Svenska
Gamereactor
nyheter
Diablo Immortal

Activision Blizzard och Plaion bötfälls av PEGI för att ha hållit loot-lådor hemliga

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Även om PEGI är en organisation som samlar in, kontrollerar och slutligen förser spel med en åldersmärkning, så bygger det på att utgivarna som lämnar över spelen till PEGI för granskning ger en sann och rättvis bild av dem.

Så lyder reglerna, och PEGI har nu utfärdat böter till både Activision Blizzard och Plaion, eftersom båda utgivarna "glömde" nämna, när de lämnade in Diablo Immortal och Hunt: Showdown till PEGI, att det fanns loot-lådor i de två titlarna, enligt GamesIndustry.

"Since this amounts to a violation of the rules described in the PEGI Code of Conduct, the PEGI Enforcement Committee sanctioned both companies with a fine of €5,000."

Båda företagen måste också betala för uppdaterad märkning av dessa spel och uppdatera marknadsföringsmaterial, vilket förmodligen är dyrare än själva böterna - som ärligt talat känns galet låga.

Diablo Immortal

Relaterade texter

Diablo ImmortalScore

Diablo Immortal

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Blizzards kultförklarade fan-favorit har efter fyra års utveckling nu äntligen landat på våra telefoner och Petter är imponerad över hur bra det i slutändan blev...Loading next content