Svenska
Gamereactor
artiklar

Drömmiga Remakes (Marie)

Nu har det blivit Maries tur att drömma sig bort vilka remakes hon vill se inom en snar framtid i vår senaste artikelserie.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Drömmiga Remakes (Marie)
Resident Evil Code Veronica X står högst upp på önskelistan

Resident Evil: Code Veronica X
Det finns få spel jag längtar mig fördärvad på att få se en remake på och Code Veronica X är ett av dom. Trots att jag älskar Resident Evil 4 så får jag väl erkänna att jag faktiskt blev sjukt besviken när remaken på det utannonserades för jag trodde verkligen helhjärtat att nu, nu är det dags. Det var trots allt på tur efter att både det andra och tredje spelet släppts med tanke på att Code Veronica X utspelas där emellan.

Och nu 23 år senare tycker jag verkligen att det är dags att vi får besöka fängelset på ön Rockford Island igen i rollen som Claire Redfield. Efter att ha fått njuta av att mitt favoritspel Resident Evil 2 fick sig en remake är jag så ivrig på att se vad Capcom kan göra med denna delen med grymmare grafikmotor och förbättrad styrning. Här är ju lite av den sista färden för oss som älskade att uppleva zombieapokalypsen i tredje persons perspektiv. Vi som gillade den smygande skräcken framför stressen i det sjunde spelet. Vi som tycker vampyrer och varulvar inte hör hemma bland muterade biovapen som gick fel. Nä, ge mig en herrgård att smyga runt i där en galen Alfred Ashford gäckar i de mörka vråna. Ett mörkt och otäckt fängelse på en blåsig ö. Eller en hemlig plats på Antarktis där snön och vinden kväver våra skrik på hjälp.

Allt det där i en ny kostym, en fläckfri grafik så verklighetstrogen att jag knappt vågar spela. Ge mig pussel för att lura mitt hjärta att återgå till det normala bara för en kort stund. Och framför allt ge mig den ljuva historien om kidnappning, galenskap och genmanipulation. Om räddning och misslyckade tester. Och låt spelet kännas lika långt som jag upplevde det första gången. Att när jag tror jag börjar närma mig slutet så slungas jag iväg till en ny del, till en ny plats som ska utforskas och framför allt överlevas.

Detta är en annons:
Drömmiga Remakes (Marie)
Tågen i den zombieinfekterade Racoon City funkade bättre än vad vårat SJ gör

Resident Evil 0
Resident Evil 0 var tydligen lite av den där fulla morbrodern som bara dyker upp på julafton till alla släktingars förtret. Ingen pratar liksom om den så jag undrar i mitt stilla sinne om jag var ensam som faktiskt gillade spelet. För varför nämns aldrig RE0 när serien diskuteras? Är det för att tvåan och fyran stal showen så totalt? Men jag gillade verkligen Resident Evil 0 och känner att det är dags att låta den nya generationen få uppleva den skräckfyllda tågresan som var fylld till bredden med zombies som var besvikna på utbudet på cafévagnen och krävde människokött på menyn i stället. Jag är sugen på vad de kan göra med grym grafik och den följsamma styrningen vi blev bortskämda med på de tidigare remaksen. Varför inte kanske lägga in ett valfritt co-opläge eftersom vi spelar mestadels med den förymda fången Billy Coen vid våran sida jämte färskingen Rebecca Chambers? Resident Evil 5 är trots allt ett av de bästa co-opspel jag spelat, i allafall det roligaste.

Drömmiga Remakes (Marie)
Även med de pyttesmå armarna skrämmer T-Rexen livet av en och i Dino Crisis var han som en vandrande Mr. X

Dino Crisis
När man trodde att zombies var Capcoms grej så överraskade dom med att slänga in en med en massa blodtörstiga reptiler från kritatiden i ett spel och jag blev självklart såld. När jag nu fick drömma mig bort vilka spel jag vill se som remake så var detta ett av de första jag kom att tänka på. Efter att ha matats med Jurassic Park-filmer i flera år måste jag väl säga att suget efter att själv styra runt på en läderklädd agent i högklackat inte är litet. Ny grafik har verkligen massor att ge och detta spel behöver verkligen en riktig makeover för att ge nytt liv till denna dinousaurieskräckis.

Detta är en annons:
Drömmiga Remakes (Marie)
Parasite Eve 2 är rena drömspelet att få som remake, ge mig nu tack!

Parasite Eve 2
När vi köpte vår första Playstation föddes en underlig kärlek till survival-horrorspel genom Resident Evils värld. Underlig för att jag egentligen bara hade modet att spela söta plattformsspel. Men med Resident Evil föddes en kärlek för läskiga spel med snygga filmiska mellanfrekvenser och när både RE1 och RE2 var utspelade började en desperat jakt på ett spel som hade samma känsla och vårat val föll på Parasite Eve 2. Spelet var mer som ett RPG men hade allt annat som väckte begär i Resident Evil. Läskiga monster, en härligt äcklig atmosfär och strider som fick en att ständigt bära de bruna byxorna. Redan 1999 när spelet kom chockades man av den otroligt snygga grafiken för den tiden. Jag hade liksom aldrig sett vatten i spel som såg ut som riktigt vatten och det slutade med att jag klafsade runt i det bara för att säga ahh och ohh en hel kvart. Och det är lite det jag vill se igen. Ett spel fyllt med allt jag älskar men så upphottat att jag för en gång skull blir tyst vilket är en svår uppgift. Jag har faktiskt svårt att fatta att detta spelet inte blev större än det blev för jag tyckte det var fantastiskt bra och det förtjänar verkligen att få sig en remake.

Drömmiga Remakes (Marie)
Färgen lila var vår färg och jag pimpade verkligen allt i magenta i Saints Row 2

Saints Row 2
Grand Theft Auto-dödaren var det en som sa när Saints Row 2 utannonserades. När det sedan släpptes fick spelet en helt annan stämpel och det var GTA-kopian. Men Saint Row 2 var något helt annat. Det var ett helt underbart komiskt spel som inte tog sig själv på för stort allvar men det var även ett spel som hade en bra story som balanserade det komiska bra så det inte skenade iväg så som de senare delarna gjort. Du skulle ta ditt forna gäng tillbaka till deras stortid och om jag ska lista spel som verkligen roat mig, alltså fått mig att skratta som ett litet barn så är detta verkligen ett av dom. Jag tycker att detta är ett otroligt underskattat spel och jag hade verkligen älskat om det fick sig en omarbetning i grafik och att det kom i kapp med 2024:s teknik. Detta hade kunnat bli hur bra som helst idag och med tanke på hur de senare spelen i serien varit tror jag att spelstudion hade vunnit på att gå tillbaka till början innan den med alla galna ideér tog över och bara gjorde Saints Row till ett levande mentalsjukhus.Loading next content