Svenska
Gamereactor
nyheter
Ion

DayZ-skaparens rymdspel Ion verkar vara nedlagt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Dean Hall, skaparen av populärare liret DayZ, berättade 2015 om sitt då uppkommande spel Ion som till och med förärades en trailer samt en beskrivning om att vara mer av en renodlad upplevelse än ett spel. Det hela skulle handla om ett universum och hur det definierades av fysik, biologi och kemi. Tråkigt nog kommer nu rapporter om att Ion lagts ner och således inte längre är under utveckling. Spelet skulle utvecklas i samarbete mellan Halls RocketWerkz och utvecklaren Improbable, men nu säger alltså Hall till Eurogameratt varken han eller RocketWerkz jobbar med Ion längre, något som också styrks av Improbable där det försäkrades att man definitivt inte är aktiva i utvecklingen av spelet.

Tydligen ska en del i detta val kunna kopplas ihop med Deans flytt tillbaka till gröna New Zeeland från London och att hans företag nu arbetar med en rad andra spel istället. I den fortsatta intervjun med Eurogamer ger Hall ytterligare en ledtråd kring Ions bittra öde:

Ion could only happen with a company like Improbable with the scale of technology like that, and that's not a game we could do alone.

Hall summerade det hela med att han vill att RocketWerks ska ha större kontroll över sina framtida projekt. Ion var planerat för en release på Xbox One och PC men kan nu adderas till det dystra biblioteket av nedlagda titlar istället. Tråkigt tycker vi såklart.

Ion

Relaterade texterLoading next content