Svenska
Gamereactor
artiklar

Bäst: Capcom

Under gårdagen utsåg vi de tre bästa spelen, genom alla tider, från Texas-baserade Id Software och idag är det dags att resa till Japan för att utse de bästa spelen signerat Capcom...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det finns relativt få spelutvecklare som har ett så pass högkvalitativt spelbibliotek som japanska Capcom, det tror jag att vi alla kan vara rörande överens om. För deras bästa spelserier, är många och långvarigt matiga till antal och omfång. Mega Man, Resident Evil, Street Fighter, Onimusha, Devil May Cry, Monster Hunter, Ghost N Goblins, Okami, Phoenix Wright, Dino Crisis... Listan går ju att göra ganska precis hur lång som helst och med tanke på hur många titlar ur dessa serier som jag älskar, har det verkligen inte gått på en handvändning att försöka kora de tre bästa. Men nu är det gjort, och detta får såklart stå för mig. Nu kör vi. De tre bästa spelen som Capcom någonsin gjort.

Tidigare delar ut denna artikelserie:
Bäst: Forza
Bäst: Far Cry
Bäst: Half-Life
Bäst: Pokémon
Bäst: Fallout
Bäst: Gran Turismo
Bäst: Mario Kart
Utvecklarspecial:
Bäst: Id Software

Bäst: Capcom

(3) Mega Man 2
Pixelperfektion, kan vi väl enas om att kalla Keiji Inafunes på den tiden hett efterlängtade uppföljare som var bättre än det redan strålande originalet på precis allt. Mega Man 2 är idag sådär jobbigt svårt att man vill strypa sig själv (och Inafune) med sina egna kläder, men det slutar aldrig att underhålla på ett högst originellt sätt, hur svåra och kompromisslöst bestraffande vissa av segmenten i vissa av de senare banorna än är. Tungan rätt i mun, var väl i stort sett ett uttryck som uppkom i och med att någon svettig stackare i knallröd toppluva gejmade Mega Man 2 och lapade nedre delen av ansiktet alldeles blött av saliv till följd av alla de precisionshopp som krävs för att avancera Mega Man 2 innehåller underbar variation, ursnygg design med simplistiskt bedårande grafik (ur ett tekniskt perspektiv), lysande färgskala och perfekt soundtrack.

Detta är en annons:
Bäst: Capcom

(2) Street Fighter Alpha 3
Street Fighter II var superbt skrev om regelboken för hela genren, kanske till och med för hela spelvärlden. Street Fighter II: Turbo var ännu bättre och Street Fighter III: Third Strike är ett himmelskt välgjort slagsmål utan egentliga brister eller problem. Inget av dessa är bäst, dock. Inte när vi pratar om världens främsta fightingutvecklares trumfkort, deras mest välpolerade kronjuvel. Istället är det stickspåret Alpha och då framförallt det tredje och avslutande spelet i en superb trilogi, som markerar höjdpunkten inom denna välfyllda, genomjapanska, genre. Med Alpha (Zero) blandade Capcom friskt mellan olika lärdomar och läxor de samlat på sig under åren med Street Fighter II, och skapade ett spel som blandade de allra bästa elementen från vad jag kan tycka är en samling slagsmål som toppar allt annat. Den säregna designen och lysande bakgrundsdesignen gjorde tillsammans med djupet i Ism-spelsystemet knappast saken sämre. Ett alldeles makalöst fightingspel.

Bäst: Capcom
Vilka tre favoritspel från Capcom har du, hur ser din lista ut?

(1) Resident Evil
Jag älskar verkligen Resident Evil 2, resident Evil 2 Remake, Resident Evil 4, Resident Evil: Code Veronica, Resident Evil 7: Biohazard samt Resident Evil: Revelations. Bra spel, såklart. Hela högen. Det vilar något magiskt över det allra första spelet, dock. En slags magisk slöja, av B-filmsdränkt, ostigt hemsk dialog, världens mest låsta spelkamera, klumpiga polygoner och effekter som idag mest bara liknar hårdbröd som någon brutit sönder och slängt in i bild. Det hindrar dock inte Capcom och producent Shinji Mikamis original från att vara Capcoms största bedrift någonsin sett till hur de bröt ny mark och definierade en hel genre, något som vi alla vet lett till otaliga Hollywood-adaptioner och en hel drös med välmående speluppföljare. med tanke på att Netflix snart dundrar upp den datoranimerade TV-serien och att Resident Evil 8: Village släpps i början av sommaren, är det dessutom enkelt att konstatera att denna kultförklarade, älskade serie mår bättre än någonsin.

Detta är en annons:

Tidigare delar ut denna artikelserie:
Bäst: Forza
Bäst: Far Cry
Bäst: Half-Life
Bäst: Pokémon
Bäst: Fallout
Bäst: Gran Turismo
Bäst: Mario Kart
Utvecklarspecial:
Bäst: Id Software



Loading next content