Svenska
Gamereactor
nyheter
Avowed

Avowed ingående förklarat i ny djupdykning av spelsystemet

Obsidians kommande rollspel får en rejäl genomkörare som visar upp flera olika aspekter och massor av gameplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Innan Xbox Games Showcase drog igång i söndags kunde vi rapportera att Microsoft skulle göra dedikerade genomgångar med ett antal av de spel som visades upp. Ett av dem är som väntat Avowed, där det nu finns en Deep Dive att kika på med information och väldigt mycket gameplay.

Bland annat får vi veta att det kommer gå spela Avowed i tredjeperson för den som vill, där vi hittills som bekant bara fått se förstaperson. För den som är bekant med Obsidians andra rollspel (som The Outer Worlds) borde detta kanske inte komma som någon överraskning, men det är såklart trevligt med bekräftelse.

Det slås också fast att Avowed i det närmaste är färdigutvecklat och att Obsidian just nu mest optimerar det, så risken för försening verkar alltså låg. Dessutom bjuds det på en rejäl genomgång av det mycket flexibla stridssystemet, en presentation av dialogernas många alternativ, en titt på spelets skill trees, de stora valmöjligheterna, information om hur utrustningen rankas och mycket mer därtill.

Vill du veta mer om Obsidians rollspel ska du absolut kolla in, för det här tycks bli något extra. Vi vet fortfarande inte när det släpps (även om det tycks bli i november), men Avowed kommer iallafall till PC och Xbox Series S/X samt ingår med Game Pass.

Avowed
Ett rollspel med fokus på gameplay.

Relaterade texter

2
5 snabba: Avowed

5 snabba: Avowed

FÖRHANDSTITT. Skrivet av Niclas Wallin

Näst på tur i vår artikelserie står Avowed och Niclas besvarar här fem frågor om Obsidians kommande spel...Loading next content