Svenska
Gamereactor
nyheter
Armored Core VI: Fires of Rubicon

Armored Core VI blir mer likt Sekiro än Elden Ring

Nu vet vi lite mer om en av de största överraskningarna från förra veckans The Game Awards..

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

När FromSoftware äntligen utannonserade Armored Core VI: Fires of Rubicon förra veckan, avslöjades det samtidigt att Sekiro: Shadows Die Twices lead game designer Masaru Yamamura kommer leda utvecklingen av det i stället för Elden Ring-skaparen Hidetaka Miyazaki. Med både det och den första trailern i åtanke har många undrat hur spelet kommer vara jämfört med studions senaste titlar. Svaret visar sig vara: helt annorlunda.

Kat Bailey från IGN har fått äran att prata med de två om Armored Core VI: Fires of Rubicon, och tack vare detta vet vi nu mer. Det är till exempel bekräftat att detta reboot-liknande äventyr fortsätter med seriens mer uppdragsbaserade struktur istället för Soulsborne-spelens öppna värld. Det innebär alltså att vi åker på uppdrag i ett stort, men begränsat område. När detta slutförts transporteras vi automatiskt tillbaka till basen där vi kan använda intjänade resurser för att förbättra vår mech med nya generatorer, vapen, delar och annat.

Det kommer givetvis finnas vissa likheter ändå eftersom det är ett utmanande spel i tredje person, där det är viktigt att lära sig styrkor och svagheter hos fienderna. Om Armored Core VI absolut ska jämföras med utvecklarnas nyare satsningar, så verkar Sekiro vara ett bra alternativ eftersom de två skaparna säger att det ofta är viktigt att vara offensiv i tänkandet när vi möter fiender och enorma bossar. Detta gör det möjligt att få dem ur balans och göra extra skada.

Duon bekräftar äntligen att det i välbekant stil kommer ha ett Versus-läge där vi kan mäta vår styrka mot andra spelare, men huvudfokus är storydelen denna gång. Mer information om allt detta kommer avslöjas i början av 2023.

Armored Core VI: Fires of Rubicon

Relaterade texter

Armored Core VI: Fires of RubiconScore

Armored Core VI: Fires of Rubicon

RECENSION. Skrivet av Joakim Sjögren

Efter att ha varit förpassad till avbytarbänken i 10 år så är Armored Core äntligen tillbaka. Vi har testat Fires of Rubicon för att se om förväntningarna har infriats.



Loading next content