Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar
Mario Kart 8 Deluxe

De 10 bästa banorna i Mario Kart 8

Mario Kart 8 Deluxe har både allt DLC från Mario Kart 8 och nu även nytt DLC. Redaktör Mäki har spelat dem alla och korat de allra bästa...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Mario Kart 8 Deluxe

(10) Animal Crossing
Det bjuds på fanservice deluxe i banan Animal Crossing där allt vi lärt oss älska från Nintendo The Sims-utmanare finns representerat. Men det gömmer sig även en väldigt bra bana här med mycket varierande upplägg, där det gäller att hålla tunga rätt i mun för att komma över åtråvärda frågetecken. Farten är genomgående hög, och det är därför genomgående en utmaning att se till att jag absolut inte bli skjuten varpå jag snabb riskerar att tappa värdefulla placeringar.

Mario Kart 8 Deluxe

(09) Toad Harbor
Nintendos syn på San Fransisco (antar jag) är en stad med väldigt mycket backar och krön, samt såklart spårvagnar. Storheten här ligger i mängden alternativa vägar Nintendo slungar mot oss i hög hastighet, där det inte nödvändigtvis finns ett självklart alternativ som är rätt. Minst lika ofta handlar det om att hålla koll på vilka föremål motståndare har och planera sin färd efter det. Banan har dessutom ett genomgående högt tempo och ett lömskt frågetecken mot slutet som tvärt kastat om många matcher i sista stund till frustrerande skratt.

Detta är en annons:
Mario Kart 8 Deluxe

(08) Ninja Hideaway
Den klart bästa av de nya banorna som lades till är Ninja Hideaway. Den är förhållandevis kort med ett perfekt ninjatema som låter oss tävla i ett japanskt slott, full av alternativa vägar. Det gör att man inte konstant träffar på andra förare, och det kan vara en taktik att ibland ta en längre väg bara för att slippa rödskalshuliganer, eldblommefantomer eller de där terroristerna med stjärna. Allt som allt en bättre variant av Yoshi's Valley med lite mer finess.

Mario Kart 8 Deluxe

(07) Excitebike Arena
Det här är en vattendelare. Somliga verkligen hatar att banan förändras varje gång man spelar den och egentligen är det ju bara ett trist stadium utan finesser. Men ibland är det skönt med banor som inte har alltför mycket vansinne, där skicklighet blir lite extra framträdande. Just att banan inte ser likadan ut varje gång, tillför exakt lagom mycket oförutsägbarhet för att det ändå ska finnas ett uns fräschör varje gång, trots att kurvorna sitter på samma ställe vvarje gång och göra detta till en perfekt hybrid mellan Nintendos möjligen två bästa racingspel genom alla tider.

Detta är en annons:
Mario Kart 8 Deluxe

(06) Wario's Gold Mine
Jag älskar en bra bergodalbana och det är ganska exakt på pricken vad Wario's Gold Mine erbjuder med extremt mycket branta backar, hög fart och raksträckor som skiljer agnarna från vetet. Det är precis lagom mycket hinder och ett ursmart användande av antigravitation som gör denna till en bana så hektiskt att jag knappt ens vågar blinka medan jag kör.

Mario Kart 8 Deluxe

(05) Hyrule Circuit
Det skulle vara så lätt för Nintendo att bara daska på med en Zelda-bana och Zelda-temat i vetskapen att folk skulle vara nöjda med det. Men Nintendo gick steget längre ändå och lade till allt vi lärt oss älska i Links äventyr med extra mycket fanservice gentemot Ocarina of Time och Majora's Mask, komplett med rupees istället för mynt samt genvägar som kräver mer risktagande än många andra banor. I slutändan är detta ett kärleksbrev från Nintendo, rakt igenom, och en förbannat bra bana.

Mario Kart 8 Deluxe

(04) Sunshine Airport
Super Mario Sunshine står sig som Mario kanske sämsta ordinarie äventyr, men miljöerna vi fick bekanta oss med i äventyret var desto bättre. Sunshine Airbort känns som flygplatsen i ett semesterparadis och är i perfekt synergi med bandesignen som innehåller alla aspekter av en flygplats inbakat i utmaningarna, inte minst väskbanden. Det är generellt en bana med högt tempo, och en synnerligen bra och riskfylld finalsträcka.

Mario Kart 8 Deluxe

(03) DK Jungle
Tekniskt sett släpptes denna bana redan i Mario Kart 7, men det är den tekniska finishen och ombalanseringen i Mario Kart 8 som verkligen får den att lyfta. Till de rockande tonerna från Donkey Kong Country bjuds vi på en precis lagom snårig djungelbana som gör att det faktiskt går att behålla farten genom nästan hela, komplett med ett par riktigt fiffiga genvägar, varav en går att använda utan att behöva någon svamp-boost. En riktig höjdare väl värdig av en bronsmedalj.

Mario Kart 8 Deluxe

(02) Big Blue
Nintendo vägrar konsekvent göra något nytt F-Zero av oklar anledning. I Mario Kart 8 visade de dock i DLC-banan Big Blue att de fortfarande vet hur en slipsten ska dras med ursinnigt snabb racing som lyckas med konststycket att kombinera både det bästa från F-Zero med Mario Kart. Här kommer den bäste spelaren genomgående att vinna tack vare att farten är så hög och möjligheterna att skydda sig mot allt annat än blå skal är därmed extra goda. Kombinera detta med det klassiska F-Zero-soundtracket och du har en modern (nåja, åtta år gammal) klassiker.

Mario Kart 8 Deluxe

Den enskilt bästa banan i Mario kart 8 Deluxe:
(01) Mount Wario
Det här är inte bara den bästa banan i Mario Kart 8 Deluxe, det är faktiskt den bästa banan i något Mario Kart-spel någonsin. Och det ens utan någon riktig konkurrens. Den bjuder på alla aspekter av vad som gör en Mario Kart-bana så bra, nämligen; tema, utförande, variation och underhållningsfaktor. Temat är en slalombacke, vilket är snyggt realiserad och utformat på ett sådant sätt att vi aldrig behöver köra en meter mer än en gång, detta eftersom det är en enda lång sträckning. Den är snyggt realiserad med utsökt design och massor av Nintendo-kärlek längs kanterna (i den mån jag alls hinner njuta av det som visas eftersom farten genomgående är så hög). Variationen är förstklassig med högt tempo, tvättäkta slalompassager, en sträcka där vägval spelar roll och det mest spännande slutet i något Mario Kart-spel där du med en grönt, välriktat skal kan pricka ledaren på väldigt långt håll. Allt detta resulterar i en bana som tål att spelas om och om igen med oöverträffad underhållningsfaktor.

...och med detta sagt, vilka banor är dina favoriter i Mario Kart 8 Deluxe?

Relaterade texter

Mario Kart 8 DeluxeScore

Mario Kart 8 Deluxe

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

Mario och company är tillbaka i sitt mest kompletta racingspel någonsin. Vi har kastat bananskal på varandra och satt betyg...Loading next content