Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar
The Beatles: Rock Band

Beatles: Rock Band - ett snack med Harmonix

Våra norska kollegor interjvuat Harmonix om utmaningen att göra spel av historiens främsta rockband...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Hur föddes idén för The Beatles: Rock Band och vilka var de största hindren att ta sig över för att få spelet gjort?

- Idén kom faktiskt från ett slumpartat möte under flera olika familjesemestrar: för MTV Networks Music Groups chef Van Toffler och Harrison-familjen, Olivia och Dhani. Dhani Harrison är ett stort Harmonix-fan, deras historia och deras rykte som musikspelsmakare. Utifrån deras samtal samarbetade MTV Games Paul DeGooyer och Harmonix Alex Rigopulos med Apple Corps för att göra verklighet av denna dröm.

En av utmaningarna var hur vi skulle kunna göra om master-inspelningarna till att fungera i spelet. Vi har gått tillbaka till flerspårsbanden för varje sång så att vi kan isolera ljudet från varje instrument och använda det i spelet. Vi använder detta flerkanalsljud för att låta spelaren veta när de spelar korrekt; antingen hör de instrumentet eller inte. I vissa fall var Giles Martin på Abbey Road-studion tvungen att komma på sätt att dela upp instrument som spelats in på samma spår - alltså göra flerkanalsljud där det från början inte fanns något.

En av de största grafiska utmaningarna var att animera John, Paul George och Ringo, fyra av de mest igenkännbara ansiktena i världen. Alla vet hur de såg ut, hur de rörde sig och så vidare, så det var lurigt att hitta rätt balans mellan realistiska respektive stiliserade 3D-modeller. Vi studerade timmar av filmat material och otaliga foton för att återskapa bandet.

Detta är en annons:

En annan enorm utmaning var hur vi skulle göra med bandet efter att de slutade turnera. Vi kom till slut på idén att låta bandet resa till imaginära "Dreamscapes"; fantastiska landskap baserade på deras musik. Detta var något nytt för teamet, men vi var redo för utmaningen. Det var mer eller mindre som att göra fler än 20 kompletta musikvideos för The Beatles... ingen liten utmaning.

Många spelar Rock Band som en utmaning, hur kommer de relativt lätta pop-låtarna av Beatles utmana dessa spelare?

- Med varje Harmonix-titel försöker vi skänka spelaren innovation och utmaning. Det första Rock Band var det första bandspelet som lät spelare rocka loss med bas, gitarr, trummor eller sång. Rock Band 2 tog denna upplevelse till perfektion och introducerade låt- och spelexport. Innovationen i The Beatles: Rock Band är den trestämmiga sången, vilket är mycket svårare än du tror, och dessutom drömlandskapen.

De bandspecifika Guitar Hero-spelen tycks fokusera mycket på att ge spelaren belöningar i form av videkoklipp, intervjuer, konsertfilmer och så vidare. Ert AC/DC-spel hade inget av detta, kommer vi att se något sådan i Beatles-spelet?

Detta är en annons:

- När du spelar i storyläget kommer du att kunna låsa upp memoribilia i spelet, till exempel fotografier som aldrig visasts för. Ju bättre du spelar, desto coolare saker kan du låsa upp. Apple Corps och Harmonix kom överens om att detta spel inte skulle kännas som en historielektion. Med det sagt ville vi injicera några häftiga historiska mumsbitar under din resa med spelet. Det finns några riktigt coola upplåsbara saker i spelet!

När ni jobbade med Frequency, hade ni någon aning om att ni skulle jobba med ungefär samma spel med Beatles masterspår, instrument och miljontals fans några år senare? Hur känns det att ha tagit vad som tidigare var ett kultspel till en av de största mainstream-titlarna på marknanden?

- Jag minns faktiskt att jag skämtade med vår chef Alex att någon dag borde vi göra ett Beatles-spel. Jag skrattade för jag trodde att det skulle aldrig hända. Jag tror att han skrattade för han visste att det SKULLE hända.

Vi har lärt oss många nyttiga läxor sedan Frequency. Vi har ägnat många år till att förfina vårt hantverk och putsa våra idéer. Det tog oss många års hårt arbete för att ta oss dit vi är idag. Jag är så tacksam för möjligheten att få arbeta med The Beatles: Rock Band. Det är den dröm som blivit sann för hela företaget.

The Beatles är mer eller mindre det mest berömda band som finns. Hur kommer ni att toppa detta med framtida bandspecifika Rock Band-spel?

- Vi är ett företag med massa idéer. Du får helt enkelt vänta och se..

Vad är ditt bästa minne under arbetsprocessen?

- Det var fantastiskt att arbeta med Paul, Ringo och Johns och Georges anhöriga och att få höra dem berätta historier och sina versioner av vad som hände bakom kulisserena. Det var väldigt fascinerande att inse att detta faktiskt var riktiga människor som arbetade hårt för att skapa dessa fantastiska material. Det var väldigt speciellt när jag såg Paul McCartney ge en konsert och han projicerade filmklipp från spelet bakom honom medan han framförde "The End". Jag svimmade nästan.

Kan du fortfarande lyssna på The Beatles musik efter att ha hört varje detalj av deras musik miljontals gånger under utvecklingen?

- Ha ha, ja. Jag älskar fortfarande att lyssna på dem, vilket är bra eftersom deras musik dyker upp vart man än går! Det var en av mina första farhågor med projektet, "kommer detta förstöra Beatles musik för mig för alltid?" Svaret är NEJ! Efter att ha hört de separerade flerkanals-versionerna av låtarna har jag en större förståelse och uppskattning av musiken numera. Den är mer fascinerande än någonsin.

Vilken är din favoritlåt av The Beatles?

Det måste nog vara "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band". Jag har älskat den låten och det albumet sedan jag var liten.

Har Paul McCartney och Ringo Starr varit direkt inblandade i processen av att göra spelet?

- Vi har blivit överväldigade av den access till källmaterial Beatles gett oss under utvecklingen av denna titel och vi är oändligt tacksamma för det stöd, den entusiasm och den input som Sir Paul McCartney, Ringo Starr, Yoko Ono, Olivia Harrison och hela Apple Corps har visat.

Vilken beatle är du och varför?

- Hmm, jag kan nog inte jämföra mig med de killarna, så jag kan nog inte svara på det!

Många unga människor klagar alltid när ni lägger ut nedladdningsbara låtar med 70-talsrock eller country. Känner ni att yngre Rock Band-spelare kommer att vilja spela låtar av The Beatles, eller är de bara intresserade av nutida emo och metal?

- Vi har just nått hela 800 spår på skiva och som nedladdningsbar musik, med mer än 55 miljoner betalda nedladdningar! Med så många spår, tillsammans med paket med country, metal och klassisk rock, och nu The Beatles: Rock Band, så erbjuder Rock Band-plattformen verkligen något för alla.

The Beatles: Rock Band
The Beatles: Rock Band
The Beatles: Rock Band
The Beatles: Rock Band
The Beatles: Rock Band
The Beatles: Rock Band
The Beatles: Rock Band
The Beatles: Rock Band
The Beatles: Rock Band
The Beatles: Rock Band
The Beatles: Rock Band
The Beatles: Rock Band
The Beatles: Rock Band

Relaterade texter

The Beatles: Rock BandScore

The Beatles: Rock Band

RECENSION. Skrivet av Jonas Elfving

Harmonix ger sig på musikspelens heliga Graal och släpper ett Rock Band baserat på The Beatles musik...Loading next content