Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar

Årets hårdvara 2021

Då! Dundrar vi helt enkelt igång korandet av Årets bästa i tio olika kategorier och först ut är det vi anser vara årets bästa hårdvara...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det är dags, för 20:e året i rad faktiskt. Dags för oss på Gamereactor att delge våra kollektiva åsikter om vad som varit bäst (och sämst) inom spel- och hårdvaruvärlden 2021. Vissa menar att det varit ett svagt spelår och ett väldigt obetydligt år för hårdvaruinnovationer men när vi nu sakta men säkert sammanfattar året är vi inte så säkra på det. Istället trängs prylarna, filmerna och spelen som vi vill belöna i de rätt snäva listorna vi just nu utformar och först ut är de fem prylarna (av allting som vi recenserat under det gångna året) som vi tycker allra mest om.

Årets hårdvara 2021

(5) Epos H6 Pro
Det fanns helt klart en oro hos oss när Epos köpte upp gaming-segmentet inom Sennheiser att lurarna skulle försämras. För tyskarna hemma hos Sennheisers mångårigt långvariga närvaro inom hifi-segmentet och deras patenterat klara, högupplösta och framförallt balanserade ljudbild har genom åren alltid varit en enkel sak att tycka om. Det Epos gjort med årets modeller av den populära GSP-serien är dock något som måste applåderas snarare än något annat och vår oro inför skiftet, har under 2021 visat sig vara helt onödig. Toppmodellen H6 Pro finns i två utföranden, "öppen" för den som gillar en mer "luftig" ljudbild och "closed" för den seriösa esport-spelaren som vill stänga in varenda litet knyst som spelet skickar ur sig. Oavsett vilken av modellerna du väljer får du ett gamingheadset som krossar i stort sett all konkurrens upp till 5000 kronor.

Årets hårdvara 2021
Detta är en annons:

(4) Apple Iphone 13
Det går absolut att gnälla över det faktum att Apples förmåga att chockera och framförallt innovera sedan Steve Jobs gick bort. För i mångt och mycket stämmer det ju. Idag gör de en stor grej av att man stoppat tillbaka SD-kortläsaren på de nya, snordyra M1-datorerna, vilket naturligtvis aldrig borde ha plockats bort till att börja med och för varje år som går börjar dagens Apple mer och mer likna 90-talets IBM, där fokusgrupper och styrelsebeslut styrde företaget snarare än passion, entusiasm och framåtanda. Men! Det går heller inte att komma ifrån att Apple med årets Iphone spände musklerna något alldeles enormt och släppte ifrån sig det vi här på Gamereactor anser vara marknadens bästa och mest kompletta mobiltelefon sett till funktionalitet, design och prestanda. Iphone 13, och då särskilt Pro Max-modellen, är briljant. Otroligt batteri, magiskt fin 120 Hz-skärm, sanslöst bra kamera och marknadens överlägset kvickaste processor.

Årets hårdvara 2021

(3) Simrig SR2
Helsvenska Simrig dundrade in på simracingmarknaden för ett par år sedan och då med världens mest prisvärda instegssystem för motionsimulering, SR1. Uppföljaren, SR2, är dubbelt så kraftfull och skickar därmed på fler detaljer i de rörelser som emuleras samt klarar tyngre förare och tyngre riggar för den som likt oss här på Gamereactor inte kan sluta addera nya prylar. Chefsingenjören och grundaren Per-Anders Alveflos lysande konstruktioner och mjukvarusnillet Erik Alveflos felfria styrprogram gör att Simrig SR2 är bland det bästa du kan köpa inom simracing, oavsett prisklass.

Årets hårdvara 2021
Detta är en annons:

(2) Fanatec CSL DD
Fram till i år har "direct drive" inom simracingvärlden varit en lyx som endast de verkligt inbitna spelarna med rejält tilltagen budget kunnat ta del av. En bra DD-rattbas har genom åren kostat cirka 15 000-20 000 kronor och därmed har det alltid varit en smula ouppnåeligt. Detta förändras 2021 när tyska simracinggiganten Fanatec släppte en direct drive-ratt för 3495 kronor, vilket på flera sätt kändes direkt bisarrt. CSL DD var, är och förblir den överlägset bästa instegsratten på marknaden och det enda sättet som just nu existerar för de med "Logitech G-budget" att kliva in i simracingvärlden med en ratt helt fri från plast, remmar, kedjor och svaga elmotorer som erbjuder mindre motstånd än en skruvdragare från Ikea. CSL DD är en revolution inom simracing och den kanske viktigaste produkten inom den sfären genom alla tider, den är dessutom snudd-på lika bra som en rattbas för 15 000 kronor, vilket säger det mesta.

Årets hårdvara 2021
LG har haft ett superbt 23021 och för den som vill spela lika mycket som han/hon kikar på film och TV-serier, är deras OLED-skärmar fortfarande det absolut bästa valet du kan köpa.

Årets bästa hårdvara 2021:
(1) LG OLED Evo
Att LG:s OLED-apparater legat i toppen när det gäller allt vad bildkvalitet heter de senaste åren är knappast något nytt. Oslagbar svärta och kontrast med perfekta betraktningsvinklar, HDR och på senare år ännu fler tekniska godbitar som förbättrar spelandet har gjort LG:s OLED:s till världens finaste allround-TV i omgångar. Men det var ett tag sedan LG gjorde markanta förändringar till själva OLED-panelen utan det har ofta varit under huven som det pillats med, fram till nu med Evo-skärmen. Nya material i panelen ger nu klart högre ljusstyrka tillsammans med bättre färgvolym och färgåtergivning. Tillkommer gör TV-världens tjusigaste design med genomtänkta lösningar för väggmontering, TV.världens bästa inbyggda gränssnitt och TV-världens bästa fjärrkontroll. Vare sig du är en filmälskare eller spelfantast så är det svårt att hitta mycket bättre än detta att pryda TV-bänken med i år.Loading next content