Svenska
Gamereactor
nyheter
Helldivers II

Arrowhead-chefen firar på otippat sätt att Sony ändrat sig

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Att spelindustrin befinner sig vid ett vägskäl har varit uppenbart i några års tid nu där påkostade singleplayerspel är på väg ut på bekostnad av live service, samtidigt som massor av utvecklare får sparken medan spel och studios läggs ner på löpande band. De stora företagen (som kontrollerar investeringarna i spelvärlden) tycks tyvärr ha tappat kontakten med spelarna, medan mindre utvecklare och indies istället tycks ha mycket bättre koll på vad som faktiskt är underhållande. Ett exempel på detta är Larian, och ett annat är svenska Arrowhead Studios.

Tidigare idag fick vi en fullständig 180-gradare från Sony som helt tvingades tänka om sin strategi för PC-spel efter att de retroaktivt försökt införa ett PSN-krav i Helldivers II. Arrowheads spel är inte bara en pengamaskin, det är också ett levande community där gamers trivs, men helgens kontroverser höll nästan på att radera ut de senaste månadernas hårda arbete. Arrowheads VD Johan Pilestedt har dock hela tiden stått på spelarnas sida och sagt sig vara emot beslutet, och nu fortsätter han visa en riktig fingertoppskänsla för hur man håller folk på gott humör.

Bilden visar den aktuella och uppdaterade grafen över de negativa recensioner som Helldivers 2 fick på Steam när folk började recensionsbomba efter Sonys beslut. Nu planerar Pilestedt att förvandla den till en ny cape (ett kosmetiskt tillbehör) för spelare. Att döma utifrån svaren verkar det som att fansen uppskattar tilltaget, och det verkar därmed som om Helldivers II kommer lämna denna mörka helg bakom sig där tyranni nästan besegrade Super-Earth-demokratin.

Helldivers II
Underbart hanterat av Arrowhead.

Relaterade texter

Helldivers IIScore

Helldivers II

RECENSION. Skrivet av Conny Andersson

Trots att han aldrig gjorde lumpen ligger nu jordens öde i händerna på Conny, som har slaktat insekter i rasande fart under de senaste dagarna...Loading next content