Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar
Apex Legends

Allt om Olympus, Control och Mad Maggie i Apex Legends nya säsong Defiance

Vi har deltagit i en panel där Respawn berättade en massa detaljer om vad Defiance kommer att innehålla...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

Den nya säsongen av Apex Legends är snart igång och Respawn har nyligen delat med sig av ny information om vad Defiance innehåller när det släpps den 8 februari. Till största delen har detta skett genom trailers som presenterat storyn och de förändringar som är på väg. Med lanseringen en vecka bort har vi fått chansen att delta i en utvecklarpanel för att lära oss mer om uppdateringen av Olympus, det nya tidsbegränsade spelläget Control och de största balansförändringarna som ska introduceras.

I första hand är det en stor uppdatering av svävande stadsbanan Olympus som Defiance kommer att föra med sig. Det kommer att bli den största uppdateringen som banan hittills fått och Olympus ska förändras på flera olika sätt tack vare det påtvingade "phase jump" som nästan fick staden att falla från himlen. Med detta i åtanke har Olympus position ändrats, och är nu betydligtnärmare marken (du kan faktiskt se metropolen Malta djupt nere tack vare en helt ny skybox-modell), men positionsförändringen är inte allt som är nytt, eftersom banan faktiskt även utökats.

Apex LegendsApex Legends
Detta är en annons:

Den södra delen av Olympus växer i storlek och för att tillgodose detta kommer den att få två nya intressepunkter (POI) som läggs till för att fylla utrymmet. Den första är känd som Phase Driver och kommer låta spelarna utforska den högteknologiska maskin som ändrades och nästan såg staden reducerades till spillror. Det är här som ett nytt Teleporter-system kommer läggas till, vilket gör att spelarna kan få tag på högklassigt byte till priset av att deras position röjs. Den andra POI:n är Terminal, som i första hand fungerar som en ny sektion av det teleporterande Phase Runner-systemet som sträcker sig över en del av banan. För att lägga till detta kan vi också se fram emot en ny terrängzon som är modellerad efter stadens havererade konstgjorda terräng, vilket innebär att spelarna bör få en ganska unik plats att besöka. Allt detta läggs till för att uppmuntra spelarna att utforska den södra delen av kartan lite mer.

Utöver dessa större förändringar får Defiance också justeringar av placeringen av Survey Beacons och Redeploy-ballonger, båda för att uppmuntra till mer rörelse bland spelarna. Sist men inte minst har flera platser fått fler loot bins för att ytterligare locka spelare att börja på en mindre trångbodd plats. Vi har också fått veta att de banor som kommer att vara i rotation i Defiance är Olympus, Stormpoint och King's Canyon.

Apex LegendsApex Legends

När det gäller Control kommer detta nya spelläge låta två lag med nio spelare vardera tävla i en mängd olika målbaserade lägen. Även om lagstorleken är mycket större består kärnlagen av tre grupper om tre personer, vilket innebär att den grundläggande Apex-upplevelsen fortfarande finns kvar i viss utsträckning. När det gäller hur grunderna fungerar är det här lite annorlunda eftersom vissa aspekter från Battle Royale tas bort för att skapa ett snabbare och mindre straffande spel. Det finns ingen bleed out-fas, sköldarna regenereras snabbare och spelarna har oändlig ammunition, och som grädde på moset har lootandet minskats avsevärt, där spelarna får bättre belöningar genom att eliminera motståndare och för att samla ihop och uppgradera sin Rating.

Detta är en annons:

Vad är Rating, frågar du? Det är en form av poängsättning som bedömer en spelares inverkan på en match och utvärderar dem utifrån det. Om du till exempel lägger mycket fokus på mål och på att eliminera fiender kommer du att få ett högre Rating jämfört med spelare som föredrar att hålla sig undan och förhindra att de dör oftare. Fördelen med att bygga upp din Rating är att om du samlar ihop tillräckligt mycket och blir högre rankad kommer du belönas med bättre utrustning och redskap som du kan ta med dig in i striden. Du kan fortfarande ta loota från marken, men endast på eliminerade fiender.

Med detta i åtanke ställdes frågan om huruvida vissa loot-centrerade eller teambaserade Legends kommer få tillfälliga ändringar för att passa läget, med Lifeline och Loba (två Legends med loot-tunga passiver/förmågor) i fokus. Speldesignern David Swieczko avslöjade att så inte skulle bli fallet eftersom "ett av målen med Control-läget är att hjälpa casual-spelare att lära sig spela dessa karaktärer, och återkommande spelare eller nya spelare kan prova dem".

Det är värt att notera att Control, även om det är ett ganska betydande nytt läge, bara är ett spelläge för begränsad tid, vilket innebär att det kommer att lämna Apex så småningom. Detta betyder dock inte att det kommer att vara halvfärdigt, eftersom det innehåller banor som har tagits från delar av de fullständiga BR-kartorna, med olika funktioner som är specifika för dem. Control kommer pågå i tre veckor från och med den 8 februari. Angående om det kan bli ett permanent tillägg till Apex, sade spelutvecklaren Mark Yampolsky såhär: "Det är något vi kan utforska i framtiden. Beslutet är att behålla det som en LTM för tillfället."

Apex LegendsApex Legends

Den sista informationen som vi fick kretsade kring balansändringar. Även om vi kan förvänta oss att läsa mer om dessa i de kommande patch-listorna, nämndes det att Caustic och Crypto skulle få se små förändringar av sina huvudförmågor, och att vissa Hop-Up-tillbehör (Kinetic Feeder, Hammerpoint Rounds, Shatter Caps) förändras.

Det nämndes också kort att fler vapen läggs till i crafting-systemet och att Volt SMG kommer att hamna i Crate (platsen där föremål flyttas till efter att de tagits bort från livespelet) eftersom Alternatorn återvänder efter att ha legat i Crate. När det gäller andra omarbetningar eller ändringar som Respawn har på sin radar, fick vi veta att teamet håller ett öga på EVA-8 Auto, att Gibraltar "definitivt är en kandidat för en balanseringspatch" och att "Crypto är på vår radar, helt klart", som balanseringsdesignern John Larson sade.

Apex LegendsApex Legends

Tack vare Fuse's Stories from the Outlands-trailer visste vi redan att Maggie och Fuse var barndomsvänner, åtminstone var det så tills Fuse avslöjade sin avsikt att gå med i Apex Games. Ett slagsmål bröt ut, Fuse förlorade en arm, vänskapen krossades och kort därefter bestämde sig Maggie för att spränga King's Canyon i bitar, ett dåd för vilket hon blev en brottsling av högsta rang. För detta har Maggie dömts till döden i Apex Games, men Maggie är en ganska tuff individ och kommer inte att ge efter för sitt öde utan att kämpa, vilket innebär att den populära turneringen nu har en fruktansvärd ny konkurrent.

Om du har sett någon video med henne, har du säkert lagt märke till Maggies ikoniska accent. Detta beror på att karaktären är från Nya Zeeland och använder en dialekt från regionen. Men här går man ett steg längre, eftersom Maggie också är maorier och ofta använder termer och fraser på språket. Sam Gill från studion berättade lite om det här beslutet och hur det kom till, och sade: "I samma sekund som vi bestämde att hon skulle vara från Nya Zeeland, visste vi att det fanns en möjlighet, och kanske ett ansvar, att hon skulle vara maorier."

Apex LegendsApex Legends

Maggies passiva förmåga kallas Warlord's Ire och består av två delar. För det första har Maggie ingen rörelseförlust när hon använder hagelgevär, vilket innebär att hon kan rusa runt på kartan med en Peacekeeper i handen, i samma hastighet som de med mindre vapen. När hon hamnar i strid kommer den andra delen av Warlord's Ire in i bilden, eftersom hon kommer att kunna se alla fiender som hon skadar under en kort stund. Detta är specifikt för Maggie, så förvänta dig inte att använda det som en rekognoserings- eller stödförmåga för hela laget.

När det gäller Maggies taktiska förmåga är den känd som Riot Drill och används för att gnaga sig igenom skydd för att tvinga motståndare ut i till mindre säkert område. Det kan till exempel handla om att helt enkelt skära igenom en metallbarriär eller till och med något mycket mer utmanande att övervinna, som Gibraltars Dome of Protection, eftersom Drill kommer att tugga sig rakt igenom även detta.

Slutligen kallas hennes Ultimate för Wrecking Ball. Med denna kan Maggie skjuta en stor boll framåt, som fortsätter rulla och studsa mot föremål tills den antingen kommer i närheten av en fiende eller tiden går ut, då den exploderar för att ge skada och knockback och desorientera fiender i närheten. Detta är mest en stödjande förmåga tro det eller ej, eftersom Wrecking Balls kölvatten kommer att vara en hastighets-boostande väg som Maggie och hennes team kan använda för att minska avståndet till fienden. På grund av dess kaotiska natur och dess förmåga att orsaka en hel del oreda, särskilt i slutna utrymmen, berättade speltekniker Chris Winder för oss att Wrecking Ball var "definitivt en av våra största utvecklingsutmaningar".

HQ

När det gäller Maggies styrkor och svagheter berättade utvecklingsteamet för oss att hon är utmärkt mot Legends som föredrar en långsammare och mer defensiv spelstil, som Gibraltar, men att hon verkligen lider och kämpar mot karaktärer som Wattson, eftersom hennes Interception Pylon förstör både Wrecking Ball och Riot Drill om de kommer inom dess räckvidd.

När framtida legender togs upp, särskilt inramade kring stödjande och helande karaktärer, uppgav Winder att "vi kanske har några saker på gång", vilket tyder på att det kan finnas en ny helande legend på gång. Efter detta ställdes frågan om hur det ser ut med Apex next gen-versioner, och Ferreira berättade att det kommer att komma fler detaljer mycket, mycket snart, och när PS5- och Xbox Series S/X-versionerna släpps planerar Respawn att kontinuerligt utöka dem med nya funktioner i takt med att varje framtida säsong anländer.

Som en sista notering, även om det bara nämndes i förbigående och mycket kort för den delen, gjorde Ferreira också en poäng av att bekräfta att "vi har mobilt på gång i år också", vilket tyder på att det inte kommer att dröja alltför länge innan vi kan spela Apex Legends på Android och Ios medan vi morgonpendlar.

HQ

Relaterade texter

Apex LegendsScore

Apex Legends

RECENSION. Skrivet av Kim Orremark

Kim "Battle Royale-kungen" Orremark har spelat hundratals matcher i Respawns nysläppta gratisspel, här kommer betyget...

1
Apex Legends sätter spelarrekord på Steam

Apex Legends sätter spelarrekord på Steam

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Även om vi fortsätter att höra väldigt många klaga på spel som Call of Duty: Warzone, Fortnite och Apex Legends, har trion fortfarande extremt många fans som lirar varje...Loading next content