Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Wildstar

Wildstar

Wildstar närmar sig lanseringen under 2014 och Gamereactor tar en närmare titt på vad vi har att se fram emot från NCsofts lovande onlinerollspel i en ny mastig förtitt...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det var ett tag sedan jag såg dagsljus. Lång tid har förflutit sedan jag hittade en bortglömd grottöppning och min nyfikenhet tog överhanden. Så mycket utforskande att göra. Jag ser ett glimrande ljus i fjärran. Kan det vara...? Vis av erfarenhet närmar jag mig med försiktighet, men det visar sig att jag äntligen funnit min väg ut ur mörkret. En smal spricka i bergväggen blir min välsignelse. Jag tar mig ut och befinner mig på en hyllkant högt över fälten nedanför. Mina ögon anpassar sig långsamt till ljuset, och här, dit endast de mest äventyrliga spelarna når ser jag Planet Nexus i all dess briljans.

Wildstar
Den sällsamma stilen påminner inte om något annat spel vi sett.

Nexus är både underbart och konstigt. Här finner vi en hel del kreativitet både när det gäller monster och miljöer. Rent visuellt påminner Wildstar om Ratchet och Clanks universum med pastellfärgade, lekfullt designade områden och varelser. Dock ska man inte ta det som något tecken på att detta är ett mindre seriöst spel, utan det är avsett att sätta en skoj prägel. Som producenten Jeremy Gaffney uttrycker det:

"Om du ska tillbringa hundratals timmar med ett spel kommer du att tröttna om precis allt ska vara så allvarligt hela tiden."

Detta är en annons:

Det är svårt att argumentera emot, även om jag personligen föredrar en mer seriös ton i ett spel som jag tänkt lägga ner en hel del tid på.

Innehållsmässigt bjuder Wildstar på en del godsaker som gamla MMO-fans kan ha saknat i de senare spelsläppen, som att det mesta av innehållet står att finna i listan med uppdrag, med några gruppuppdrag i varje zon. En bit in i spelet får man också ta del av räder.

Wildstar
Till skillnad från gängse normer kan man faktiskt dubbelhoppa i Wildstar.

Spelarna får välja sin egen väg genom spelet, baserat på dennes spelstil. När du skapar din karaktär väljer du anledningen till att du kommer till Planet Nexus: utforskande, strid, forskning eller bosättning. Jag är en sådan om gillar att söka igenom varje vrå och skrymsle i spelvärlden, och som Explorer fick jag utmaningar och belöningar som var anpassade till den spelstilen, då Carbine Studios insett att olika spelare har olika önskemål.

Detta är en annons:
Wildstar
Hittills är äventyret bara utannonserat till PC, men vi håller såklart tummarna för att även nästa generations konsoler får vara med och leka.

Dock spelar det ingen roll hur skräddarsytt innehållet är, om spelet misslyckas med att underhålla. Med andra ord så måste stridssystemet fungera. Först var jag lite orolig för en gammaldags inriktning även här, men det hade jag ingen anledning till att vara. Striderna är väldigt roliga och fokus ligger på rörelse och placeringar. Flera av mina attacker gav en bonus om jag träffade fienden bakifrån, och alla attacker kunde användas medan man var i rörelse. Det enda som jag upplevde som negativt med striderna var att ingen av mina attacker kändes sådär jättemäktig.

Wildstar
Musiken i Wildstar är komponerad av Jeff Kurtenacker som tidigare varit involverad i bland annat Warcraft III och World of Warcraft.

Jag fick enbart positiva första intryck av Wildstar. Genom att behålla många traditionella grepp inom MMO samtidigt som stridssystemet verkar stabilt och varierat tror jag att man kan karva ut en egen nisch för de spelare som gillar en gammaldags känsla utan att vilja tulla på framstegen inom genren. Det beror dock naturligtvis helt och hållet på slutproduktens kvalitet, och det är fortfarande en del att göra i utvecklingen av spelet.

HQ

Relaterade texter

7
WildstarScore

Wildstar

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Det saknar variation och innovation men tack vare ett stabilt spelsystem hårt influerat av World of Warcraft samt genrens kanske roligaste design - är det svårt att inte falla pladask för Wildstar

0
GR Live: Skylanders Speed Run + Wildstar

GR Live: Skylanders Speed Run + Wildstar

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Det ska spelas dubbelt upp i dagens Gamereactor Live. Först tar vi itu med vår Skylanders Superchargers Speed Run-tävling, där du kan vinna finfina priser genom att visa...

6
Wildstar är nu ett free to play-spel

Wildstar är nu ett free to play-spel

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

NCsoft och Arenanet låter meddela att deras science fiction-onlinerollspel Wildstar från och med nu är en free to play-titel. Surfa raskt över till den officiella sidan...

5
Wildstar blir gratis i höst

Wildstar blir gratis i höst

NYHET. Skrivet av Kristian Kask

Allt fler och fler onlinerollspel, som inte heter World of Warcraft, tvingas att slopa månadskostnaden, och Carbine Studios Wildstar är inget undantag. Cheferna för...



Loading next content