Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Yamaha TW-E3C

Yamahas nysläppta in ear-lurar TW-E3C har precis släppts och Petter har testat...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Jag gillar verkligen inte någon av färgalternativen som Yamaha TW-E3C levereras i. Inte ens svart, även om svarta in-ears vanligtvis är min favorit. Det är något med plasten som gör att de alla känns billigare än vad faktiskt är. Båda själva snäckorna men även laddningsetuiet känns som de gjorts i den billigaste plasten du kan hitta, vilket såklart är beklagligt. Här borde Yamaha ha kikat på framförallt Supra: Sound by Sweden som med sina 800 kronor snorbilliga Nero-lurar täckt plasten med ett tunt skikt av greppigt gummi, som gör hela skillnaden.

HQ
Yamaha TW-E3CYamaha TW-E3C

Samtidigt var det lite intressant, för mig, att jag innan Yamaha TW-E3C stoppades in i öronen mer eller mindre hade räknat med att de skulle vara hejdlöst mediokra, något som de absolut inte är. Förväntningar är en sak men materialkvalitet kontra ljud är minst lika påtagligt här, en kontrast som i fallet med Yamahas senaste snäckor är mer märkbar än i något annat fall inom hela detta produktsegment.

För ja... Yamaha TW-E3C är riktigt fina lurar. passformen, till att börja med, är klockren och formfaktorn är riktigt lyckad. Visst finns det mindre modeller för den med grundare eller mindre inneröron men för egen del sitter de som gjutna och sticker heller inte ut som många andra modeller från andra tillverkare gör. Yamaha TW-E3C huserar element som mäter sex millimeter och är därmed en "mindre" lur, vilket inte hörs när de sitter i skallen. Ljudkaraktären är snarare stor och omfånget bra. Det låter varmt och basen är väl tilltagen med rapp respons och gott om djup. Ibland anser jag att snäckor med element mindre än tio millimeter tenderar att låta lite bass boost-aktiga i lägre frekvenser, det märks att DSP:n jobbar på högvarv med basen, men inte här.

Yamaha TW-E3C
Detta är en annons:

Mellanregistret är detaljerat och balanserat, också, och till skillnad från andra snäckor som Yamaha gjort anser jag inte att man tune:at sången för långt "fram" i ljudbilden. Här ligger den precis där den ska och jag har noll lust eller behov av att sitta i EQ-appen och mixtra. Yamaha TW-E3C låter som bäst på standardinställningen och jag gillar det jag hör, här. Diskanten tenderar att bli lite väl vass dock, det ska sägas. Den är förvisso väldigt distinkt och tydlig men jag tycker att framförallt Myles "schh"-ljud på nya skivan signerat Alter Bridge blir ansträngande och inte särskilt angenäma, i längden.

Yamaha TW-E3CYamaha TW-E3C

När det gäller funktionaliteten är jag också nöjd med hur dessa lurar presterar. Det finns stöd för AptX Adaptive, de är IPX5-klassade och varje laddning räcker i imponerande nio timmar med ytterligare 24 timmar i själva etuiet. Riktigt bra specifikationer. Mer då? Bluetooth 5.2 och bra samtalskvalitet, erbjuds men ingen aktiv brusreducering. Vilket såklart är synd. För 1399 kronor skulle det absolut kunna vara inkluderat. I slutändan är Yamaha TW-E3C en bra hörlur. Bra. Inte jättebra och inte briljant. Du får de överlägsna JBL Live Pro 2 för samma pris och det är inget snack om att JBL krossar Yamaha inom detta prissegment men det innebär samtidigt inte att Yamahas nya lurar inte är värda sitt pris, för det är de ju.

Detta är en annons:
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Lyckad formfaktor, god ergonomi, varm och energisk ljudbild, bra samtalskvalitet
-
Plastig plast, en aning vass diskant, ingen ANC
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Yamaha TW-E3C

Yamaha TW-E3C

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Yamahas nysläppta in ear-lurar TW-E3C har precis släppts och Petter har testat...Loading next content