Svenska
Gamereactor
nyheter

Blood Sport är ett speltillbehör som suger ditt blod

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Om du någonsin drömt om att få ditt blod tappat i takt med att din karaktär i Call of Duty eller Grand Theft Auto V blir skjuten, kan du nu sluta nypa dig i armen. Blood Sport vill istället sticka in en nål i den och låta just blodsugande ske när du misslyckas i spelet. De glada herrarna från Toronto, Canada beskriver själva sin uppfinning som "The ultimate in emersive gaming" och har byggt enheten med hjälp av en liten Arduino-dator och en helt vanlig blodsamlare.

"With Blood Sport, we're raising the stakes of gaming by making it so that when you lose blood in the game, you lose it in real life aswell."

Låter det sjukt? Titta då in reklamfilmen på projektets Kickstarter-sida som förklarar hur processen sker och i vilket syfte man utvecklat den bisarra idén. En spelare som väljer att låta sig själv tappas på blod i takt med sina misslyckanden får helt enkelt en nål inkörd i armen, varpå handkontrollens skakfunktion - i detta fall en Xbox 360-kontroll - aktiverar blodsamlaren via två små sladdar som går till den lilla Arduino-datorn. Med hjälp av datorn kan de dessutom kontrollera hur mycket blod som faktiskt tappas när spelaren blir skjuten i spelet. Tanken är i grund och botten att göra blodgivande till en aktivitet som kan utföras medan du gör något du älskar.

"Our Goal is to take Blood Sport to clinics all across [Canada] so you can take part in donation gaming events."

Om projektet lyckas eller inte återstår att se. 40 dagar av deras Kickstarter-kampanj återstår och summan de ber om är 250 000 dollar ( 1 867 000 kronor). Hittills har 27 personer totalt satsat 3 294 dollar på projektet, och om du känner att välgörenhet och spelande bör gå hand i hand är det bara att surfa dit och ge ditt bidrag.

Blood Sport är ett speltillbehör som suger ditt blod


Loading next content