Svenska
Gamereactor
artiklar

Drömmiga remakes (Conny)

Det har blivit Connys tur att berätta om vilka remakes han drömmer allra mest om...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Drömmiga remakes (Conny)

Dino Crisis
Jag har inte på långa vägar samma relation eller fascination för Capcoms dinosaurie-spel som deras betydligt mer hyllade Zombie-serie, men det finns ändå något speciellt med detta och ska man vara helt ärlig så är ju dinosaurier otroligt häftiga som hotfulla motståndare. Jag tror att Capcom med detta skulle ha en rejäl chans att expandera och förändra en del sekvenser ordentligt, bygga om stora delar och fräscha upp inte bara det visuella utan även det spelmässiga. Jag vill givetvis att själva grunden ska finnas kvar, det får inte bli för mycket arkad-action av det hela utan själva känslan att det ändå följde i Resident Evils fotspår fast med dinos måste vara intakt. Den visuella omarbetningen med fantastiska animationer, ljuseffekter och läckra omgivningar kommer lyfta detta ordentligt och ja, ni inser ju alla förhoppningsvis hur fantastiskt det skulle vara att möta Velicoraptorer och T-Rex i den fantastiska grafik som Capcom gav exempelvis Resident Evil 2. Ge mig detta Capcom, genast.

Drömmiga remakes (Conny)

Blast Corps
Jag funderade mycket kring det här med mina drömmars remake och även om det viktigaste kriteriet såklart var att det skulle vara något jag verkligen, verkligen vill spela så fanns det också en liten tanke där att "vad kan bli riktigt häftigt?" - trots att originalet kanske inte är en favorit. Rares första Nintendo 64-spel dök upp när jag började tänka på titlar som gynnas av snyggare grafik och att man moderniserar det. För själva grunden är genialisk och för mig som älskar pusselspel var detta något väldigt unikt, och här är ju också ett spel där berättelsen, eller att man känner till det sedan tidigare, något som inte påverkar en särskilt stor roll, alls. En remake skulle nog kännas lika fräsch som en ny del även om banorna och lösningarna var precis likadana som i orginalet. Blast Corps känns verkligen som gjort för att återuppleva i en supersnygg, explosiv och väldigt oväntad remake.

Detta är en annons:
Drömmiga remakes (Conny)

Final Fantasy IX
Jag håller den nionde delen som en riktig höjdpunkt i serien, med ett fantastiskt karaktärsgalleri och en sådan där episk resa med en tematik som jag helst alltid tycker Final Fantasy borde ha. En riktigt klassisk saga, om man så vill. Jag har också spelat om det ett antal gånger, och börjar känna ett sug att göra det igen. Jag är verkligen ingen spelare som skyggar iväg från lite daterad grafik, tvärtom kan jag tycka att dess charm gör det hela än mer intressant, men det hade ju varit fantastiskt att se den nionde delen få en uppfräschning. Jag hade nog hellre sett att man gjort något liknande Octopath Traveller här än den visuella stil man valde för remaken av Final Fantasy. Det känns som att den stilen passar bättre för just denna del och jag håller hoppet uppe för att en dag få se Vivi, Zidane, Garnet, Steiner och de övriga karaktärerna igen och ge mig ut på ytterligare ett äventyr med dem.

Drömmiga remakes (Conny)

Kid Icarus
Man skulle kunna argumentera för att Fenix Rising är det närmaste vi kommer ett Kid Icarus för modern tid, men jag vill att man återskapar det magiska äventyret till NES på ett troget vis. Ett plattformsäventyr i två dimensioner där den uppfräschade grafiken hade varit nog för att få mig att följa med Pit på detta klassiska äventyr. Kid Icarus har ju en fantastisk design i grunden men det skulle må bra av exempelvis lite fantasifulla bakgrunder och jag hade också gärna sett att man uppdaterade kontrollen så att man kunde sikta i en hel cirkel istället för originalets låsta riktningar. Man hade kunnat utöka lite partier och passager, jag tänker framförallt på Kid Icarus motsvarighet till tempel där man dels kunde ta bort att man rör sig genom enstaka fasta skärmar och dessa nivåer kunde också göras lite längre med några nya platser. Denna serien är så otroligt outnyttjad av Nintendo som helhet och borde ju givetvis återupplivas, antingen som ett helt nytt spel eller som då en fantastisk remake av detta gamla NES-liret.

Detta är en annons:
Drömmiga remakes (Conny)

Wave Race 64
Nintendos lysande racingspel med vattenskotrar har blivit en av mina personliga favoriter. Jag spelade det så enormt mycket när det begav sig och jag återvänder faktiskt då och då till det. Jag tycker fortfarande att vattenfysiken är strålande men jag hade gärna sett att man fräschade upp karaktärsmodeller, omgivningar och bilduppdateringen. Givetvis ska man också addera ett online-läge med rankningssystem där man har möjlighet att köra turneringar. Även om jag inte är en spelare som brukar bry mig om att designa och förändra utseendet på vare sig mitt fordon eller karaktären så vill jag ju givetvis se olika typer av dekaler, färger och annat och det pirrar lite sådär härligt när jag tänker på hur vackert det skulle kunnat se ut i 4K när dimman lättar efter första varvet på Drake Lake.

Drömmiga remakes (Conny)

Zelda II: The Adventure of Link
Det känns lite som att Zelda II är seriens svarta får. Men för mig var det något som faktiskt kändes roligare att spela än det första, hur mycket just det ändå lade en grund för min favorit till spelserie. Förutom att uppdateras visuellt finns det några viktiga faktorer gällande en drömmig remake av detta; jag vill att världskartan ser ut som när man traskar runt i spel som Bravely Default, Ni No Kuni med flera, helt enkelt att allting är lite miniatyr-aktigt ut och detta går ju hand i hand med hur världskartan redan ser ut i originalet. Man ska behålla samma tvådimensionella perspektiv gällande strider och tempel och utforskandet av byar, men precis som man kunde göra gällande världskartan så kan avståndet göras lite större gällande dem. En sak jag verkligen älskade med Zelda II var erfarenhetspoäng som kunde läggas på olika val och här kan jag också se hur man drar upp svårighetsgraden gällande en del fiender och bossar för att dra nytta av detta ännu mer. Givetvis kan man också addera lite sidouppdrag som ges av invånarna i byarna och även lite underhållande minispel, ja ni hör ju - Zelda II har verkligen potential gällande en remake så snälla Nintendo, snälla. Vi kommer ju ändå få vänta otroligt länge efter uppföljaren till Tears of the Kingdom så detta hade väl passat bra under tiden?Loading next content