Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Conan Unconquered

5 snabba: Conan Unconquered

Ganska snart släpps Conan lös på savannen igen vilket såklart betyder att ingen går säker. Denna gång får vi dock ta dela av hans värld på ett väldigt annorlunda vis än vad vi är vana vid, men räkna med minst lika mycket bröl och testosteron som vanligt. Johan reder ut vad som komma skall...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

Vänta, inget hack-and-slash-action? Vad är Conan Unconquered då?
Det var nog många av oss som trodde att Funcom skulle berätta att ett klassiskt Conan äventyr lockar runt hörnet. Men istället för att släppa barbaren lös på sin sedvanliga hack-and-slash räd, får vi istället ett hjärnkittlande strategispel där du ska leda Conan och hans armé mot horden av fiender som kommer för dig och din bas genom att stycka, slakta och mörda à la Conan. Som grädde på moset utvecklas Conan Unconquered av inga minde än strategigenierna Petroglyph Games.

Petroglyph Games, vilka är det?
Det var en gång ett gäng utvecklare som arbetade hos Westwood Studios, ett lag som skapade några av tidernas mest ikoniska strategispel: Command & Conquer samt Dune II. När EA stängde ner studion år 2003 valde en del av dessa att ånyo slå ihop sina kloka huvuden och vips så föddes Petroglyph Games. De har hållit vid sitt DNA och fortsatt utveckla strategispel och sitter idag på en hyfsat gedigen meritlista med väl mottagna titlar så som Star Wars: Empire at War.

Med sin passion för allt fantasy-relaterat och fantastiska kompetens hoppas vi såklart på inget annat än ett hiskligt välpolerat RTS-spel som utspelas i Conan-universumet. Funcom har inte dumpat sin licens ihop med en påse pengar hos vilka som helt och om någon kan skapa ett värdigt hommage till allas vår favorit barbar vore det gänget hos Petroglyph. Det ska därför bli mycket spännande att se vad dessa strategiälskande veteraner lyckas koka ihop i sin håla.

Detta är en annons:
Conan Unconquered
Gö dig redo att släppa loss barbaren inom dig.

Ok, coolt, så jag kan förvänta mig något i stil med Command & Conquer?
Sakta i backarna, detta kommer inte vara din traditionella mano-a-mano RTS-upplevelse. Petroglyph Games har proklamerat sin kärlek för Frostpunk samt They Are Billions och förklarat hur dessa två strategispel inspirerat delar av speldesignen. Genom att kombinera element av storslagna strider med sin egen identitet, arv och historia har de skapat en barbarisk, brutal miljö som gestaltar Robert Howards värld från Balck Colossus. Gudar, barbarer, magiker samt monster av alla storlekar och former slängs in i ett stort blodbad som Petroglyph kallar för Survival RTS. I Conan Unconquered är syftet häpnadsväckande nog att enbart förbli "unconquered". Vem hade kunnat gissa? Till skillnad från Command & Conquer, där det är lika viktigt att erövra fiendes baser, saknar Conan således en PvP-dimension.

Conan Unconquered
Våg efter våg kommer stormandes mot ditt fort. Välj att möta ett oändligt, alternativt ett bestämt antal vågor av fiender.

Vänta back bandet lite, "Survival RTS"? Förklara mer tack.
Det är egentligen, ganska kott och gott, precis som det låter: Ett strategispel där målet är att överleva så länge som du möjligen kan. Hör du slaget av trummorna i horisonten? Det är ljudet från dina fiender som törstar efter ditt blod och är nu på väg mot basen, våg efter våg, från väldens alla hörn. Men det är likväl viktigt att se till att inte bli stillasittande i ett hörn. Din bas måste expanderas och du är tvungen att utforska den slumpmässigt genererade kartan om du vill hitta resurser för att utveckla dina trupper så väl som din teknik. Samtidigt får du se upp för bossar som kommer att lura i längs vägen, men lyckas du besegra dem belönas du med mumsigheter.

Detta är en annons:

Tar du å andra sidan för mycket tid på dig att utvecklas kommer det tidigare snarare än senare att bli knepigt att slå tillbaka den växande skara av fiender, som våg på våg kommer att öka i storlek och svårighetsgrad. Så bunkra upp, bygg murar och stäng ut allt från fiender, sjukdomar samt eld för att se till att din bas in fallerar, och be till Gudarna (bokstavligt talat) att de kan komma till din undsättning. Räkna med helt galna bataljer som kräver en god dos skicklighet, koordination så väl som kollaborationsförmåga.

Just ja, Petroglyph har lagt ett stort fokus på samarbetsläget. Istället för att spela mot varandra kan du och en vän, alternativ någon slumpmässig partner online, ta er an utmaningen tillsammans. Men tro inte att det blir en dans på rosor för det. Istället skruvas svårighetsgraden upp till nya nivåer som kommer att eskalera i ett högre tempo.

Conan Unconquered
Bygg tempel och gå ner på knä om du vill kunna tillkalla dig gudomlig hjälp för att slingra dig ut ur taskiga situationer.

Låter spännande, när får jag vänta mig få se mer av Conan Unconquered?
Faktiskt inte alls speciellt länge. Redan i sommar, 30 maj kommer du få leda Conan och en armé av barbarer mot svärmen av fiender. Klockan tickar på i rask takt för Petroglyph Games och förhoppningsvis hinner alla buggar fixas, spelmekaniken poleras, och bilduppdatering låsas så att vi kan få en ny snuskigt finslipad strategiupplevelse. Vågar vi hoppas på en ny modern klassiker? Inte riktigt ännu kanske, men ribban är högt ställd och längst upp på önskelistan står barbarisk RTS-perfektion där vår koordinationsbegåvning får sättas på prov ihop med en vän.

Missa inte de andra delarna i denna följetong av förhandstittar:
5 snabba: Team Sonic Racing
5 snabba: The Last of Us - Part II
5 snabba: Assetto Corsa Competizione
5 snabba: Control

Relaterade texter

0
5 snabba: Conan Unconquered

5 snabba: Conan Unconquered

FÖRHANDSTITT. Skrivet av Johan Jolin

Ganska snart släpps Conan lös på savannen igen vilket såklart betyder att ingen går säker. Denna gång får vi dock ta dela av hans värld på ett väldigt annorlunda vis än vad vi är vana vid, men räkna med minst lika mycket bröl och testosteron som vanligt. Johan reder ut vad som komma skall...

0
Conan Unconquered släpps i maj

Conan Unconquered släpps i maj

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Funcom har idag presenterat premiärdatumet för sitt kommande realtidsstrategispel Conan Unconquered, vilket utspelas i samma universum som Conan Exiles. För utvecklingen...Loading next content