Svenska
Gamereactor
nyheter
Super Mario Maker

Alla 10,5 miljoner banor till Super Mario Maker har nu klarats av

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Nintendo gjorde en för dem ovanlig grej när de 2019 helt sonika gav ut en numrerad uppföljare till Super Mario Maker, spelet där användare kan göra sina egna Super Mario-banor och ladda upp dem online för andra spelare att klara av.

För att de två titlarna inte skulle konkurrera med varandra stängde Nintendo ner möjligheten att ladda upp nya banor till originalet i mars för tre år sedan, lagom till att titeln fyllde sex år. Det ska då, vid den tiden, ha funnits runt 10.5 miljoner banor uppladdade, och 50 000 av dem ska ingen utom deras respektive skapare ha klarat av (eftersom det är vad som krävs för att överhuvudtaget få ladda upp en bana). Förrän nu.

En grupp kallad Team 0%, med rötter så långt tillbaka som 2017, gav sig på utmaningen att klara av varenda ouppklarad bana som finns med i spelet. Från att ursprungligen ha bestått av ett par hundra medlemmar växte gruppen till över 3300 plattformskungar framåt slutet, som nu alltså har uppnåtts. Igår klarades den allra sista banan av, rapporterade Team 0% stolt på X/Twitter. Elva medlemmar ska ha klarat över 1000 banor var, medan ett par stycken ska tagit sig igenom hela 5000 plattformsbanor (!) var. Har du själv en gång skapat en bana i Mario Maker till WiiU kan du nu med säkerhet veta att åtminstone en spelare har klarat av den.

Super Mario Maker
Super Mario Maker - 100% complete

Tack IGN.

Relaterade texter

Super Mario MakerScore

Super Mario Maker

RECENSION. Skrivet av Fredrik Säfström

Så har det äntligen blivit premiärdags för Super Mario Maker och Fredrik Säfström har tagit reda på om det ultmata Mario-spelet äntligen är här, nu när det faktiskt går att göra sina egna spel...Loading next content