Svenska
Gamereactor
artiklar

Årets 10 hetaste filmer

Efter att vi korat det vi anser vara årets 15 hetaste, kommande spel är det nu dags för Gamereactors samlade filmcrew att lista det vi ser som årets hetaste filmer...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Årets 10 hetaste filmer

(10) Gladiator 2
Borde vi längta efter denna uppföljare, egentligen? Borde vi verkligen det? Känns inte Ridley Scotts kommande tvåa ganska mycket som en skamlös cashgrab och en uppföljare som verkligen ingen just nu levande människa verkligen bett om, eller önskat sig? Precis så känns det, ju. Gladiator är perfekt som den är och den behöver vare sig en regelrätt två eller någon slags prolog. Med tanke på hur dåliga både The Last Duel samt Napoleon i slutändan blev känns det inte heller som att Scott behärskar vad som krävs längre för att skapa den typ av filmmagi som Gladiator innehåller. Men trots allt detta och trots att det finns rikliga mängder skepsis här, är vi både förväntansfulla och supernyfikna på Gladiator 2. För tänk... Tänk om den blir precis lika fin som den första filmen?

Årets 10 hetaste filmer

(09) Alien: Romulus
Efter två misslyckade prequel-filmer, helt utan vare sig hjärta och intelligens, så var vi nästan redo att tappa hoppet. Alien som franchise har trots allt varit på konstant dekis sedan Ridley Scotts perfekta original skrämde slag på en hel värld under slutet av 70-talet. Förhoppningsvis är nu Alien: Romulus filmen som faktiskt kan bryta mönstret och sätta lite välbehövd knorr på ett franchise som trampat vatten i närmare 30 år. Fede Alvarez som denna gång bär ansvar för Xenomorpherna har tidigare visat prov på sina förmågor, inte minst när det kommer till att väcka liv i gamla filmvarumärken. För hur besvikna vi än må vara på både Prometheus och Alien: Covenant så är det svårt att inte bli exalterad över prospekten av mer utomjordisk skräck med de alltid lika underbart vidriga ektoparasitoiderna. Vi är redo att ännu en gång bli vettskrämda, så kom igen nu Alvarez - bara dundra på med läbbigheterna.

Detta är en annons:
Årets 10 hetaste filmer

(08) Wolfs
Jon Watts, regissören bakom den senaste Spiderman-trilogin, har under många år filat på sitt egna manus om två stycken rutinerade lönnmördare som föses ihop för att hjälpas åt med ett särskilt utmanande uppdrag och då de båda enbart arbetat ensamma under hela sina karriärer, blir det såklart svårt med tvåsamheten och den förändring av dynamik som tillkommer. Huvudrollerna spelas av Bradley Pitt och hans real life-bästis George Clooney och Watts utlovar en mörk, tät, stenhård thriller om att döda folk och hata människor. Vi är officiellt megataggade.

Årets 10 hetaste filmer

(07) Kingdom of the Planet of the Apes
Vi älskade Rupert Wyatts och Matt Reeves trilogi och anser att den tillhör de mest lyckade rebooterna i modern filmhistoria. Berättelsen om hur pandemin plötsligt tvingat människa och apa att leva sida vid sida i en bräcklig fred som ständigt balanserade på en knivsegg, där varje handling riskerade ett fullskaligt krig om planeten var exekverad till perfektion och vi var synnerligen tillfreds med hur filmserien slutade. När nu Wess Ball plockar upp bollen igen många år efter att Ceasars berättelse har avslutats så kan vi inte låta bli att vara exalterade. Vi var väl inte helt sålda på tanken först med tanke på hur snyggt säcken knöts ihop redan för sju år sedan men efter att den lika vackra som ominösa trailern landade i november så drogs vi in i hypen och nu kan vi knappt sitta still i väntan på Kingdom of the Planet of the Apes.

Detta är en annons:
Årets 10 hetaste filmer

(06) Civil War
Han skrev 28 dagar senare och Sunshine (som regisserades av kompisen Danny Boyle. Efter det skrev han och regisserade Ex Machine, Annihilation samt har sen dess pysslat med actionthrillern Civil War i flertalet år. Vi pratar naturligtvis om Alex Garland och om hans kommande storprojekt om när Texas samt Kalifornien bryter sig fria ur Amerikans förenta stater och ett blodigt inbördeskrig bryter ut. Vi är mycket förväntansfulla på Civil War som är superstudion A24:s dyraste projekt någonsin.

Årets 10 hetaste filmer

(05) Joker: Folie À Deux
Vi gillar när man tar risker. När Hollywood vågar och inte bara sitter där förnöjt och bara spelar sina säkra kort utan verkligen försöker överraska och chocka oss med att spela högt trots att risken finns att man förlorar allt. För det hade ju varit så enkelt för Todd Phillips att bara låta Joaquin Phoenix upprepa det han gjorde i första filmen men i stället placerar han Jokern i en musikal tillsammans med Lady Gaga. Något ingen kunde se komma, även om musikaler med A-listeskådisar har fått ett rejält uppsving de senaste åren med filmer som La La Land, Tick, tick Boom och Dear Evan Hansen. Det råder såklart delade meningar kring det beslutet, där ena lägret inte alls välkomnar en sådan helomvändning och byte av ton medan den andra står upp och applåderar djärvheten. Nu får vi förstås invänta resultatet men så här på förhand, innan domen faller så tillhör vi tveklöst den sistnämnda skaran.

Årets 10 hetaste filmer

(04) Mickey 17
Bong Joon Ho:s återkomst till den engelska filmvärlden är såklart en no-brainer när det vankas stekhet film i år. Hur kan man säga nej till filmskaparen bakom Oscarsuccén Parasite, den stilbildande Memories of Murder och den storslagna dystopin Snowpiercer? Mickey 17 är baserad på Edward Ashtons superba bok Mickey7, där ett av Hollywoods mest lovande filmstjärnor Robert Pattinson lirar huvudrollen som en klon på ett rymduppdrag som genomgår något av en identitetskris när uppdraget går fel. Även om nu Warner Bros verkar skjuta upp Mickey 17 på grund av förra årets Hollywood-strejk håller vi såklart tummarna för att filmen når oss detta år, och så fort som möjligt; detta år skulle nämligen förgyllas av en koreansk mästares touch.

Årets 10 hetaste filmer

(03) Nosferatu
Robert Eggers gör oss sällan besvikna. Regissören är numera ett av de mest spännande namnen i branschen och det är klart att med kritikerrosade och unika filmer som The Witch, The Lighthouse på meritlistan så skall förväntningarna också vara höga. Han har med sin förkärlek för folktro trollbundit oss med berättelser som både engagerat och oroat. Mörker, mystik och misantropi har varit framgångsreceptet och vi har all anledning att tro att kommande projektet, Nosferatu kommer att sälla sig till succéerna och till och med krossa våra högt ställda förväntningar. Visst, orosmolnen har funnits där kring Eggers ihållande dröm och passionsprojekt om att få göra en remake av F.W. Munaus klassiska vampyrrulle från 1922. I synnerhet när ursprungscasten med Harry Styles och Anya Taylor-Joy hoppade av och det såg då ut att stanna vid just en dröm men med den nya ensemblen så ser det om möjligt ännu bättre ut. Vi förespråkar normalt nya idéer och önskar att Hollywood slutar att återanvända allt men det finns alltid undantag och detta är definitivt ett av dessa.

Årets 10 hetaste filmer

(02) Furiosa: A Mad Max Saga
Hur följer man egentligen upp på vad som är 2010-talets bästa actionrökare? För säg den som inte blev fullständigt golvad av Mad Max Fury Road när den exploderade på biodukarna runtom i världen den där sommaren för åtta år sedan. Stenhård postapokalyps fylld av diesel och död på det sätt som bara George Miller kan. Så när det nu vankas uppföljare så är det väl föga förvånande att det pirrar inom oss av förväntan. Den fläskiga teaser-trailern såg minst sagt smaskig ut och med Miller ännu en gång bakom spakarna så kan vi med all säkerhet förvänta oss mer av allt som gjorde Fury Road så infernaliskt underhållande. Med en yngre version av krutgumman Furiosa bakom ratten och en rad nya spännande ansikten att bekanta oss med, så lär det bli att åka av när denna högoktaniga actionfest sladdar upp på biograferna i maj, och vi kan knappt bärga oss. Ge oss vrålande motorer, explosioner och galenskap.

Årets 10 hetaste filmer

Årets hetaste, kommande film:
(01) Dune: Part Two
Det finns egentligen så mycket mer att säga om den andra delen av Denis Villeneuves sci-fi-epos som vi inte redan har sagt, annat än: Det var på tiden! Efter att ha skjutits upp på grund av Hollywood-strejkerna är det äntligen dags att snorta spice i början av mars, och vår längtan efter Dune Part II har ätit upp oss inifrån - likt en sandmask i öknen. Vi kan bara inte sluta tänka på filmens otroliga potential och de makalösa trailer-klippen som hittills har släppts har förlöst våra kroppsvätskor i omgångar, till Fremen-folkets stora förtret. Det finns nämligen ingen chans i världen att Villeneuve på något sätt skulle slarva bort den filmmagi han så flitigt etablerade för några år sedan: den franske filmmakaren kan Frank Herberts märkliga universum ut och in, och vi har bara försäkrats gång på gång om att Dune Part II kommer att blåsa oss ur våra biofåtöljer. Likt Paul Atredies ser vi in i framtiden och vet att den långa sträckan till mars-premiären är Den Gyllene Stigen; det som kommer att få science fiction-genren att frodas på vita duken.Loading next content