Svenska
Gamereactor
nyheter
World of Warcraft: Classic

World of Warcraft Hardcore-sabotör orsakar permanent död för 36 spelare

Det verkar som att vi nu fått en verklig Leroy Jenkins efter att 36 hängivna fans nu fått sina karaktärer raderade för gott...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Även om World of Warcrafts senaste expansion Dragonflight togs emot väl av både kritiker och spelare, föredrar många fortfarande det klassiska WoW i form av antingen Wrath of the Lich King Classic eller World of Warcraft Classic (vanilla). Den senare har funnits i så många år att folk känner till innehållet utan och innan, så folk på olika privata servrar har experimenterat med koncept för att göra upplevelsen fräschare. Ett av de koncept som verkligen tog spelarbasen med storm var konceptet med ett Hardcore Mode, där du bara har ett liv och din karaktär raderas när du dör. Faktum är att konceptet blev så populärt att Blizzard släppte en officiell version av Hardcore Classic den 24 augusti.

Det ursprungliga World of Warcraft, med sin gamla designfilosofi och långsamma, metodiska spelupplägg, är en tidskrävande syssla. Det tar lång, lång tid att nå den högsta nivån, där mycket av det mest intressanta innehållet görs tillgängligt. Eftersom man bara har ett liv blir hela upplevelsen extremt nervkittlande, eftersom ingen vill offra så många timmars arbete. Detta har gett upphov till begreppet "griefing", där spelare medvetet orsakar andra spelares död - och därmed hundratals timmar av bortkastad speltid.

Nu har en spelare vid namn Tinyviolin tagit det konceptet till en helt ny nivå. Han gick med i en klan av spelare som förberett sig i ungefär ett år för att döda den slutgiltiga bossen i spelets sista raid. Och till slut sprang de in i skräckens högborg för att ta ner bossen. Men Tinyviolin hade andra planer. Under en annan bosstrid som kallas The Four Horsemen var Tinyviolins jobb som tank att leda en av de fyra ryttarna in i ett hörn och hålla honom sysselsatt, men istället ledde han dödsmaskinen in i mitten av gruppen. Resultatet blev katastrofala debuffs som resulterade i 36 spelares permanenta död.

Du kan se katastrofen och reaktionerna nedan:


Har du spelat World of Warcraft Hardcore?

World of Warcraft: Classic

Relaterade texterLoading next content