Svenska
Gamereactor
artiklar

Drömmiga remakes (Patrik)

Redaktionen fortsätter att lista sina mest drömmiga remakes. Nästa individ till önskelådan är Patrik...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Drömmiga remakes (Patrik)

Command & Conquer: Generals
Det finns få strategispel jag uppskattat lika mycket som denna strategipärla. Det var explosivt, intensivt och underhållande för sin samtid. Det krävde även att du lärde dig styrkorna och svagheterna hos din motståndare. Jag kan starta upp detta än idag men märker att tidens tand har satt sina spår. Det har inte samma lyster längre och jag tror att instinktivt att detta hade fungerat idag med ny grafik och några kvalitetsförbättringar. Om Electronic Arts även inkluderar expansionen hade en dröm gått i uppfyllelse. De får gärna snegla lite på hur Age of Empires kommit tillbaka med fantastiska nyutgåvor. Hela paketet inklusive expansionen är ett av tidernas främsta strategiupplevelse. Generalerna i expansionen tillförde en egen stil till varje fraktion. Kampanjerna var bra och flerspelarläget var riktigt roande. Om det finns ett Command & Conquer med en expansion jag önskar en fullstor remake av idag är det detta. Även om jag gillar den futuristiska originalserien och systerserien Red Alert är det denna spinoff som tar kronan.

Drömmiga remakes (Patrik)

Overlord
Att styra världen är ingen lätt uppgift. Att försöka erövra den med Gremlins-liknande undersåtar i Overlord är definitivt en upplevelse. Istället för att vara den goda hjälten intog vi rollen som en ondskefull härskare vars enda uppgift i livet var att erövra världen. Det finns alternativ som Dungeons, War for the Overworld, Shadows of Forbidden Gods, Evil Genius eller Dungeon Keeper. Däremot är det få upplevelser som är genuint roliga med tematiken att vara ondskefull. Precis som med Pikmin sålde titlarna inte tillräckligt. Vi har inte sett röken av ett Overlord 3 sedan tvåan 2009. Jag hade trots det sett en remake av både ettan och tvåan i samma paket. Ny grafik, uppdaterad spelmekanik och samma fina humor. Det skulle kunna vara ett fint sätt att testa om intresset för en trea finns idag. Även om Pikmin 4 har haft det svårt försäljningsmässigt tror jag att det finns en mindre men dedikerad skara människor på planeten som skulle uppskatta en återkomst av upplägget vi hittar här.

Detta är en annons:
Drömmiga remakes (Patrik)

Battlestations
Det finns få actionorienterade realtidsstrategispel som kombinerar intensiva strider på havet med samma finess som Battlestations. Du intar rollen som befälhavare för en flottilj med varierande storlek på fartygen. Du kan fritt byta mellan varje fartyg, styra dessa och vinna striderna du kastas in i. Det påminner om en lite mer omfattande version av Carrier Command. Med sitt fokus på andra världskriget hittade serien en publik om än inte riktigt storleken utvecklarna önskade. Jag hade gärna sett en remake med uppdaterad grafik och lite nytt innehåll. Idag går uppföljaren Battlestations: Pacific inte ens att köpa för att Square Enix jobbar på uppdateringar. Om det innebär att det någonsin kommer tillbaka återstår att se. Det krävde nämligen en internettjänst som inte längre fungerar för att det ska gå att starta. Båda titlarna i serien är snarlika även om Pacific är snäppet vassare tack vare förbättringar i både design och budget. Jag är av den åsikten att en remake skulle inkludera båda titlarna och deras kampanjer för en matig, men mycket roande upplevelse. Flerspelarläget hade då givetvis blivit uppdaterat så att hela remaken skulle gå att köra ensam även om servrarna stängs ner en vacker dag. Det kommer förmodligen inte sälja som smör och kanske därför är det en remake jag drömmer om snarare än hoppas på.

Drömmiga remakes (Patrik)

Supreme Commander
Det har gått lång tid sedan vi fick styra gigantiska krigsmaskiner i Chris Taylors Supreme Commander. Expansionen Forged Alliance släpptes 2007 och jag spelar den än. Det var aldrig särskilt vackert att titta på men funktionellt och storslaget i sin skala. Än idag är det få realtidsstrategispel av den gamla skolan med basbygge som kan matcha mängden trupper på kartan samtidigt. Vi har sett några konkurrenter som Planetary Annihilation. Jag har däremot inte testat något som verkligen matchar charmen med denna serie. Vissa kan hävda att det är Total Anihilation som förtjänar en remake men jag har alltid ansett att det är just Supreme Commander som är Chris Taylors bästa verk. Jag önskar att den skulle innehålla massor av kvalitetsförbättringar, ny grafik och en utveckling av kampanjen som led av repetitiv uppdragsdesign. Genom att förbättra dessa punkter tror jag att Supreme Commander skulle stå ännu starkare även idag som ett alternativ i genren.

Detta är en annons:
Drömmiga remakes (Patrik)

Empire: Total War
Jag vet inte om Creative Assembly någonsin vill återvända till 1700 och 1800-talet. Trots brister är Empire en av mina favoriter i serien. Det var ett försök att realisera en tidsperiod med krutvapen, revolutioner och stora samhällsförändringar. Även Sverige var spelbart och när du köpte spelen i olika länder prydde respektive land omslaget med flagga och färg på uniformerna. Jag gillar Napoleon men det saknar skalan och kampanjupplägget originalet hade. Med tanke på att utvecklaren lagt båtstriderna på hyllan skulle en uppföljare utan det inte vara samma sak. Den här tidsperioden behöver verkligen sjöslagen precis som om de skulle göra en titel satt under 30-åriga kriget. När detta släpptes 2009 fanns det inget spel på marknaden som visuellt och funktionellt kunde erbjuda bättre skärmytslingar ute på haven i strategigenren. Att se ikoniska fartyg segla och öppna eld var storslaget.

Det var inte bara striderna som var stora. Kampanjkartan var massiv för sin tid. Det var ett experiment som senare skulle mynna ut i betydligt större kampanjkartor i framtida titlar. Jag tror att Creative Assembly med lärdomarna från sina moderna spel skulle kunna bygga något helt fantastiskt. De skulle kunna få datorn att fungera bättre och även se till så att storleken på kartan inte orsakade problem. Jag skulle föredra en regelrätt uppföljare men om valet är att inte få krigsfartygen ser jag hellre en välgjord remake med detta inkluderat. Tänk dig en mer sömlös värld där du kan färdas över historiska rutter och bedriva handel, sjöslag eller piratverksamhet. Jag vill ha bättre AI, snyggare grafik, större kampanjkarta, bättre ljud, mer välfungerande strider, ökad variation och förbättrad diplomati.Loading next content