Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar
Apex Legends

Apex Legends Season 7 - Ascension-intervju

Vi pratade med game director Chad Grenier för att få veta mer om Season 7...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

Nyligen fick jag chansen att kolla in en tidig förhandsgranskning av Apex Legends: Season 7 - Ascension, där jag fick testa praktiskt taget alla de nya godsakerna som kommer till live-titeln. Efter spelsessionen träffade jag Apex Legends game director Chad Grenier för att prata om allt möjligt rörande Apex, och då särskilt det nya innehållet som kommer med säsong sju.

Gamereactor: Säsong sju ger den första iterationen av cross-save mellan Origin och Steam, kommer detta att utvecklas vidare?

Grenier: Cross-save är definitivt något vi verkligen brinner för och vill stödja även mellan konsoler och PC, men vi är inte där ännu. Vi skulle dock gärna tillföra det någon gång.

Detta är en annons:
Apex LegendsApex Legends

Gamereactor: Horizon, den nya legenden tillför en mängd fantastiska nya förmågor för spelare att prova. Skulle du säga att fokus för henne är rörlighet?

Grenier: Hon är tyngdkraftsmanipulatorn, och har coola saker du kan göra med tyngdkraften beträffande rörlighet. Hon är definitivt en mobilitetsbaserad karaktär.

Gamereactor: Hennes ultimata, svarta hål är otroligt. Var det utmaningar med att skapa denna typ av förmåga?

Detta är en annons:

Grenier: Det började i Titanfall, med Gravity Star. Skillnaden var att i Titanfalls multiplayer skulle du bara dö och respawna, och kostnaden för en död var inte lika hög som en spelare som just har spenderat 15 minuter i att leta efter byte och flytta med ringen. Du kan inte ha dina förmågor så dödliga i ett battle royale-spel, så det började där, och det var bara för OP [over powered].

Vi började då peta i reglagen, hur mycket skada attacker kommer att göra, eller hur stark är tyngdkraften är när du sugs in, vilka alternativ har du för att undkomma den - för vi vill ha mycket motspel. Vi vill inte bara att spelaren gör något varpå en annan spelare dör. Jag tror att det är ganska bra nu. Vi kommer såklart att få se saker hända, vi kommer att se att människor missbruka det och naturligtvis justerar vi och balanserar efter behov.

HQ

Spelare: Olympus, den nya banan har en annan variant på negativt utrymme och ospelbara områden. Kommer du att använda den här unika metoden igen i framtida banan?

Grenier: Jag vet inte, jag tror att varje bana måste ha sin egen design och egna idéer, men jag vet inte om vi kommer att gå tillbaka till det igen, kanske? Vi vill alltid forma saker och göra något nytt när vi gör en ny bana. Vi har några saker som kommer i framtiden som vi inte kan prata om, men vi kommer alltid att fortsätta med att bara försöka skaka om lite.

Gamereactor: Olympus har flera unika områden att utforska. Är denna typ av design avgörande för utformningen av Apex-kartor?

Grenier: Det är alltid ett mål för oss, inte bara Olympus. Vi pratar om att banor som är som Disneyland, med alla dess olika länder, det är ganska viktigt för oss att ha landmärken. Med sådant är det verkligen svårt att gå vilse. Våra designers kommer alltid med fantastiska idéer och koncept, och vi försöker passa så mycket av det som möjligt i vår bana.

Gamereactor: Det nya Trident-fordonet är inte ett direkt offensivt vapen. Vad ledde till att designvalet att banta dödligheten?

Grenier: Vi vill att vårt spel ska handla om gunplay och Legends. Vi byggde vårt spel kring trios och med karaktärer som har synergi och förmågor och taktik. Om du har dessa fordon som kan användas för att köra över människor, så försvinner allt detta lagspel och taktik medan du bara kör runt, och mejar ner alla. Jag tror att det skulle vara kul under en liten stund, men det är grund spelbarhet, och jag tror inte att det har samma varaktighet som ett riktigt taktiskt spel där du bryr dig om legenderna.

Gamereactor: Har Trident öppnat slussportarna för framtida Apex-fordon?

Grenier: Oh ja. Idéerna flyter på. Vi måste stoppa kollegorna ibland, lugna er lite, liksom. Deras idéer är ofta riktigt bra, men vi måste få detta gjort först. Det finns många människor som har allt från coola idéer till helt galna, direkt vansinniga idéer, och vi kommer nog att prova dem alla.

HQ

Gamereactor: Klubbar är en annan massiv funktion som introduceras med säsong sju. Hur planerar du att utöka den här funktionen?

Grenier: Jag skulle säga att det här är vår första version av Clubs. Jag tror att vad vi gör med det i framtiden, handlar om att ge dessa klubbar fler sätt att visa upp sig och fler sätt att uppnå saker. Klubbutmaningar, klubbturneringar. Det saknas inte idéer, vi försöker bara räkna ut vilka som är viktigast och vad vi bör göra först.

<strong> Gamereactor: Var det något du inte kunde introducera under säsong sju, utan att spoila något?

Grenier: Det finns, det finns ett par saker vi inte fick släppa. Ibland har vi insikten att något kan bli bra, men om vi håller på det ytterligare en säsong eller två kommer det att bli riktigt, riktigt bra. Vi vill göra fantastiska saker, inte bara bra saker, och det gäller inte bara säsong sju, det gäller varje säsong, och vi släpper allt vi tycker är bra, och resten lägger vi lite mer tid på.

Tack än en gång till Respawn och Chad Grenier för att du tog den här intervjun med oss. Du kan prova på in Apex Legends sjunde säsong - Ascension från och med 4 november på PC, Xbox One och PS4.

Apex LegendsApex LegendsApex Legends

Relaterade texter

Apex LegendsScore

Apex Legends

RECENSION. Skrivet av Kim Orremark

Kim "Battle Royale-kungen" Orremark har spelat hundratals matcher i Respawns nysläppta gratisspel, här kommer betyget...

1
Apex Legends sätter spelarrekord på Steam

Apex Legends sätter spelarrekord på Steam

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Även om vi fortsätter att höra väldigt många klaga på spel som Call of Duty: Warzone, Fortnite och Apex Legends, har trion fortfarande extremt många fans som lirar varje...Loading next content