorde att jag aldrig kunde ta tag i det där med motionerandet, vilket ledde till att jag under något år enligt BMI-skalan var överviktig. Men så kom Nintendo med Wii Fit. TV-spel som träning, en dröm som blev sann. Som faktiskt fungerade och jag spelade intensivt i nästan ett års tid och lyckades inte bara bränna extrakilona utan även gå under 80 kilos-strecket från att ha varit på 90.

Genom ett TV-spel alltså. Problemet med Wii Fit var dock att det var ganska ofokuserat. Hur skulle jag träna? Jag hade inte en aning och satte ihop ett program bestående av jogging, skuggboxning (bäst!), trappträning samt rockring och tillät mig själv att avsluta varje runda med några balansgrenar som slalom och den där varianten med bollar som skulle rullas ned i hål.

Visst, jag tappade vikt, men jag hade ju egentligen ingen aning om övningarna på något sätt var optimalt upplagda. Och det är precis här som Wii Fit Plus kommer in i bilden. En titel som ganska precis säger vad som finns på skivan. Nämligen Wii Fit plus lite extragrejer till reducerat pris för alla som redan äger balansbrädan. All heder åt Nintendo som inte kallat det här för Wii Fit 2.

Detta är en annons:

Här finns tydligare program att välja emellan och man kan ställa in om målet är att träna överkropp, armar eller annan valfri kroppsdel. Vilket genast gör träningen både roligare och effektivare. Nintendo har även haft den goda smaken att ta hänsyn till de som fnyst åt de stillsamma övningarna som Wii Fit erbjöd genom att inkludera lite mer avancerade övningar som förmodligen skulle ge mig permanenta frakturer och jag försökte mig på dem.

Många träningsnarkomaner fnyste ju nämligen åt Wii Fit och tyckte att allt var saker man kunde göra ändå, utan balansbräda. Något de såklart hade rätt i, men Wii Fit har ju otvivelaktigt bränt miljontals kilo fett världen över, något som få andra träningsredskap har lyckats med. Det är helt enkelt en bra träningsform för alla som inte vill lösa ett gymkort, som inte vill åka till någon träningslokal och för alla som inte riktigt har tid med att träna.

Det vill säga de flesta av oss (väl?). Man får upp lite puls och får en chans att röra på kroppen och tack vare det digitala mediet ser man hela tiden sina framsteg genom minskad vikt, ökad balans och hur man bättrar på resultatet. Joggingturerna går allt snabbare, man orkar med rockringarna längre samtidigt som resultatet blir bättre (den mäter på tid hur många varv man kan snurra dem runt midjan) och i skuggboxningen får man allt finare poäng.

Och de dagar man absolut inte har tid att träna tar man till trappträningen, sätter den på 20 minuter och kollar på TV medan man i lugnt tempo trampar upp och ned i takt till den tickande summern i Wii-fjärren. Med Wii Fit Plus ges även bättre möjligheter att själv skräddarsy sitt schema. Tyvärr är det långt ifrån perfekt och lite begränsat av oklara anledningar, vilket gör att denna del lite eftersatt.

Detta är en annons:

Något som är trevligt med Wii Fit Plus är att man lagt till fler roliga minispel. Allra bäst är en plattformsbana av Super Mario-karaktär jag plus sambo ihärdigt tävlat i att få bra tider på. Bra träning, bra spel och Nintendo-enkelt. Vill även slå ett slag för snöbollskriget som är rejält vanebildande och visar vilken oöverträffad fantasi och kreativitet som finns därborta i Kyoto hos Nintendo.

Summa summarum är det väl tveksamt om jag kommer spendera lika mycket tid på Wii Fit Plus som jag gjorde med Wii Fit, det är helt enkelt inte nog mycket nytt för att man ska vilja spela mestadels samma grenar igen, om än under bättre ledning och med fler funktioner. Om man däremot fortfarande spelar Wii Fit är det inget snack om att Wii Fit Plus bör införskaffas. Det är mer innehållsrikt, smartare och tillför faktiskt något. Den ultimata versionen av Wii Fit, helt enkelt, om än fortfarande inte helt perfekt.

Wii Fit Plus
Wii Fit Plus
Wii Fit Plus
Wii Fit Plus
Wii Fit Plus
Wii Fit Plus
Wii Fit Plus
Wii Fit Plus
Wii Fit Plus
Wii Fit Plus
Wii Fit Plus
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Bättre träningsupplägg, mer minispel, fler inställningsmöjligheter, bra träning för soffpotatisar
-
Känns gammalt, saknar funktioner, för få stora nyheter
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Medlemsrecensioner

  • mamz
    Dagen var 20 januari 2010, min pappa fyllde år och vad fick han? Jo, min hatkonsol Wii och ett spel till det, Wii fit. Dags för mig att lägga ner... 6/10

Relaterade texter

Wii Fit PlusScore

Wii Fit Plus

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Så var det dags att bränna kalorier med Nintendo igen i deras uppdaterade version av fjolårssuccén Wii FitLoading next content