Svenska
Gamereactor
nyheter

Bioshockveteran lämnar 2K Marine för indiespel

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

En av veteranerna bakom Bioshock, Jordan Thomas, meddelar att han lämnar 2K Marine för att istället starta en duo som skall fokusera på indiespel. Thomas låter inte spara på beskrivningarna om varför han inte längre identifierar sig med den spelbransch och det företag han lämnar, men påpekar även att Bioshock aldrig varit lika mycket av ett kärleksbarn för honom som för Ken Levine. Under tiden då Infinite utvecklades föddes tankarna om att få skapa något eget, på samma sätt som Levine satt sin unika prägel på Bioshock.

"It cemented for me that while BioShock spoke to me, it'll never be for me what it is for Ken. I've expanded that legacy here and there, but I could never have created it from scratch. I need to build something that is, to me, what BioShock is to Ken. No matter how long it takes, I have to start now", berättar Jordan Thomas enligt vg247.

2K Marine är som bekant upp över hälarna med att få färdigt The Bureau: XCOM Declassified, men Thomas tror inte att hans avgång kommer skaka processen alltför mycket då han stegvis lämnade projektet under 2012 för att istället fokusera på Bioshock Infinite.

Thomas är inte redo att avslöja sin nya kollega eller vad de kan tänkas koka ihop i framtiden riktigt än, men ger en fingervisning om att grundprinciperna bakom spel som Thief och Bioshock blandat med en tvist kan ligga till grund för receptet. Samtidigt påpekar veteranen att de inte vill lägga ribban allt för högt, då indiespel står och faller med utvecklarens ambitioner i slutändan.

Bioshockveteran lämnar 2K Marine för indiespel


Loading next content