Svenska
ARTIKEL - SPONSRAT INNEHåLL

Boosta Din Gaming med EPOS

Gamereactor har kikat närmare på EPOS gaminglurar...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det borde vara så enkelt, eller hur? Om du vill ha en solid, djupt personlig och effektiv spelupplevelse köper du ett headset som transporterar dig till nya världar vilket säkerställer en absolut inlevelse och som gör att du fullt ut kan leva och andas in de spel du spelar. Det borde vara så enkelt, men det är faktiskt inte så lätt. Det är varken orättvist eller fel att påpeka att ljudet ofta tvingats till den bakre delen av bussen när spelentusiaster letat spelutrustning till hemmariggen under de senaste 15 åren. Oftast används större delen av ens resurser till att köpa ett kraftfullt grafikkort, en snabb processor och viktigast av allt - en grym monitor eller till och med en TV, och här blir ljud-aspekten något bortglömd som en av de främsta drivkrafterna bakom en ordentlig spelupplevelse.

Det är först under de senaste åren som vi sett en förändring i hur spelentusiaster ser på ljud och genom ett samarbete med ikoniska producenten EPOS är vi här för att berätta allt om vad som utgör en inlevelserik spelupplevelse och vad du bör fokusera på när du kikar efter nya lösningar. Det är EPOS mål att ge spelare världen över alla fördelarna med ett komplett, rikt ljudlandskap i sina spel. Dessutom vill EPOS skapa produkter som firar spelares kärlek till spel och som låter denna kärlek växa och frodas. Det handlar om att ta på sig ett headset och helt försvinna in i en annan värld och stanna kvar inom denna sfär under hela sessionen utan obehag, trötta öron eller svettiga tinningar. Lyckligtvis är detta ett av EPOS viktigaste uppdrag genom prisbelönad ergonomi och dynamik.

Boosta Din Gaming med EPOS

Låt oss backa bandet lite först och kanske utforska EPOS historia något - det är trots allt ett namn som är ganska välkänt i branschen. Under 2018 kunde Demant A/S och Sennheiser slutet på dess samarbete, Sennheiser Communications. Företagssegmenten Enterprise Solutions och Gaming skulle därför utvecklas till ett nytt och oberoende företag, EPOS, under Demant-konglomeratet. EPOS kommer att fortsätta att husera Sennheiser Communications portfölj av spelprodukter under samvarumärket "EPOS I Sennheiser", och teamet av ingenjörer och designers bakom kulisserna kommer att stanna där. Därefter är EPOS dedikerat till att bygga vidare på dualiteten mellan dåtid och framtid och att fortsätta leverera oöverträffad ljudutrustning till även de mest kräsna av konsumenter i form av headset och förstärkare som vi här på Gamereactor lovordat otaliga gånger. Det finns även en mycket tydlig vision kring det övergripande målet här. Det handlar om att stärka, förbättra och utöka spelupplevelsen utan att kompromissa. Själva expertisen som har gjort Sennheiser Communications GSP-serie till en av de bästa ljudproduktlinjerna på marknaden står stadigt kvar, visserligen under ett nytt namn, men med samma robusta användarupplevelse och samma kvalitetsmedvetenhet.

I världen av ljudutrustning, och då särskilt inom spelsegmentet, finns det många tillverkare som inte har den tidigare erfarenheten av att utveckla ordentliga produkter. Detta innebär att marknaden är överfull av produkter, tekniska lösningar och varianter av utrustning som inte alltid fungerar på bästa sätt och inte alltid ger köparen all nödvändig information om vad som egentligen händer i de spel denne spelar. Det är här EPOS kommer in i bilden. Med perfekt separation, upplösning, kontroll och tydlighet vill EPOS maximera din spelupplevelse så att du kan leva ut din potential i dina favoritspel. Oavsett on du hoppar in i en Call of Duty: Warzone-match med vännerna eller njuter av lite retro-spel med dina soldater i nya Command & Conquer Remastered Collection så är kärnan av EPOS uppdrag att ge dig den mesta och bästa möjliga upplevelsen.

Med titlar som Red Dead Redemption 2, The Last of Us: Part II och så många fler ställer spelutvecklare runt om i världen större och större krav på tillverkare av spelorienterad ljudutrustning.

Oavsett om du tillbringar några timmar här och där för att koppla av, spelar som ett alternativ till andra former av underhållning eller om du är djupt investerad i esport och är seriös sett till din hobby rent generellt, så kan EPOS-produkter hjälpa dig att leva ut din potential. Objektbaserad design och ett brett ljudlandskap är båda delar av den övergripande ljudlösningen som erbjuds i de mest ambitiösa av spel genom olika genrer och plattformar och naturligtvis förtjänar ditt headset att kunna använda dessa tekniker på ett sätt som stärker den samlade upplevelsen.

EPOS egenutvecklade "Binural Rendering Engine" betyder bättre surroundljud, oavsett vad du spelar. Om du till exempel spelar ett rollspel och är djupt engagerad i en dialog med två karaktärer som placeras annorlunda i förhållande till dig samtidigt når naturligtvis rösterna dina öron vid olika tidpunkter eftersom var och en av dina två öron är ett visst avstånd från karaktärerna. Det är i dessa scenarion som EPOS teknik bygger på. Surroundljudet fördjupar dig som spelare i ljudet och skapar en förbättrad anknytning till världen du befinner dig i. EPOS producerar kvalitetsljudutrustning med individuellt kraftfulla element som erbjuder rikt, varmt, skarpt, klart och dynamiskt ljud med mycket kontroll och precision. Inte bara det, dessa ljudprodukter levererar oöverträffat och inlevelserikt ljud, för till skillnad från den variabla upplevelsen av en 7.1-installation ger den standardiserade, fasta högtalarplaceringen från ett EPOS-headset total kontroll över ljudbilden och det är dina trumhinnor som drar nytta av det.

Balans är nyckeln här, och på EPOS vet de att det är i mellantonen det hela sker. En plötslig decibelförändring kan låta närmare det virtuella för den logiska hjärnan, så en platt, kontrollerad mellanton är väsentlig om den positionsbaserade effektiviteten ska maximeras och upprätthålla illusionen. Om du till exempel är en dedikerad skjutspelsfanatiker är det viktigt att veta från vilken riktning fienderna kommer från och med en noggrant manipulerad L/R-balans och separata underelement via precisionsdesignade högtalare nära öronen är det möjligt att lura hjärnan att veta exakt vilken riktning den givna ljudsignaturen kommer från i den virtuella världen.

Boosta Din Gaming med EPOS

I flera år har varje headset på marknaden haft en specifik design. Detta både sett till färgval och form och menar på att tilltala en specifik typ och åldersgrupp, men som vi är säkra på att du lagt märke till så är det inte många som designats för en bredare eller till och med flera målgrupper. EPOS grundfilosofi skiljer sig från konkurrenterna rejält på den fronten. Produkterna är mer stilrena, mer förfinade och generellt mer subtila vad gäller färgutbudet och de är även mer minimalistiska i sin estetik. Det är någonting som går hand i hand med att designa produkter med ljudkapacitet i åtanke snarare än någonting som kommer i vägen för, eller ytterligare komplicerar, balansen mellan design och ljud.

Vad allt detta i slutändan kombineras till är ett headset designat och konstruerat för den kräsna spelaren, den entusiastiska spelaren, den typen av konsument som inte bara vill ha någonting stort men storslaget, med breda och detaljerade ljudlandskap inpackade i ett robust, subtilt och minimalistiskt paket med kraftfull ljudteknik. Som vi är säkra på att du redan märkt, baserat på våra recensioner av diverse GSP-headset under det senaste året är det tydligt att EPOS fått fart och det är välförtjänt.Loading next content