Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar
Pokémon Go

15 tips och tricks för Pokémon Go-nybörjare

Följ dessa simpla tips och tricks för att bli den bästa Pokémon Go-tränaren du möjligtvis kan bli...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

De är här! Fickmonstren hoppade från skärmarna till den riktiga världen med Pokémon Go och hela världen känner av invasionen av de virtuella varelserna. Spelare från alla jordens hörn har påbörjat deras karriärer som Pokémon-tränare och du borde också förbereda dig för att bli den absolut bästa, då ♫you know it's your destiny♪.

Vi måste erkänna att batterierna i våra mobiltelefoner har dränerats ordentligt sedan Pokémon Go gjorde debut i Australien och Nya Zeeland. Vi har lärt oss mycket i våra tränarliv så vi vill hjälpa dig att ansluta dig till denna Poké-feber genom att erbjuda er dessa 15 tips och tricks som är nödvändiga att veta om för att kunna extrahera den fulla potentialen ur Pokémon Go. Låt äventyret börja!

1. Följ efter den där Pokémon!

I det nedre, högra hörnet av skärmen där din karaktär rör sig är en mätare som indikerar var en närbelägen Pokémon befinner sig. Att trycka på den ger dig tillgång till en lisa på alla som är i ditt område, med tecken som ger dig ett hum om hur nära det är (ju mindre fotspår, desto närmare). Välj någon av de som dyker upp i menyn, återvänd till kartan och använd mätaren för att se om du närmar dig den eller inte. Detta är det bästa sättet att hitta fickmonstren.

Detta är en annons:
Pokémon GoPokémon GoPokémon GoPokémon Go

2. Stäng av Augmented Reality

Att se en Pokémon på trottoaren eller på soffan hemma är kul men det försvårar fångsten av sagda Pokémon lite. Om du stänger av Augmented Reality efter att du hittar ett fickmonster behöver du inte sikta med din telefons kamera, så det blir lättare att slänga din Pokéboll med träffsäkerhet. Ditt batteri kommer tacka dig också.

3. Släng bollar med skruv

Detta är en annons:

Pokémon Go säger åt dig att Pokébollar slängs genom att svepa fingret längst med skärmen på din telefon. Vad ingen förklarar är att de kan slängas med skruv, vilket ger dig en större chans att faktiskt fånga din tilltänkta, såväl som en XP-boost. Håll fingret på bollen och cirkla runt den tills den glimmar, och släng den sen medan den är i spin.

Pokémon GoPokémon GoPokémon GoPokémon Go

4. Bullseye!

När du ska slänga en Pokéboll ser du två cirklar kring fickmonstret du försöker fånga; en som är vit och orörlig, och en som är färgad och krymper. Om du lyckas träffa en boll i den krympande cirkeln får du mer XP och löper större chans att få en bekräftad fångst. Ju mindre cirkeln är, desto större blir din bonus.

Håll utkik efter röda Pokémon

Det finns olika färger på de redan nämnda, krympande ringarna och dessa indikerar kraften och svårighetsgraden hos den Pokémon du försöker fånga. Dessa är grön, gul, orange och röd. Är ringen grön? Då kommer fickmonstret inte göra särskilt mycket motstånd eftersom att den har låg CP ("Combat Power"). Är ringen röd så gör du bäst i att förbereda dig på att använda all din skicklighet med Pokébollar för din tilltänkta är stark. Lyckas du fånga den så bör du inte byta ut den för dessa kommer kräva mindre Stardust för att bli bra kämpar och är användbara i Gym-fajter.

Pokémon GoPokémon GoPokémon Go

6. Fånga dem alla!

Ja, du har stött på Zubat trehundrasjuttiosex gånger. Men fånga den ändå. Varje gång du fångar en Pokémon ger det dig erfarenhetspoäng, Stardust och godis som kan användas för att förbättra och utveckla dina fickmonster. Om du sen för över dina oönskade Pokémon till Professor Willow kommer du få extra godis.

7. Ignorera aldrig en Pokéstop

Håll alltid utkik efter ställen eller gator med Pokéstops i närheten av där du bor, arbetar eller går i skolan. Det är här som du fyller på ditt förråd av föremål som Pokébollar. Efter att du gjort det tar det bara runt fem minuter innan du kan kassera nya föremål och det finns ofta mycket Pokémon att hitta i närheten. Använd lockbeten och fånga Pokémon medan du väntar och plocka på dig så mycket föremål som du bara kan.

8. Hur får du nya föremål?

Den här punkten går lite hand i hand med den föregående. Du kommer bara hitta Pokébollar och ägg på Pokéstops fram tills din karaktär når level 5. Föremål som Potions, Revives, bär, Lucky-ägg och andra typer av Pokébollar kommer du börja få när du passerat den gränsen. Fortsätt levla upp din tränare, för det finns mer överraskningar allteftersom att du fortskrider.

Pokémon GoPokémon GoPokémon Go

9. Stora landmärken döljer överraskningar

Medan kontor, fontäner, statyer och andra nyckelplatser ofta agerar som Pokéstops belönar de inte allihop dig med speciella föremål. Platser av globalt intresse, sådana som turister brukar besöka, håller mer sällsynta och användbara föremål. Finns det en viktig katedral i din stad? Ett berömt landmärke? Ta dig dit, för det kan finnas några poké-tastiska priser som väntar på dig.

10. Utveckla dina Pokémon

Vi vet att du vill konvertera din Pidgey till en Pidgeotto så snart som möjligt men fånga flera stycken först och vänta. Pokémon som Pidgey, Caterpie eller Weedle är vanliga att se och behöver bara 12 godisar för att utvecklas. När du har ett Lucky-ägg, använd det och börja utveckla allt i ditt Pokédex - det kommer din tränare tjäna mycket XP på. Varje utveckling kommer ge dig 500 XP, dubblerat tack vare ägget. Att levla kommer gå rätt fort och det utan att slösa Stardust.

11. Anslut dig till ett gym och arbeta på dina ekonomiska situation

Kolla efter gym som har erövrats nyligen, kanske finns det bara en coach där. Du kan slåss mot rivaler med upp till sex av dina Pokémon och potentiellt förinta dina fiender lätt. Om du dessutom lämnar en av dina fickmonster i gymmet kommer du börja vinna Stardust och Pokécoins att förbruka i affären för var 21 timmar de tillbringar där. Och, du vet, fler gym innebär mer pengar.

Pokémon GoPokémon GoPokémon GoPokémon Go

12. Ju fler kilometer, desto bättre Pokémon

Äggen du erhåller hos Pokéstops kan kläckas efter att du rest 2, 5 eller 10 kilometer. Ju längre avstånd, desto mer sällsynt kommer den Pokémon som kläcks vara och det sägs att Dratini och Snorlax tillhör de mest åtråvärda. Varje gång ett ägg kläcks tjänar du 200 XP, så tänk på att kanske inkubera flera ägg innan du ska någonstans långt bort. Men tänk på att appen använder din telefons stegräknare för att räkna ut hur långt du rört dig, så att köra hjälper inte.

13. Erfarenhetspoäng

Vi har förklarar mycket men nu ska vi titta på hur mycket XP varje handling ger dig i Pokémon Go:

· Visit a PokéStop- 50 XP
· Curve Ball - 10 XP
· Good Throw - 10 XP
· Great Throw - 50 XP
· Excellent Throw - 100 XP
· Pokémon trapped - 100 XP
· New Pokémon - 500 XP
· Evolve a Pokémon - 500 XP
· Hatch an egg - 200 XP
· Fight against a rival Pokémon in a gym - 100 XP
· Beat a rival camp trainer in a gym - 150 XP
· Beat a Pokémon in a gym on your computer - 50 XP

14. Eevee-utveckling

När det kommer till den populära och mångsidade Pokémon som vi känner till som Eevee funkar dess utvecklingsformer inte riktigt som i originalspelen. Flareon, Jolteon och Vaporeon kommer fram helt slumpmässigt när Eevee utvecklas. Men oroa dig inte, för de dyker upp ganska ofta. Du lär inte ha några problem med att lägga till alla tre i din samling.

15. Tränarnivå betyder mer sällsynta Pokémon

Du behöver inte resa till världens ände för att hitta de mest skygga av Pokémon, istället hänger din lycka i sökandet efter mer sällsynta fickmonster helt på din individuella level. Ju högre du klättrar i rang desto högre chanser har du hitta de där riktigt coola Pokémon med högre CP-nivå.

Och det var våra tips till att bli den bästa Pokémon-tränaren du kan bli. Har du egna tips? Dela då gärna med dig av dem i kommentarsfältet nedan. God jaktlycka, där ute. Och akta er när ni spelar ute i trafiken!

Relaterade texterLoading next content