Svenska
Gamereactor
nyheter
Dark Souls II

Bandai Namco anmäler Dark Souls-moddare för upphovsrättsbrott

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Bandai Namco, som ju som bekant är företaget som agerar utgivare för Dark Souls II, har gjort en så kallad DMCA complaint mot moddaren Durante, som är mest känd som skaparen av den populära modden DSFix (Dark Souls Fix).

DMCA är den amerikanska lagen som reglerar upphovsrätten för digitala verk, däribland spel, och det är alltså denna upphovsrätt som Bandai Namco, närmare bestämt Bandai Namco Games Germany, menar att Durante gjort intrång i. Bandai Namco hävdar nämligen att Durante genom sin modd har gjort otillåtna förändringar i Dark Souls:s källkod.

Durante själv förnekar detta, och hävdar att all kod i DSFix är hans egen, och att Bandai Namco inte har någon rätt till denna. Oavsett vilket så har anmälningen resulterat i att den populära modden för tillfället tagits ner från Dropbox, där den tidigare funnits tillgänglig.

Som PC Gamer påpekar kan det också vara så att det hela rör sig om ett missförstånd från Bandai Namcos sida, då de kan ha trott att modden var den läckta debug-versionen av Dark Souls som nyligen dök upp på internet.

DSFix är till dags dato den mest populära modden för Dark Souls till PC. Den gör att spelet kan köras i upplösningar över 720p och med stabil framerate, vilket inte återfanns i den ursprungliga PC-versionen av spelet.

Dark Souls II

Relaterade texter

Dark Souls IIScore

Dark Souls II

RECENSION. Skrivet av Johannes Leander

De senaste två veckorna har varit en mardröm för Johannes. Han har dött, gråtit och återuppstått ett otal gånger under From Softwares regi, utan att för den delen någonsin tröttna...

4
Kolla in dessa Dark Souls-ringar

Kolla in dessa Dark Souls-ringar

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Om du är ett fan av Dark Souls, är du såklart välbekant med föremålen du hittar i äventyren (eftersom de är en nödvändighet för att slippa dö så ofta). Inom kort kommer...

5
Efterlängtad patch till Dark Souls II: Scholar of the First Sin

Efterlängtad patch till Dark Souls II: Scholar of the First Sin

NYHET. Skrivet av Carl Brännström

Dark Souls II har sedan PC-releasen förra året dragits med en störande bugg som gör att vapnen i spelet slits snabbare än vad som är avsett. Anledningen: Slitaget är kopplat till bilduppdateringen. Till Playstation 3 och Xbox 360 fungerade det, men i och med den högre bilduppdateringen i PC-versionen slets vapnen dubbelt så snabbt. Samma bugg är kvar i Dark Souls II: Scholar of the First Sin till...Loading next content