Svenska
Gamereactor
nyheter

Benedict "Sherlock" Cumberbatch är släkt med Arthur Conan Doyle

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Han är het som en potatis just nu, den där Benedict. Med filmer såsom Doctor Strange har han redan börjat sätta sin säregna prägel i Hollywoodsfären. Mest är han nog ändå känd för rollen som den legendariska mästerdetektiven Sherlock Holmes, vilket gör det nyss uppdagad än mer fascinerande. Cumberbatch är nämligen direkt besläktade med Sherlock Holmes skapare Sir Arthur Conan Doyle. Detta enligt ancestry.com. Benedict har gestaltat Holmes i mer än 6 år nu och det är i mångt och mycket denna roll som nu gjort honom känd. Det är via John Of Gaunt, son till Englands Kung Edward III på 1300-talet som man kunnat härleda släktskapet dem emellan.

Det är genom att ha studerat gravstenar, nyhetsarkiv samt kyrkoregister som man, i riktig detektivanda, har lyckats länka Cumberbatch och Doyle. John Of Gaunt är nämligen Benedicts sjuttonde farfars far (!) och Conans femtonde farfars far och eftersom Gaunt dessutom var son till självaste kungen innebär detta att de båda har kungligt blod i ådrorna.

Efter en lång väntan är nu den karismatiska detektiven och hans kära kollega Watson tillbaka med tre helt nya avsnitt som finns redo att avnjutas på Netflix.

Gillar du serien?

Benedict "Sherlock" Cumberbatch är släkt med Arthur Conan Doyle


Loading next content