Svenska
Gamereactor
artiklar

Årets 10 hetaste filmer

Batman dundrar upp på vita duken i år, igen, precis som Jim Camerons klarblå jättesmurfar och en himla massa andra filmer. Dessa är de tio hetaste enligt oss på Gamereactor!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Årets 10 hetaste filmer

(10) The Bob's Burgers Movie
Det är lätt att gå vilse bland årets storbudgetrullar och serietidningsorgier när det vankas efterlängtade rullar och det är väl en av anledningarna till att vi finner den kommande Bob's Burgers-filmen så aptitretande. Bob's Burgers är nämligen en av de bästa, roligaste, sötaste och mest originella lyckopillren vi känner till just nu. Det, och löftet om att få den ultimata Bob's Burgers-upplevelsen är alldeles för bra för att vara sann. Om filmen ens lyckas förmedla en bråkdel av den älskade TV-familjens knivskarpa humor, dess unika personligheter och Broadway-musikaliska hjärta skulle vi vara mer än nöjda och även om handlingen har hemlighetshållits ett bra tag nu vet vi redan att Loren Bouchard kommer att ta in från tårna. Inga upptinade köttpuckar här inte! Vi förväntar oss ett delikat familjeäventyr som kommer att blända oss i sin finurlighet och som kommer att få oss att snyfta lika mycket som vi kommer att skratta till Genes nya upptåg, Tinas tonårsproblem, Louises komplotter, Lindas skruvade övertygelser och Bobs genuina faderlighet. The Bob's Burgers Movie är en fräsande stekhet servering vi inte vill missa.

Årets 10 hetaste filmer

(9) The Killer
Alexis Nolents serieblaska är fin som snus. Fin, fin. Och när det nu står klart att mästaren David Fincher ska regissera med Michael Fassbender i huvudrollen blir vi lite sådär extra sugna. En iskall, hypereffektiv lönnmördare som börjar tvivla på sig själv och sitt arbete och i en sotsvart noir-dränkt värld tvingas han kämpa mot ilskna uppdragsgivare och uteblivna kontrakt.

Detta är en annons:
Årets 10 hetaste filmer

(8) Disappointment Blvd
Efter Hereditary och Midsommar har vi ruskigt höga förväntningar på Ari Asters nya verk. Den unga regissören som trots sin ungdom redan lyckats leverera en högkvalitativ och en rent av mästerlig skräckrulle som båda innehöll så mycket psykologisk spänning, hjärnsubstans och dålig stämning att våra nerver knappt höll ihop. Det fanns scener i dessa två filmer som förföljer oss än i dag och då skall det ändå sägas vi är luttrade. Vi har sett vår beskärda del av svineri på vita duken men det är något med Asters förmåga att bygga stämning som gör honom till en mycket speciell typ av regissör och om de mardrömslika skildringarna av sorg, kärlek och saknad gör återkomst i Disappointment Blvd så blir vi inte missnöjda. Att Joaquin Phoenix sedan har huvudrollen i denna fyra timmar långa film lägger förstås bara våra förväntningar ännu högre. Absolut ingenting har avslöjat gällande storyn. Det enda vi vet är att den som sagt var kommer att vara hiskeligt lång, att Phoenix är någon form av entreprenör och att det kommer att vara en blandning mellan skräck och komedi. Klart vi längtar!

Årets 10 hetaste filmer

(7) Mission Impossible 7
Det är en smula makalöst hur en långkörare som Mission Impossible gång på gång lyckats återuppfinna sig och överrumpla oss. För alltsedan den tredje filmen i ordningen har Tom Cruise och hans kumpaner ideligen ökat oddsen och skruvat upp intensiteten utan att scenerna någonsin urartat i absurditet. Nej det är med en bibehållen kyla och välgrundad seriositet som Mission Impossible-filmerna lyckats bibehålla sina klor om oss filmtittare i ett fast grepp. Det finns helt enkelt få andra som kan tävla med Ethan Hunt och hans världsomspännande eskapader när det kommer till ren och skär action. Något Tom Cruise onekligen är som klippt och skuren för trots att han nu börjar bli till åren kommen. Trots väldigt lite ännu är känt om den sjunde Mission Impossible så är det inget snack om att Tom Cruise och hans medspelare kommer bjuda på ett nytt rafflande, extraordinärt actionäventyr fyllt av gastkramande scener och vansinniga stunts.

Detta är en annons:
Årets 10 hetaste filmer

(6) Babylon
När Damien Chazelle säger att han skall filma en ny rulle så stannar tiden på redaktionen för ett ögonblick. Då sitter vi där, en stund i andakt och tänker på hur bra livet kan vara ändå. Den yngste Oscarsvinnaren genom tiderna har den effekten på oss nu. Efter filmer som Whiplash och La La Land så är varje nytt projekt från en av tids mest spännande regissörer en gåva till oss filmälskare och cineaster. Vi drömmer om nya toppbetyg att dela ut och filmrekommendationer att ge våra vänner det finns ingenting som talar för att Babylon inte skulle vara en av de filmerna. Snarare tvärtom. Med en stjärnspäckad ensemble, där Brad Pitt och Margot Robbie återförenas efter Tarantinos Once Upon a Time in Hollywood och Amada Seyfried, senast magnifik i Mank utgör huvudnamnen så doftar det välspelat drama. Och det är ju drama som är Damiens gebit, drama och musik och även om vi inte vet särskilt mycket om storyn i Babylon så har det i alla blivit känt att den kommer att utspela sig i USA på 1920-talet, i stumfilmens värld. Eller rättare sagt, när stumfilmen dog och ljudet gjorde sitt intåg på landets biografer. En era då namn som Marion Davies, Greta Garbo, Rudolph Valentino, Charlie Chaplin och Buster Keaton dominerade filmbranschen. Det är precis det här Damien Chazelle gör som bäst, det är i de här miljöerna har lyser som starkast så det är klart att vi alla längtar till Babylon.

Årets 10 hetaste filmer

(5) Top Gun: Maverick
Som vi har väntat. Försening efter försening har ideligen plågat och hemsökt Mavericks så framemotsedda återvändo till det stora blå. För hur kan vi inte bli helt saliga av blotta tanken på att ännu en gång få se en av 80-talets främsta ikoner bakom spakarna till ett vrålande, högtflygande jetflygplan? Ett knippe väldigt lovande filmtrailers och flera återvändande skådespelare gör Top Gun: Maverick till en av detta årets mest efterlängtade återseenden som utlovar allt det vi önskar av en uppföljare på Tony Scotts ryggdunkande, högtflygande actionklassiker. Ge oss volleyboll, vrålande flygplan och en solstekt Tom Cruise. Vi vill tillbaka till farozonen och känna farten, glädjen och testosteronet pumpa genom ådrorna precis som på den gamla goda tiden tillsammans med Maverick, Iceman och alla de andra stencoola karaktärerna. Vi är redo, ge oss en sista flygtur in i solnedgången med Maverick till tonerna av Harold Faltermeyer.

Årets 10 hetaste filmer

(4) Spider-Man: Across the Spiderverse (Part One)
Spider-Man: No Way Home i alla ära, men den Oscarsbelönade Spider-Man: Into the Spiderverse är den ultimata multiverse-mästerverket enligt oss. Vi blev direkt lamslagna när Sony dundrade ut sin utflippat energiska och mästerligt strukturerade animationspärla och nu när uppföljaren närmar sig med stormsteg kan vi inte hålla kroppsvätskorna i styr. Bara Across the Spider-Verse-klippet som Sony släppte lös för några veckor sedan, där Miles och Gwen svingar mot nya äventyr, har fått oss att krampaktigt längta tillbaka till den ultraläckra serietidningsestetiken och dess underbara karaktärer, för om det är något denna filmserie har bevisat är att serietidningsfilm hör hemma i animationens värld. Förutom det visuella var den första filmen en sanslöst emotionell berg-o-dalbana och vi förväntar oss en minst lika känslosam nätkastarturné när vi återvänder till multiverse-galenskapen. Across the Spider-Verse kommer visserligen att vara en uppdelad historia, men det gör oss inte mindre sugna på att upptäcka nya oförglömliga spindelvärldar på bioduken.

Årets 10 hetaste filmer

(3) The Northman
Alltjämt sedan sin debut i regissörsstolen för lite knappt sex år sedan har geniet från New Hampshire och hans suggestiva berättelser både hemsökt och förtrollat oss på redaktionen. Tillsammans med sin vapendragare och tillika filmfotograf Jarin Blaschke har Robert Eggers lyckats sätta ett bestående avstamp på 2010-talet med den gruvligt vackra The Lighthouse likväl som den fenomenalt otäcka The Witch. Förväntningarna är därmed rejält uppskruvade inför duons tredje film om den hämndlystne vikingen Amleth i The Northman. Eggers till dags datum tveklöst mest ambitiösa berättelse som med all sannolikhet kommer vara stöpt i blod, saltvatten och extraordinär brutalitet när den titulära nordmannen klyver sin väg fram mot vedergällning för sin fars död. Vi drömmer redan om de stundande bataljerna och darrar av spänd förväntan av att äntligen få se Robert Eggers ges chansen till något mer storskaligt och grandiost. För med sin sedvanliga fingertoppskänsla och öga för berättande tillsammans med Jarin Blaschkes drömskt vackra foto kan detta bli precis hur bra som helst.

Årets 10 hetaste filmer

(2) The Batman
Matt Reeves Apornas Planet-trilogi är såhär några år senare direkt oförskämt bra, jämn och fin och när han nu slagit sig ihop med filmfotografen Greig Fraser (Dune, Star Wars: Rogue One) för att gjuta nytt liv i Läderlappen, kunde vi faktiskt inte vara mer sugna än vad vi är. Fokus på Batman som mästerdetektiv, gott om inspiration både tonalt och visuellt från både Se7en samt Zodiac och mängder av mörkt övervåld gör att The Batman hamnar här på andraplats på vårt lista över årets hetaste, kommande filmer.

Årets 10 hetaste filmer

Årets hetaste, kommande, film:
(1) Avatar 2
En gemensam faktor med flera av filmerna på denna lista är att flera har blivit försenade fram till detta år, men med 13 produktionsår på nacken tar nog James Camerons uppföljare till den storslagna 2009-succén priset, både sett till förseningar och som redaktionens mest efterlängtade film. Det finns inget snack om saken: vi blir direkt upphetsade av blotta tanken av en tekniskt överlägsen uppföljare som fortsätter utforska utomjordisk ekologi. I tvåan kommer att Camerons två passioner att flätas samman: djuphavsutforskning och att höja ribban för filmteknologins potential, för redan i den första filmen visade han att han vill pröva outforskad mark och ta filmtittandet till en helt ny nivå. Av det lilla vi har sett och hört från Camerons äckligt påkostade uppföljare är det tillräckligt för oss att kora Avatar 2 till årets hetaste film och precis som i fallet Dune kommer tror vi att det rör sig om ännu en banbrytande filmmonster som blir obligatorisk att se på bästa möjliga bioduk. Fram tills dess kommer att vi fortsätta drömma oss bort till Pandoras sagolika natur.Loading next content