Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar
Destiny

Destiny: Såhär ökar du din rank i The Taken King

Gamereactor har matnyttiga tips på hur du höjer din rank i Destinys nya expansion The Taken King...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

Destiny: The Taken King är äntligen här och vid det här laget är det fullt av Guardians som ilsnabbt klättrar uppåt i rank för att till slut kunna ta sig an King's Fall, den hypersvåra raiden som kräver en rejäl investering av både tid och hängivelse för att nå.

Borta är den gamla skolans metoder för att ta sig upp i ranking, samtidigt som 1-40 systemet numer är näst intill överflödigt, medan Light (den förra faktorn som bestämde din rank) ännu en gång är viktig. Det är en stark rekommendation att du är uppe i 290 Light innan du ens tänker tanken att försöka ta dig an King's Fall. Det kommer förvisso inte ta dig en evighet att komma till den ranken, men här får du ändå en del värdefulla tips för att skynda på din färd.

Engrams är viktigt

Detta är en annons:

Kommer du ihåg den gamla tiden då blåa engram brukade ramla kors och tvärs från besegrade fiender? Du vet, då man suckade en ljudlig suck då blåa engrams var en övermättad vara och ungefär lika spännande som diskvatten. De dagarna är nu som bortblåsta då dessa engram numer är din biljett till en högre Light-rank.

När som helst en blå engram dyker upp så ska du ta den och lägga den till din samling. Du måste samla på dig en stadig hög med dessa och när du väl har en imponerande samling, tar du dig till Cryptarchen i The Tower och ser över vad du har vunnit för något. Det är dock en del steg du måste följa för att få ut det mesta möjliga av dina engram.

Då de engram du låser upp följer din rankningskurva betyder det att om du är, säg, på Light 250 så kommer alla de föremål som Master Rahool öppnar åt dig att vara runt den specifika rangen. Så om du exempelvis har några hjälm-engram att låsa upp, kommer troligtvis en av dem erbjuda en hjälm som är runt nivå 255 till 260.

Tricket är som så här: lås upp ditt nya material och se ifall det har högre rank än det du redan har på dig. Är så fallet så lämnar du Cryptarch-menyn och sätter på dig det nyfunna materialet. Detta kommer att höja din rank till, säg, Light 252. Detta betyder i sin tur att nästa föremål du låser upp potentiellt kommer att vara högre än den du nyss låste upp. När du gör detta så får du inte glömma att om du har några lila föremål (legendariska) så spara dessa till sist. Detta för att kunna få ut det bästa tänkbara från dessa rariteter.

Detta är en annons:

Det är ingen snabb process möjligen, men det ger resultat. Och om du besöker Cryptarchen i slutet av en matig spelsession med massor av engrams så kommer du märka hur du skjuter i rank snabbt som attan.

Destiny

Möt bossar i rätten

The Court of Oryx är en patrol-händelse baserad i det nya området Dreadnought. Genom att använda Runes som du plockat upp längs vägen kan du självmant möta bossfiender med högre level som kastar ifrån sig minst två blåa engram om du lyckas spöa dem. Det finns olika nivåer så klart och möten med bossar som sker på nivå ett kan du utan problem hantera ensam medan nivå två vanligtvis kräver sällskap för att kunna besegra. Vi har ännu inte hunnit pröva på möten i nivå tre då dessa kräver minst Light 300.

Det finns egentligen ingen god orsak att inte satsa på den här vägen då du, även om du misslyckas, får tillbaka din Rune och kan köra igen. Du kan så klart vinna kampen också, och i sin tur få de där fina engramsen, men din Rune som du använde för att starta striden kommer att gå förlorad för all framtid. Detta är därför inget du kan förlita dig på om du vill ha en stadig ström av engrams hela tiden.

Markera vem du är

Ett annat sätt att stiga i rank snabbt och smidigt är att köpa all den utrustning du behöver. Och för att göra detta måste du ha Legendary Marks. Dessa Legendary Marks är nu den valuta som passar alla försäljningsstånd när det kommer till shopping i Destiny och du behöver en ansenlig mängd av dessa för att kunna drapera din karaktär i ljuvligt lila utrustning.

Det absolut simplaste och snabbaste sättet att tjäna ihop till Marks är att köra dagliga strider i Crucible. Det är exakt så enkelt som det låter. Spela en match och få en näve Marks. Detta gäller oavsett om du hamnar i bottenskiktet av det lag som förlorade matchen.

Sedan finns de dagliga Heroic-storyuppdragen. Dessa torde du ha Light 240 innan du försöker dig på dock. Men det är utan tvekan värt det då du efter cirka 20 minuters jobb får hela kappsäcken full med Marks att spendera hejvilt.

När du väl gjort det, och nått upp till runt 260 i Light, så kan du ta dig an Heroic Strikes för att tjäna lite mer Legendary Marks. Slutligen, när du väl nått upp till 280 i Light, kan du ta dig an Nightfall Strikes. Vem vet vad du får för godsaker när du väl klarar av en sådan.

Destiny

Rusta ner

Det här steget kan kännas en smula kontraproduktivt då du vid det här laget spenderat en god mängd tid åt att klättra på den legendariska utrustningens stege men räds icke. För under tiden som du rankat upp så har den mesta av din legendariska utrustningen som du fått längs vägen hunnit bli föråldrad i The Taken King. Till och med de föremål som blåa/"rare" kommer att vara mer nyttiga än de legendariska vid det här laget.

Så vad ska du då göra med all din lila utrustning? Tja, din instinkt säger dig kanske att du borde hålla tag i dessa föremål för senare ändamål. Men det kommer inte att hjälpa dig på din väg mot stjärnstatus. Du kan dock demontera dessa och ta alla de Legendary Marks du får för besväret.

Det finns några varningsflaggor när det gäller demontering av utrustningen dock. Först och främst kommer du bara få de Marks du behöver från den andra omgången med legendarisk utrustningen, vilket betyder att legendarisk utrustning märkt "legacy" inte kommer att hjälpa dig alls.

Det andra är att om du tar isär all din utrustning så kommer du inte ha något kvar att ge dina alternativa karaktärer, om du nu skulle vilja använda dig av flera olika. Valet du har är alltså att höja rankingen på en enskild karaktär snabbt eller ta det mer varligt och sakta men säkert höja på två eller tre karaktärer samtidigt.

Styrk din utrustning med Light

Innan du får för dig att ta isär alla dina gamla legendariska föremål, se först och främst till att du har höjt dem så mycket som det bara går och adderat maximalt med Light till dem. Gör inte som vi först gjorde och ha isär all din gamla utrustning innan du fyllt dem med krafterna från kraftfulla blåa/"rare" föremål.

Vi fick inte på långa vägar lika mycket Marks för våra "vanliga" föremål som vi skulle ha fått om vi gett oss själva tiden och chansen att öka upp rankingen på våra legendariska föremål genom att sammanstråla dem med våra andra starka föremål. Glöm inte det.

Så, nu har du fått en del användbara tips på din väg mot raiden King's Fall. Må lyckan le mot er Guardians!

HQ

Relaterade texter

9
Destiny: Rise of IronScore

Destiny: Rise of Iron

RECENSION. Skrivet av Kim Orremark

Redaktionens Destiny-proffs har mumsat på den senaste expansionen dygnet runt sedan det släpptes och satt betyg...

0
Inga fler uppdateringar till Destiny

Inga fler uppdateringar till Destiny

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Bungie har inte hymlat med att tillägget Age of Triumph skulle bli den sista stora uppdateringen till Destiny, och nu har de definitivt slagit fast detta på sin hemsida...

3
Funko utannonserar Destiny-kollektion

Funko utannonserar Destiny-kollektion

NYHET. Skrivet av Lisa Dahlgren

Ännu en spelserie hakar på figur-trenden med Funko. Den här gången är det Destiny-karaktärer som får helt andra proportioner och stängs in i små lådor för att sedan...Loading next content