Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar
Gears Tactics

8 snabba tips: Gears Tactics

Vi hjälper dig att snabbt komma igång med krigföringen i Gears Tactics, för att bli en riktigt framgångsrik härförare på det digitala slagfältet...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

Nu har Gears Tactics släppts och det är säkert många av er som ser fram emot att få sätta tänderna i det. För den som är van vid genren är det såklart lätt att komma igång, men för alla Gears of War-fans som brukar förlita sig på snabba avtryckarfingrar och groteskt övervåld, blir det såklart en omställning att behöva vara betydligt mer taktisk.

Därför känns det på sin plats att bjussa på åtta fiffiga tips som kommer göra din resa i spelet betydligt lättare. Nu kör vi!

• Använd combos
Gears Tactics har ett väldigt fiffigt combo-system där det finns flera sätt att få extra handlingar till ditt förfogande. Detta är något du alltid bör ha i åtanke. Att skicka fram någon på ett självmordsuppdrag mitt bland fienden, kan ge alla dina andra karaktärer de handlingar som behövs för att de i sin tur ska kunna uträtta storverk och ge ytterligare handlingar. Det är därför oerhört viktigt att låta varje figur agera vid rätt tillfälle. På så sätt kommer du kunna uträtta stordåd varje gång det blir din tur. Och genom att motorsåga skrikande locust till döds bidrar du dels till att en fiende tas av daga under mycket tillfredsställande former, men dels även till att du får extra bonusar. Ofta handlar det om extra hälsa, inte bara till den som utförde avrättningen, utan till hela laget, och det kan även ge fler handlingar. Det står alltså betydligt mer på spel än bara coola mellansekvenser.

Detta är en annons:
Gears Tactics

• Aktivera inte Overwatch för tidigt
Det här har med föregående punkt att göra. Overwatch är som du säkert vet ett helt oumbärligt redskap i Gears Tactics, vilket låter varje figur göra flera handlingar under motståndarnas runda. Ju fler handlingar du har kvar, ju fler har du i Overwatch. Men om du planerar att ge dina karaktärer extra handlingar via ovan nämnda combos, så kan det vara en idé att vänta med detta eftersom du inte kan ta bort detta läge när du väl valt det. Först när den figur du tänkt ha till detta fått alla sina handlingar är det dags att först placera denne väldigt optimalt med någon av dessa handlingar och därefter spendera resten på Overwatch. Det är oftast betydligt mer effektivt än att ha en massa Overwatch-manövrer låsta till en klent placerad figur och därmed vaska dina surt förvärvade handlingar.

• Glöm inte granaterna
Det är lätt att bara använda sin bössa för att göra livet slut för motståndare, eller ta till puffran. Men frag-granaterna är helt ovärderliga och kan slå ut fiender i grupp, stänga Emergeance Holes och spränga hinder ur vägen. Ofta tycker jag dessa har varit det bästa sättet att hantera fiender med Overwatch-läget påkopplat, för trots allt är det ju så att en fiende sprängd i småbitar är en usel vakt.

Gears Tactics
Detta är en annons:

• Kolla slagfältet ur alla vinklar
Det kan låta banalt, men glöm inte att frekvent kolla runt på slagfältet. Det är lätt att missa hus du kan gå in i, gömd loot och framför allt inse att det finns skymda hinder. Panorera inte bara runt på slagfältet, utan rotera det också så du verkligen har en bra bild över vad du har att vänta dig från fienden, samt få möjlighet att barrikadera dig på bästa sätt.

• Alla ha en pistol
När fienderna kommer lite för nära är det lätt att bara knäppa dem med din Lancer, Gnasher eller vad du nu är beväpnad med. Men precis som i Gears of War-spelen har alla karaktärer även en pistol, och den duger till betydligt mer än bara Interrupting Shot. Istället för att behöva ladda om i pressade lägen, så är det ofta bättre att faktiskt använda pistolen som har grym precision på nära håll och gör förvånansvärt bra skada. På så sätt kan du konservera ammunition i din huvudbössa till viktigare tillfällen och minska behovet av omladdning.

Gears Tactics

• Välj trupper med omsorg
Det är lätt gjort att bara använda dina favoriter som har högst level på bana efter bana. Men det är att lägga krokben för sig själv, i synnerhet på svårare banor. Vill du ha svåråtkomlig loot kan du exempelvis använda dina prickskyttar eller framför allt scouter som med smart levlande kan få väldigt många handlingar till sitt förfogande. Därmed blir det möjligt att både plocka svåråtkomlig loot, och ändå slippa ha någon ståendes helt oskyddad efteråt. Och har du uppdrag där områden ska hållas är det betydligt bättre att använda dina Heavy-enheter som lätt barrikaderar sig och gör det halvt omöjligt för fienden att ta sig fram. Se alltså till att ha starka och topputrustade enheter i varje kategori.

• Dräp alla prickskyttar först
Jag hatar prickskyttar. I ganska precis alla spel som existerar faktiskt. Fegt och omoraliskt, skulle jag säga. Och till råga på allt helt otroligt effektivt. Gears Tactics är inget undantag, och när det börjar dyka upp fiender blir det snabbt jobbigt. Lyckligtvis är döda fiender usla snipers, så se till att ta ihjäl dessa kräk först. Har du själv med dig prickskyttar och/eller scouter blir det betydligt lättare att lyckas dessutom.

Gears Tactics

• Strippa dina menlösa karaktärer
Du lär samla på dig betydligt fler figurer i Gears Tactics än du faktiskt behöver, se till att rekrytera alla och strippa de du inte ämnar använda på värdesaker. Det inkluderar bland annat hjälmar och annat. Chansen är god att du kommer att kunna använda något av det du får till karaktärer du faktiskt vill spela med.

Vi påminner om vår recension av spelet som du hittar på denna länk. Lycka till på slagfältet, soldat.

Relaterade texter

3
Gears Tactics (Xbox Series X)Score

Gears Tactics (Xbox Series X)

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Vi har provat på Xbox Series X-versionen av Gears Tactics för att kolla in om strategikalaset är lika bra till konsol som det var till PC...

Gears TacticsScore

Gears Tactics

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Efter att Halo förvandlats till strategispel, har turen nu kommit till Gears of War. Vi har kollat in vad Splash Damage har att tillföra genren...

3
Gears Tactics släpps till Xbox i november

Gears Tactics släpps till Xbox i november

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Microsoft bjöd på en rejäl laddning nyheter under gårdagen, och det gjorde att Splash Damage besked ramlade mellan stolarna. Via Twitter får vi nämligen veta att...Loading next content