Svenska
Gamereactor
artiklar

Årets hårdvara 2023

Det har släppts minst lika många riktigt fina prylar (som vi recenserat) under 2023 som det rullats ut kvalitativa spel och här kommer våra fem favoriter...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Årets hårdvara 2023

(5) Logitech G Pro X2
När Logitech på förhand, inför lanseringen, skröt sig svettiga om hur de för första gången inom headset-sfären tillverkat sina element och närmare bestämt membranen i dem av grafen, var det flera av oss som fnös, som reaktion. Det lät som PR-gorm, bara. Men det var det ej. Det var snarare så att Logitech byggt gaminglurar som på alla tänkbara sätt prioriterade helt rätt saker på helt rätt sätt. Balanserat ljud med massor av dynamik framför mjukvarubaserade funktioner som virtuellt surround och aktiv brusreducering. X2:orna är årets finaste nya headset och bygger såklart vidare på redan superb design med otrolig ergonomi och sanslös hållbarhet.

Årets hårdvara 2023

(4) Fanatec Clubsport DD+
Medan Fanatec jobbat på och tagit strypgrepp på budgetsegmentet inom simracingen med den ytterst prisvärda CSL DD hann deras framförallt kinesiska rivaler vräka ur sig drösvis med kvalitativa direct drive-rattar i en mängd olika prisklasser och helt plötsligt kändes det lite som om den tyska simracinggiganten hamnat lite på efterkälken. Det var då, precis just då, som Fanatec drämde till med Clubsport DD samt Clubsport DD+ där ett helt nytt force feedback-protokoll designats för att erbjuda utökat detaljrikedom och mer kraft. Jämfört med konkurrerande rattbaser från Simucube, Simagiq, Moza, Cammus samt Thrustmaster är Clubsport DD+ ett snäpp bättre och den ligger därför på en hedervärd fjärdeplats, här.

Detta är en annons:
Årets hårdvara 2023

(3) Technics AZ80
70/80-talsmärket Technics har som vi tidigare skrivit om en alldeles särskild plats i våra arma teknikhjärtan och på det sätt som de slungat sig själva in i matchen igen med en hel rad fantastiska produkter har varit otroligt tillfredsställande att bevittna. Bäst av allt de släppt under de senaste 24 månaderna är tveklöst flaggskeppslurarna (in-ear) AZ80 som med sina 11-millimeterselement, stora, varma ljudbild, fantastiska passform, lysande batteritid och fenomenala brusreducering härmed utnämns till 2023 års bästa ljudprodukt.

Årets hårdvara 2023

(2) Dualsense Edge
Inledningsvis var vi snabba med att gnälla över den larvigt klena batteritiden. Fyra timma? Bah! Ruttet... Elite Controller (2) klarar ju ledigt av 30 timmar per laddning/batteribyte. Det var så vi såg det och den svagheten drog ned vårt totalbetyg. Efter 500 timmar med Dualsense Edge i nävarna vet vi dock bättre. För denna handkontroll är designad för proffsspelare och tävlingsgaming och är därmed utformad för att spelas med sladden inkopplad. Trådat. Inte trådlöst. Den är dessutom en av de ergonomiskt bästa handkontroller flera av oss någonsin vidrört, gör det som Scuf och Nacon gör fast bättre och briljerar med utbytbara styrspakar (vid eventuell stick drift) och fantastisk mjukvara för att skräddarsy profilinställningar till varje enskilt spel.

Detta är en annons:
Årets hårdvara 2023

Årets hårdvara 2023:
(1) Super Pocket: Capcom Edition
Det såg ut som Kina-plast på förhand. Blå, billig plast. Vi trodde inte heller att Capcoms 12 arkadklassiker som finns inkluderade i enheten skulle se särskilt bra ut på den minkigt minimala 2,8"-skärmen. Men vi hade alla fel. Helt fel. Fel, fel, fel, fel. Bara fel. För Super Pocket är en genialiskt megacharmig och framförallt komplett liten 2023-Game Boy som är så enkel att älska att det nästan gått överstyr den gångna månaden här på redaktionen (vilket inneburit många impulsiva hukningar på litet furubord). Storleken och ergonomin är lysande. Batteritiden likaså. Byggkvaliteten superb och skärmen/bildkvaliteten strålande. Spelen som medföljer är dessutom perfekta arkadversioner av odödliga Capcom-klassiker och med tanke på att Super Pocket kan spela alla de 24 släppta samlingskassetterna från Evercade utnämns den härmed till årets hårdvara 2023.Loading next content