Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar
Counter-Strike: Global Offensive

Allt inför Major Championship: Columbus

Den 29 mars startar Major Championship: Columbus. Den första majorn i Counter-Strike: Global Offensive som hålls i Nordamerika. Här är allt du behöver veta...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

En miljon dollar står på spel i Nordamerikas första Counter-Strike: Global Offensive-major. MLG Arena och Nationwide Arena i Columbus, Ohio, står som värdar. Vi berättar nu allt du behöver veta om detta enorma esport-kalas komplett med våra analyser.

Antal lag
16

Format
Lagen delas upp i fyra grupper med fyra lag i vardera grupp. Gruppspelen spelas i utan publik i MLG Arena mellan den 29 mars och 31 mars. De två översta lagen från varje grupp går vidare till kvartsfinal. Den 1 april flyttar de åtta lag som är kvar till Nationwide Arena och publiken släpps in.

Priser
1. $500,000
2. $150,000
3-4. $70,000
5-8. $35,000
9-16. $8,750

Detta är en annons:

Obs! Rankinen är tagen från GosuGamers och visar ranken lagen har i skrivande stund.

Grupp A
Ninjas in Pyjamas
Luminosity
Mousesports
Flipside Tactics

Ninjas in Pyjamas
Det gamla forna svenska storlaget som har fans världen över. Många är de som vill se detta lag åter igen bestiga troner och komma upp på prispallarna år 2016. Vi såg en liten strimma hopp i Katowice, även om laget inte lyckades ta sig förbi gruppspelet. Gamereactor tror att det krävs lite längre tid med de nya tillskotten i laget innan vi kan se de där finalmatcherna igen. Borde dock klara sig förbi gruppspelet i denna grupp.
Spelare: Xizt, f0rest, GeT_RiGhT, friberg, pyth
Rankad: 4
Gamereactor tippar: Kvartsfinal

Luminosity
Den stora överraskningen den senaste tiden bland experter och fans i Counter-Strike: Global Offensive-världen. Brasilianarna har verkligen visat att de kan fightas bland de bästa. Har haft någon tveksam match i ESL Pro League efter Katowice, men på plats i Columbus tror Gamereactor att de presterar på topp och tar en plats i semifinalen.
Spelare: FalleN, fer, cold, TACO, fnx
Rankad: 5
Gamereactor tippar: Semifinal

Detta är en annons:

Mousesports
Den tyska gamla klassiska organisationen som grundades år 2002 lade 2012 ned sin CS-sektion. Tre år senare var de dock tillbaka på banan igen och kan idag återigen räknas som ett lag i Counter-Strike: Global Offensives finrum. Får det svårt att ta sig förbi gruppen här dock.
Spelare: chrisJ, NiKolinho, nex, denis, Spiidi
Rankad: 9
Gamereactor tippar: Ej vidare efter gruppspelet

Flipside Tactics
Hade svårt att kvala sig in i turneringen och får ses som en riktig underdog i gruppen. Förlorade kanske deras viktigaste spelare Simple till Team Liquid i januari. Laget slog ut Tempo Storm i kvalet till Columbus, men har visat sviktande form efter det.
Spelare: B1ad3, bondik, WorldEdit, markeloff, Shara
Rankad: 22
Gamereactor tippar: Ej vidare efter gruppspelet

Counter-Strike: Global Offensive
Nytillskottet i Ninjas in Pyjamas, Jacob "pyth" Mourujärvi

Grupp B
Faze Clan
Fnatic
Splyce
Team Liquid

Faze Clan
Den amerikanska organisationen med spelare från G2 Esports. Främsta profilen är Maikilele, tidigare NiP, men här finns gott om spelare på absoluta toppnivån, som kan slå vilket lag som helst i turneringen på en bra dag. Kan vara ojämna i sitt spel och vid dagarna i majorn gäller det att ha riktigt bra dagar för att hänga på toppen. Mycket svårt att tippa, men Gamereactor tror att de hamnar på en tredjeplats.
Spelare: Maikelele, fox, rain, jkaem, aizy
Rankad: 16
Gamereactor tippar: Ej vidare efter gruppspelet

Fnatic
Ohotade som nummer ett i världen just nu. Har tagit sex turneringsvinster i rad och det ska mycket till för att de inte ska ta sin sjunde. Har kanske inte världens bästa spelare i alla positioner, men en sjuk känsla för spelet och timing. Blev om inte ännu starkare när dennis kom in i laget.
Spelare: JW, flusha, KRiMZ, olofmeister, dennis
Rankad: 1
Gamereactor tippar: Vinner hela skiten

Splyce
Splyce de riktiga skolpojkarna i dessa sammanhang. Splyce fick en plats i kvalet då Mongolz inte kunde medverka på grund av visumproblem. Rankade som 176:a i världen slog de ut Vexed Gaming i kvalet och lyckades knipa en plats bland de stora. Gamereactor har svårt att se att Splyce kommer att göra några större avtryck i Columbus. Deras enda fördel skulle i så fall vara att de spelar på hemmaplan. Då gruppspelen spelas utan publik så hjälper det dock föga.
Spelare: jasonrr, arya, abE, Professor_Chaos, Davey
Rankad: 176
Gamereactor tippar: Ej vidare efter gruppspelet

Team Liquid
Team Liquid tog nyligen in Simple och Koosta, två unga spelare som räknas bli toppspelare i världen. Tillsammans med "veteranen" Hiko har laget en slagkraftig uppsättning. Dock kommer Koosta inte att få spela i Columbus då han tillhörde ett annat lag inför kvalet till majorn. Adren, nu reserv i laget, tar platsen. Team Liquid har setts som det laget som ska ta över den nordamerikanska tronen efter Cloud9. Har stora möjligheter att ta andraplatsen efter Fnatic.
Spelare: adreN, nitr0, EliGE, Hiko, s1mple
Rankad: 12
Gamereactor tippar: Kvartsfinal

Counter-Strike: Global Offensive
Tar Dennis "dennis" Edman och hans Fnatic den sjunde turneringssegern i rad? Antagligen.

Grupp C
Astralis
Gambit
Envyus
Counter Logic Gaming

Astralis
Danskarna som tidigare tillhörde TeamSoloMid är rankade nummer två i världen och hamnar ofta högt upp när de stora turneringarna ska avgöras. Oftast är det de svenska giganterna i Fnatic som puttar ned Astralis från den sista stegpinnen. Faktum är att de tolv senaste matcherna som Astralis spelat har de endast förlorat tre. Dessa är just mot Fnatic.
Spelare: karrigan, Xyp9x, dev1ce, dupreeh, cajunb
Rankad: 2
Gamereactor tippar: Andraplatsen igen

Gambit
Nuvarande "line-up" är endast några månader gammal. Spelarna togs från Headshot Gaming och innehåller bland annat Dosia som spelat i Virtus Pro och Hellraisers. I övrigt en ganska anonym femma, med en blandning av spelare från Kazaktstan, Ryssland och Finland. Får det svårt i detta sällskap.
Spelare: Dosia, hooch, MOU, AdreN, waylanderrrr
Rankad: 18
Gamereactor tippar: Ej vidare efter gruppspelet

Envyus
Det lag i den här turneringen som visar sämst resultat just nu. Laget vann den senaste majorn, DreamHack Open Cluj-Napoca 2015, men visade inget av den formen i Katowice senast. Där tog laget en enda seger och förlorade mot lag som E-frag. Någonting är fel i laget och det försöker nu Envyus lösa genom att bland annat nyligen ersätta "Kioshima" med "Devil" från Team LDLC.com. Frågan är om det är den rätta lösningen att byta ut en spelare så pass nära majorn. Men å andra sidan, något måste göras för att laget ska lyckas i Columbus.
Spelare: Happy, NBK, kennyS, apEX, DEVIL
Rankad: 7
Gamereactor tippar: Kvartsfinal

Counter Logic Gaming
Det amerikanska "tredjelaget". Har haft samma femma det senaste året, förutom Fugly, som kom in från Team Liquid i januari. CLG är ett lag som oftast är med och slåss, men som aldrig vinner de där stora priserna. Gamereactor tror att de får lämna Columbus när gruppspelet är över.
Spelare: reltuC, Hazed, tarik, jdm64, FugLy
Rankad: 24
Gamereactor tippar: Ej vidare efter gruppspelet

Counter-Strike: Global Offensive
Kommer Astralis danska spelare få möjligheten att skratta i Columbus?

Grupp D
Cloud9
G2 Esports
Virtus Pro
Natus Vincere

Cloud9
Cloud9 anses enligt rankingen fortfarande vara nummer ett i USA, men har gått ned sig rejält på senaste och frågan är om de numera anses vara det nordamerikanska hoppet i stora sammanhang. Lag som Team Liquid och Counter Logic Gaming har idag lika mycket att säga till om i USA när det ska tävlas på toppnivå. Amerikanarna kan dock skina upp när det väl gäller men i den tuffaste gruppen blir det svårt.
Spelare: n0thing, shroud, Skadoodle, fREAKAZOiD, Stewie2k
Rankad: 14
Gamereactor tippar: Ej vidare efter gruppspelet

G2 Esports
Det gamla Titan-laget som nu blivit G2 Esports. Har spelarna och erfarenheten att lyckas nå långt, men det var ett tag sedan de stod högst upp på någon prispall. Förlorade KennyS och Apex i somras till Envyus, men fick Shox och Smithzz från samma lag. Laget borde klara en kvartsfinalplats.
Spelare: Ex6TenZ, ScreaM, RpK, shox, SmithZz
Rankad: 6
Gamereactor tippar: Kvartsfinal

Virtus Pro
Polens stolthet och scenens "gubbar". Fick ett massivt publikstöd i Katowice senast, men det hjälpte inte mot ett dominerande Fnatic. Hade vissa problem i gruppspelet på samma event och har under en tid visat en ojämn form och sjunkit i rankingen. Har fått en del kritik från fans att det är dags att göra något åt nuvarande "roster".
Spelare: TaZ, byali, Neo, pashaBiceps, Snax
Rankad: 13
Gamereactor tippar: Ej vidare efter gruppspelet

Natus Vincere
Det ukrainska laget som har en av de äldsta trupperna bland proffslagen. Fyra av de fem spelarna har varit i organisationen från 2009 eller 2013. 2015 kom Flamie med in i laget från Hellraisers. Har en extremt hög och jämn nivå och kan aldrig räknas bort. Gamereactor tror på en semifinalplats.
Spelare: Zeus, Edward, seized, GuardiaN, flamie
Rankad: 3
Gamereactor tippar: Semifinal

Counter-Strike: Global Offensive
Mikail "Maikelele" Bills Faze spelar i samma grupp som Fnatic.

Relaterade texter

Counter-Strike: Global OffensiveScore

Counter-Strike: Global Offensive

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

En av spelindustrins mest ikoniska serier är tillbaka. Mathias har handlat vapen, desarmerat bomber, räddat gisslan och återupplevt terroristjaktens gyllene dagar i PC-versionen...

Counter-Strike: Global OffensiveScore

Counter-Strike: Global Offensive

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

En av spelindustrins mest ikoniska serier är tillbaka. Mathias har handlat vapen, desarmerat bomber, räddat gisslan och återupplevt terroristjaktens gyllene dagar...Loading next content