Svenska
Gamereactor
artiklar

Årets hetaste filmer

Efter att ha korat det vi på Gamereactor anser vara årets 20 hetaste, kommande spel är det nu dags för filmerna...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Årets hetaste filmer

(10) Cocaine Bear
Ända sedan den dag vi såg trailern så har vi varit fast. Vi har tjutit av skratt varje gång vi ser svartbjörnen, djupt inne i Georgias skogar trycka i sig det där paketet med kokain för att sedan löpa amok bland barnfamiljer, skogsväktare och gängkriminella. Det är tragiskt, egentligen. Att ett stackars djur blir kolatorsk, och det vet vi att det blev eftersom Cocaine Bear är baserad på en verklig händelse där en knarkkurir störtade med sitt plan och förlorade hela lasten. Men det går samtidigt inte att komma ifrån det faktum att trailern är hysteriskt underhållande. Något som förstås får oss att skruva upp våra förhoppningar inför premiären och det som gör filmen extra intressant är att den, till skillnad från vad man skulle kunna förvänta sig, inte är regisserad av någon som Kevin Smith utan av Elizabeth Banks av alla människor. Det är heller inte Seth Rogen som ränner omkring i kallingarna och okynnesvrålar och holkar i skogen utan i stället bjuds det idel kvalitetsskådisar, som Ray Liotta, Margo Martindale och The Americans-paret, Matthew Rhys och Keri Russell. Det känns som att det kan gå lite hur som helst det här.

Årets hetaste filmer

(9) A Quiet Place: Day One
Vi vet i princip ingenting om den kommande prologen till John Krasinskis märkvärdigt fantastiska rysare förutom att det är gubben som regisserade Pig (som vi älskade) som kommer att stå bakom kameran samt att Lupita Nyong'o och Joseph Quinn kommer att agera huvudrollsinnehavare. Inspelningen drog igång förra veckan i London och det ryktas om att storyn kretsar kring ett par som kämpar för överlevnad från och med dag två efter invasionen och detta gör oss på Gamereactor larvigt sugna på mer knäpptyst monstermos.

Detta är en annons:
Årets hetaste filmer

(8) Ferrari
Adam Driver har gång på gång visat sig vara en av de mest intressanta och mångfacetterade manliga skådespelare som just nu jobbar inom industrin och efter House of Gucci, Marriage Story och The Last Duel är vi mäkta nyfikna på att se vad han kan lyckas åstadkomma under MIchael Manns regi. Tidiga bilder skvallrar om en Driver som bär skrämmande likhet till sin karaktär Enzo Ferrari, en av de mest mest kontroversiella och inflytelserika personligheter som figurerat inom bilvärlden. En roll skådespelaren ser ut att vara som klippt och skuren för, och trots Ferrari inte är etthundra procent garanterad till att få release i år så är vi helt enkelt en aning för exalterade och nyfikna för att inte inkludera Manns italienska drama på listan. För mellan denna och Gran Turismo så finns det gott om potential till ett fartfyllt år för alla bilnördar. 

Årets hetaste filmer

(7) Oppenheimer
När vi ser Christopher Nolans namn i ett filmprojekt så stiger förväntningarna markant. Då ligger de uppe i taknocken och bidar sin tid och när det sedan vankas premiär så infrias de nästan alltid. Det är bara så det är. Han ligger där, på den nivån nu, efter redaktionsfavoriter som Inception, Interstellar och The Dark Knight. Visst, han har bottennapp också, vi tittar på dig Tenet men vilken regissör har inte det och även om det var en svag film så var det inte en fullständig katastrof. Men heter man Christopher Nolan så sticker en medioker rulle ut som ett pissljummet lådvin bland vintage-flaskor. En film om J. Robert Oppenheimer låter väl egentligen inte särskilt upphetsande. En biografi kan förstås vara rent fantastisk men vi vet också att den kan vara sövande trist, trots magnifikt skådespel. Vi minns med glädje Lawrence of Arabia och Schindler's List men vi minns också sömnpiller som Lincoln och J. Edgar. Men det blir ju lätt så, att en skildring av ett helt liv på vita duken inte alltid ter sig lika spännande som verkligheten. När nu Cillian Murphy skall porträttera atombombens fader är vi dock spända som fiolsträngar, nära att spricka av fysisk påfrestning för av trailern att döma så ser det här riktigt bra ut. Att Nolan de facto nyligen gick ut med att han filmade det första kärnvapentestet i New Mexico, helt utan CGI gör oss inte mindre sugna, eller imponerade. 

Detta är en annons:
Årets hetaste filmer

(6) Gran Turismo
När regissören bakom District 9 samt Elysium gör långfilm av Polyphony Digitals bästsäljande, trendsättande, banbrytande racingföljetong, ja då är åtminstone vi på Gamereactor ordentligt taggade. Storyn är baserad på den sanna historien om Gran Turismo-spelaren Jann Mardenborough som vann Nissan Academy och fick chansen att gå från TV-spelare till riktig racingförare och gjorde väldigt braifrån sig inom Nissans pro-stall.

Årets hetaste filmer

(5) Mission: Impossible - Dead Reckoning, Part One
Vi är villiga att påstå att där inte finns någon annan skådespelare aktiv i Hollywood just nu med samma driv och passion som Tom Cruise. Den livs levande schweiziska armékniven med fler talanger under sitt bälte än vad som borde vara möjligt. Personlighetsdrag som naturligtvis gifter sig nästan oanständigt bra med den fiktiva superspionen Ethan Hunt och Cruise förmåga att ständigt eskalera insatserna har drivit Mission Impossible-filmerna till stratosfäriska nivåer. Något denna sjunde del i Hunts spioneskapader utlovar ännu mer av och efter de kolossala framgångarna med Top Gun: Maverick så kan vi knappt bärga oss av att äntligen få se mer av Cruise i sitt rätta element. Större än livet själv, hoppande mellan hustak, dödsföraktande kastade sig utför bergsklippor, utförandes de mest omöjliga av manövrar i helikoptrar och så klart, det han gör bättre än någon annan; springa. Vi är mer än redo att ännu en gång tända stubinen och låta oss bli överväldigade av hejdlös, rasande action.

Årets hetaste filmer

(4) Spider-Man: Across the Spider-Verse
Filmdiskussioner har på sistone ofta dominerats av svidande superhjältekritik, där Marvels fabrikat och DC:s osäkerhet ofta gör sig förtjänta av en del kängor. Det finns dock fortfarande hopp för åtminstone en fullständigt lysande superhjälterulle i år och just nu ryser vi av välbehag när vi tänker på vad Sonys animatörer kan åstadkomma med Spider-Man: Across the Spider-Verse, uppföljaren till den kanske bästa superhjältefilmen som har släppts de senaste tio åren. Utifrån de få trailer-klippen vi har fått se finns det ingen anledning att oroa sig, då det verkar som att Across the Spider-Verse skruvar upp allt som gjorde föregångaren så framgångsrik och om våra redan högt satta förväntningar stämmer, kan vi förvänta oss att Sony återigen avfyrar ett fyrverkeri av färger, stilar, genrer och känslor. Trots att vi inte känner till mycket mer av handligen, mer än att Miles hamnar i multiverse-trubbel, räknar vi med en minst lika svindlande och sprudlande snygg serietidningshyllning som visar resten av trikårullarna var skåpet ska stå...

Årets hetaste filmer

(3) Killers of the Flower Moon
Filmlegenden Martin Scorsese, som ligger bakom inflytelserika mästerverk som Taxi Driver och Goodfellas. Manusförfattaren Eric Roth, som ligger bakom stårdåd som Forrest Gump och Dune. En skådespelarskara som består av Oscarsvinnaren Leonardo DiCaprio, ikonen Robert De Niro och comebackälsklingen Brendan Fraser. En fantastisk bokförlaga av The Lost City of Z-författaren David Grann. Behöver vi verkligen lista fler anledningar till varför vi är så taggade på Apple TV Plus kommande västerndeckare? Filmen, som kretsar kring ett antal mord på indianer i 1920-talets Oklahoma, låter som en filmfantasts våta dröm med tanke på att Scorsese inte bara återupptar samarbetet med De Niro och DiCaprio - han återförenas även med sin trogna Oscarsvinnande klippare Thelma Schoonmaker och Wold of Wall Street-fotografen Rodrigo Prieto. Vi tror stenhårt på att Killers of the Flower Moon kommer att vara en av detta års starkaste kandidater när det väl blir dags att utse det bästa från 2023.

Årets hetaste filmer

(2) The Super Mario Bros. Movie
Trailern för Dumma Mej-studions kommande evighetsprojekt baserat på Nintendos älskade Svampvärld är så mysig att flera av oss på redaktionen sett den mer än 50 gånger vid det här laget. Den första officiella långfilmen med Mario i huvudrollen på över 30 år ser såhär på förhand ut att fånga tonen, designen och charmen i Super Mario på bästa tänkbara sätt och av det vi fått se känns det som om Chris Pratt kommer att göra ett lysande jobb som den korpulenta rörmekaren.

Årets hetaste filmer

ÅRETS HETASTE FILM 2023:
(1) Dune: Part II
Denis Villeneuve gjorde det omöjliga möjligt under 2021 och vi förstod redan långt innan Dunes filmpremiär att Frank Herberts bastanta science fiction-bibel låg i trygga händer. Resultatet var som väntat inget annat än aktningsvärt och monumentalt, vilket gör det föga förvånande att vår mest efterlängtade film i år är den andra delen av Dune-sagan. Vi vill nämligen inget hellre än att drömma oss bort till de oändliga sandhaven igen, rida på majestätiska sandmaskar och höra Hans Zimmers utomjordiska medan vi försvinner bort 10000 år in i framtiden. Vi blir nästan febriga av längtan efter att få se återse karaktärerna som överlevde Harkonnens skoningslösa attack och var det hela leder i slutändan, något som vi tror kommer att försegla Dune som den kanske främsta science fiction-sagan i modern tid. Vanligtvis ogillar vi när boktolkningar delas upp om filmer likt Dödsrelikerna och Hunger Games, men i Dunes fall kändes det som ett klokt beslut att först etablera den futuristiska världen för att sedan kasta tittaren i det vansinne som är Herberts hjärnskrynklande mardrömsvärld - något som vi tror att Part II kommer att lyckas med. Christopher Walken som kejsare Shaddam IV är så klockrent castat att vi storknar och vi tror att Elvis-skådisen Austin Butler kommer att stjäla rampljuset som rivalen Feyd-Rautha Harkonnen när Paul omfamnar sitt verkliga öde i november.

Vilka är filmerna du längtar mest efter just nu?Loading next content