Svenska
Gamereactor
artiklar

Årets sämsta film 2021

Efter att ha utsett mästerverket Dune till årets bästa film är det dags för Gamereactors flitiga fimnissar att kora det vi anser vara de gångna 12 månadernas sämsta skräp...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Årets sämsta film 2021

(5) Resident Evil: Welcome to Raccoon City
När Sony meddelade att de hade för avsikt att kasta samtliga Milla-filmer baserade på Capcoms ikoniska skräckföljetong i malpåse och börja om på ny kula med ny regissör, ny manusförfattare, skådespelare och producenter blev vi på redaktio0nen genuint lyckliga. När de halvåret senare meddelade att de hade planer på att stöpa de nya filmerna mer efter originalspelens handling, blev vi förväntansfullt glada. En glädje som dog samma sekund som vi började kika på den direkt hutlöst usla licensfadäsen Welcome to Racoon City som mer påminner om en snorbilligt B-filmsusel fan-film än en påkostad studiorulle från Sony Pictures. Resident Evil förtjänar verkligen så otroligt mycket mer en denna trögflytande amatörsörja.

Årets sämsta film 2021

(4) Chaos Walking
Chaos Walking var dödfött när det väl hade premiär och vi sörjde inte direkt. Vi visste sedan länge att evighetsprojektet skulle bli en flopp av kolossala proportioner efter alla avhopp och förseningar, men trots kalkonvarningarna kunde vi inte hålla oss från att studera detta påkostade filmfiasko och resultatet är direkt fascinerande: intrigen är bortom all räddning tack vare sin plottriga handling, vilket var huvudvärksframkallande att följa i sina hopplösa försök att bygga upp en spännande science fiction-värld. Tom Holland gjorde sitt bästa för att plåstra om filmens kollapsande dramaturgi med sin krystade prestation, medan Mikkelsen var synbart medveten om hur bortslösad han var och Daisy Ridley var så kass att hon mest troligt aldrig kommer att kräla sig ur sin Rey-förbannelse. Chaos Walking borde aldrig ha släppts, vilket inte talar särskilt väl om resten av skräpet på denna lista.

Detta är en annons:
Årets sämsta film 2021

(3) Infinite
Marky-Mark var 1200 år gammal, och samuraj. Eller ninja, i trånga denimbyxor och en minimal skinnpaj. Han försökte smita från en ondskefull global terrororganisation som jagade gamla skinntorra låtsasninjor som Marky, och gjorde det genom att hoppas med motorcykel från ett fjäll upp på ett förbipasserande flygplan. Ungefär så minns vi själva kärnan i Training Day-regissören Antoine Fuque direkt vedervärdigt usla actionthriller Infinite som på grund av löjeväckande manus, katastrof-usel regi och larvigt dåligt skådespeleri kammar hem vår tredjeplats här. Grattis Ante!

Årets sämsta film 2021

(2) Venom: Let There Be Carnage
Den första filmen med en svettig Tom Hardy i rollen som reportern Eddie Brock var inte särskilt bra. Men den var inte usel, heller. Bara genomgående medioker. I och med detta och det faktum att Gollum-skådespelaren Andy Serkis tog över rollen som regissör fick oss att sänka förväntningarna på Venom 2 rätt rejält. Ingen av oss på redaktionen förväntade oss en bra film, om vi säger så. Det vi fick var dock mycket sämre än den axelryckning som föregångaren var och den filmen vi utan egentliga tveksamheter vill stoppa in som tvåa på listan över 2021 års fem sämsta filmer, alla kategorier. För Venom: Let There Be Carnage fungerar inte för en endaste sekund. Manus är stappligt korkat, osammanhängande ointressant och enfaldigt författat, skådespeleriet beklämmande svagt och regin katastrofal. Actionsekvenserna var dessutom flamsigt fula och bedrövligt iscensatta och Woodys Carnage var en regelrätt skymf mot serietidningsoriginalet.

Detta är en annons:
Årets sämsta film 2021

Årets sämsta film 2021:
(1) Beckett
Hur en film som Beckett överhuvudtaget fick se dagens ljus är för oss helt obegripligt. Faktum är att vi fortfarande knappt har hämtat oss efter det hån och den överkörning av våra stackars nerver Netflix stod för när de promotade storsatsningen med Denzel Washingtons grabb i huvudrollen. Stundtals skämskudde-uselt, både i manusväg och från medverkande skådespelarensemble. Årets i särklass sämsta personkemi mellan John David och Alicia Vikander bjöds vi också på som om det inte redan vore risigt nog. Vikanders roll var dessutom årets mest bortslösade. Ni som har sett eländet vet ju. Den fullständigt osannolika storyn om IT-specialisten som under en kärlekssemester i ett dassigt Grekland, långt ifrån de vanliga Instagram-bilderna med sina varma soldränkta sandstränder och mysiga tavernor plötsligt hamnar mitt i en politisk intrig och dubbla bilolyckor. Med hela den grekiska övärlden i hasorna lyckades vår flegmatiska rättsskipare i ljusbruna chinos överleva skottskador, elstötar, knivattacker, rallarslagsmål, ilskna bin och ett Assassin's Creed-hoppande från både byggnader och bergskedjor. Ibland även iförd handklovar. Beckett var och förblir ett monumentalt fiasko i modern filmhistoria. Tempofattig och ointressant, utan ett enda ögonblick som sticker ut. Inte en enda scen som levererade ens ett embryo till extas. Högljudd och rörig. Ett fullständigt haveri till rulle som cementerar den allt mer vanliga nidbilden av Netflix som producent av generisk dynga, snabbt levererad underhållning stöpt i samma form. "I'm having a love attack, right now" flämtade John David Washington med sitt genomgående apatiska ansiktsuttryck, själva sträckte vi oss efter Treo-röret.Loading next content