Svenska
ARTIKEL - SPONSRAT INNEHåLL

Allt du behöver veta om Street Fighter 6

Capcoms fighter återvänder i början av juni, och du kan enkelt hålla dig uppdaterad om allt som rör Street Fighter 6 med den här praktiska artikeln...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det finns få spelserier i historien som är så historiska och ikoniska som Street Fighter. Vare sig det är på moderna konsoler och datorer eller i arkader runt om i världen, har alla spelare ett bra minne av att ha spelat någon av de många titlar som utgör denna fightingklassiker. Från och med juni i år kommer massor av nya minnen att skapas, eftersom Capcom lanserar den sjätte huvuddelen av Street Fighter-serien, och inför denna stora lansering har vi sammanställt den här artikeln så du är bekant med allt som rör Street Fighter 6.

Vad är Street Fighter 6?


Street Fighter 6 bygger på mer än tre decenniers expertis inom fightingspelsscenen och ser ut att bli nästa utveckling av den älskade serien. Med hjälp av Capcoms RE Engine kommer denna titel att erbjuda flera olika spellägen och en växande skara kämpar, var och en med sin egen unika stil. Spelet kommer också innehålla ett förbättrat fightingsystem som kretsar kring tre kontrolltyper, Classic, Modern och Dynamic, där var och en är anpassad till spelare med olika färdighetsnivåer.

I samma anda som Street Fighter 6 är ett modernt fightingspel innehåller titeln även realtidskommentatorer för att öka och göra dina strider ännu mer spännande, och dessutom har det ett Drive Gauge-system som gör att du måste förvalta dina resurser för att kunna ta hem segern.

HQ

Vad är World Tour, Street Fighter 6-storyläget?


Även om det funnits massor av Street Fighter-titlar tidigare, kommer Street Fighter 6 introducera en huvudberättelse som kretsar kring din egen fighter. Du kommer fortfarande att träffa och möta de älskade karaktärerna från hela världen, men i det här läget kommer du att skapa din egen avatar och ge dig ut på gatorna i Metro City och andra platser för att lära dig stridstekniker och -stilar från de allra bästa fighters som Street Fighter-universumet kan uppbringa. Det här enspelarläget kallas helt enkelt World Tour och är ett av de tre stora spellägena som utgör Street Fighter 6-utbudet.

HQ

Vad är Fighting Ground?


Om World Tour är storyläget för en spelare, vad exakt är då Fighting Ground, undrar du? Det här är läget som Street Fighter 6 kommer att spänna sina muskler med, om du så vill. Här hittar du den utvecklade stridssviten och alla de lägen som utgjorde Street Fighter V.

Den som vill ta sig an en vän kommer att känna sig hemma här, eftersom One on One-striderna erbjuder underhållande genreledande fighter, men om du letar efter något lite annorlunda erbjuder läget Extreme Battle faror längs banorna och spännande nya regler för att spela med vänner på ett avslappnat sätt, medan Ranked öppnar dörrarna för mer tävlingsinriktade slagsmål.

Fighting Ground kommer också erbjuda utmaningar för singpleplayer. I Arcade-sektionen kan du klä dig i en av de många ikoniska karaktärerna och ta dig an en rad CPU-motståndare för att uppleva varje karaktärs historia och låsa upp unika illustrationer för att markera denna resa.

För alla som vill lära sig Street Fighter 6 är Fighting Ground också platsen att besöka för att få handledning och tips om hur man behärskar den bredare och mer varierade stridssviten som står till buds. Och eftersom Street Fighter 6 erbjuder cross-play mellan PC, Playstation och Xbox, kan du till och med slå dig ihop eller möta vänner online i Fighting Ground via Battle Hub.

Street Fighter 6
Street Fighter 6Street Fighter 6

Vad är Battle Hub?


Fighting Ground har visserligen online-funktioner, men Battle Hub är dörren till Street Fighters större online-värld. Det är här som du kan lämna det lokal fighting och singleplayer kan erbjuda och använda dina talanger och färdigheter för att göra dig ett namn på topplistor och rankningsstegar runt om i världen.

Med din personliga avatar kan du här tävla i klassiska, retroupplevelser på Capcom-manér i arkadliknande kabinett, tävla mot andra spelares avatarer samt gå med i det förbättrade Capcom Fighters Network för att skapa eller gå med i klaner med vänner och även delta i evenemang och turneringar.

Du kan även besöka Hub Goods Shop i Battle Hub för att skaffa ny kosmetika och föremål som du sedan kan utrusta och ändra utseendet på din avatar med, där några av föremålen milt sagt är knasiga och verkligen underbara.

Vilka Street Fighter-karaktärer kommer finnas tillgängliga i Street Fighter 6?


Även om avatarer är mycket viktiga i Street Fighter 6:s många olika spellägen, kommer de som vill omfamna traditionen och klä sig som några av seriens mest ikoniska karaktärer kunna göra det ännu en gång i den här delen.

Street Fighter 6 lanseras med 18 fighters, inklusive Street Fighter-legender som Ryu, Chun-Li, Ken, E. Honda, Zangief, Cammy och många fler, och Street Fighter 6 kommer utökas i framtiden med ytterligare karaktärer som släpps som tillägg efter lanseringen. Så om din favoritkaraktär inte finns med i urvalet behöver du inte oroa dig, för de kan komma att dyka upp längre fram, vilket är fallet med A.K.I., Rashid, Ed och Akuma, som alla debuterar under titelns första år.

HQ

När lanseras Street Fighter 6 till vilka plattformar?


Nu när du känner till all denna information undrar du förmodligen när du kan hoppa in och börja din resa med Street Fighter 6? Capcom kommer att lansera spelet den 2 juni 2023 till PC, Playstation 4 & 5, Xbox Series S/X, och om du vill få ett smakprov innan dess kan du dyka in i demot för Street Fighter 6, som för närvarande finns tillgängligt på alla plattformar.

Street Fighter 6
HQ

Relaterade texter

Street Fighter 6Score

Street Fighter 6

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Capcoms kämpar är tillbaka, på nytt redo att slå folk på käften. Den här gången väntar både ett uppdaterat spelsystem och en massiv singleplayer-del, vi har kollat in om det håller måttet...



Loading next content