Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
esports
League of Legends

Worlds 2023 sägs bli den mest sedda e-sportturneringen någonsin

Med över sex miljoner samtidiga tittare på en gång.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Ämnet för e-sportvärlden under de senaste 24 timmarna har varit League of Legends World Championship, som nu har avslutats och sett T1 ta segern, efter att ha besegrat Weibo Gaming. Nu när det stora evenemanget är i böckerna har det rapporterats av Esports Charts att Worlds 2023 nu också har tagit rekordet för att vara det mest sedda e-sportevenemanget genom tiderna.

Det sägs att evenemanget lyckades nå sin topp under finalen med nästan 6,5 miljoner tittare på en gång, och att det genomsnittliga antalet tittare var 1,3 miljoner. Totalt, under sina 117 timmars sändningstid, drog evenemanget också in 147 miljoner tittade timmar, och det verkligt imponerande med denna statistik är att detta är utan att inkludera data från kinesiska plattformar, och samtidigt som det hålls vid en tidpunkt som i allmänhet är ogynnsam för majoriteten av amerikanska tittare.

Det är uppenbart att trots att det är över 10 år in i sin konkurrenskraftiga livslängd är League of Legends fortfarande en av, om inte den mest populära e-sporttiteln på scenen.

League of Legends

Relaterade texterLoading next content