Svenska
Gamereactor
artiklar

Årets bästa spel 2021 enligt Gamereactors läsare

Vilket spel var egentligen bäst under fjolåret... Var det helsvenska It Takes Two, överraskningen Guardians of the Galaxy, Master Chiefs återkomst eller Ratchets PS5-debut? Såhär röstade ni...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Årets bästa spel 2021 enligt Gamereactors läsare

(5) Psychonauts 2
Även om ni placerade Psychonauts 2 något lägre än vad redaktionen gjorde, råder det uppenbarligen ingen tvekan om att ni läsare tycker den gode Tim Schafer är lika briljant som vi tycker. Med Psychonauts 2påmindes vi om hur han alltid tänker utanför lådan och bjuder på äventyr vi aldrig sett förr, till och med när det handlar om en uppföljare i en så trött genre som plattformsspel. Psychonauts 2 var nästan generande briljant i sina bästa stunder med så många nyanser kring psykologi att den som inte är åtminstone utbildad socionom vackert fick se en del skämt flyga över huvudet. Tillsammans med en välsvarvad story och briljant spelbarhet har vi en mycket värdig femteplatsare.

Årets bästa spel 2021 enligt Gamereactors läsare

(4) Resident Evil Village
Det var ett vågat kliv av Capcom att lämna det klassiska tredjepersonsperspektivet bakom sig i och med Resident Evil 7: Biohazard, men det lönade sig i slutändan. I del åtta av Resident Evil-serien fick vi återigen axla rollen som den omänskligt heroiska familjefadern Ethan Winters som den här gången fick skjuta sig igenom både vampyrer och varulvar för att rädda sin stackars kidnappade dotter undan ondskans klor. Ni älskade äventyret så mycket att det var snubblande nära en bronsplats, där en enda röst skiljde spelen åt. Vi tippar att jättelika vampyrkvinnor är något vi kommer få se mer av i spel under de kommande åren, och slitna byar har inte varit så här ruskiga sedan... jamen Resident Evil 4.

Detta är en annons:
Årets bästa spel 2021 enligt Gamereactors läsare

(3) Metroid Dread
Att Metroid betyder otroligt mycket både för oss på redaktionen, men även otaligt många andra människor är såklart en självklarhet. Det inkluderar våra kära läsare som saknat Samus Arans tvådimensionella äventyr så mycket att det blev en pallplats för hennes del. Vi tror och hoppas att Metroid Dread inte bara blev en fanfest, utan även blev spelet som fick fler av er att upptäcka storheten med serien, som så starkt bidragit till att grunda subgenren Metroidvania samt cementerade spelvärldens första kvinnliga superstjärna. Denna underbara och extremt välgjorda actionplattformare belönades med en nia från redaktionen, men även om den inte tog sig in på vår lista, har vi inga problem att förstå varför ni röstade in det.

Årets bästa spel 2021 enligt Gamereactors läsare

(2) It Takes Two
Man kunde tro att ett spel som It Takes Two skulle ha svårt att hitta en stor publik med tanke på att det bokstavligen kräver co-op, allra helst lokal sådan. Dessutom hade det heller inte samma marknadsföring som de sedvanliga giganterna, men trevligt nog blev det praktsuccé för svenska Hazelight med It Takes Two som både berörde och underhöll oss på redaktionen och alla ni som spelade. Även om det var en solklar silvermedaljör, räckte det dock inte till någon förstaplats detta år, då vinnaren rodde hem över dubbelt så många röster och helt utan den minsta konkurrent segrade 2022.

Detta är en annons:
Årets bästa spel 2021 enligt Gamereactors läsare

Årets bästa spel enligt er läsare:
(1) Halo Infinite
Vi antar att det var flera av er läsare som - liksom oss på redaktionen - var lite nervösa efter att 343 Industries år 2020 visat upp ett alltför ofärdigt Halo Infinite. Men det heter som bekant tredje gången gilt, och studions tredje ordinarie spel i serien lyckades uppenbarligen bli allt ni drömt om. Spelmässigt backades bandet till de absoluta grunderna från de tre första Halo-äventyren samtidigt som mer möjligheter än någonsin tillfördes i och med änterhaken. Till detta fick vi en precis lagom öppen värld att utforska, som aldrig tog fokus från huvudstoryn, utan lät Master Chief på nytt påminna oss alla om varför vi föll pladask för honom för tjugo långa år sedan. Lägg till detta en fenomenal multiplayer-komponent som bara blivit bättre sedan lanseringen, och du har inte bara ett mästerverk som förtjänade vårt allra högsta betyg, utsågs till Gamereactors allra bästa spel år 2021 och nu även korats till detsamma av er läsare.

Del ett, med fem olika kategorier, hittar du på denna länk.Loading next content