Svenska
Gamereactor
nyheter

Därför är det rätt tid för Aquaman, enligt Patrick Wilson

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Ett av de verkliga frågetecknen i det kommande skiffret av uppkommande DC Comics filmer är solorullen om Aquaman. Denna unika karaktär kan tyckas vara ett udda val för att få en ensamfilm, men en skådespelare som är med i filmen tror att nu är den perfekta tiden för Aquaman. Det är Patrick Wilson, nyligen utannonserade för skurkrollen i filmen, som menar på att den rätta tidpunkten för Aquaman kommit eftersom att en rulle om hjälten inte hade kunnat göras tidigare.

Ah, no. It wasn't that I didn't like Aquaman, but there weren't any movies about it. Any movies of real significance. We finally reached a point where we can match the technology with the artistic desire.

Patrick Wilson berättar för Good Morning America att han inte var ett stort Aquaman fan när han växte upp. Han hyste inte någon särskild motvilja för karaktären, utan säger att det helt enkelt berodde på att hjälten inte (kunde?) användes i filmer. Han menar att detta beror på att tekniken saknades för att göra Aquaman rättvisa på vita duken. Wilson har också sagt att det faktum att Aquaman inte redan har gjorts i otaliga tolkningar tidigare är en av de bästa sakerna med att vara en del av den nya filmen.

Man kan hävda att det faktiskt finns några korn av sanning i Wilsons argument rörande Aquamans frånvaro i stora sammanhang. Visserligen fanns det effekter som tillät Superman att flyga på TV och i filmer, men det såg aldrig helt "rätt" ut. Med Aquaman hade det mest troligt sett ännu mer ögonstickande ut. En stor problematik skulle (rimligen) vara i alla de ofrånkomliga scenerna under vatten där effektarbetet helt enkelt skulle bli både svårare och omständigare än en flygscen med stålis. Även den enda (korta) Aquaman scen som vi fick i Batman v Superman lämnade en del att önska. Det som visades var dock relativt suddigt, något man kan skylla det på det faktum att det var utformat för att se ut som filmat av en säkerhetskamera.

Men en film som vi förväntar oss sker mestadels under vattnet, visandes en plats där människor lever, kommer vara en imponerande bedrift om den görs rätt. Patrick Wilson har alltså presenterats som boven i dramat och kommer att spela ondingen Orm Ocean Master. Eftersom Orm, traditionellt sett inte är en Atlantier verkar det som han får tillbringa det mesta av sin tid ovanför vattenytan.

Vad tycker du, har Wilson rätt i sitt påstående om att en film med Aquaman är precis rätt i tiden?

Därför är det rätt tid för Aquaman, enligt Patrick Wilson
Här sitter han på sin tron, vattenkungen Aquaman. I finfin pyjamas.


Loading next content