Svenska
Gamereactor
nyheter
Fallout 4

Fallout-spelen har fått ett rejält uppsving efter TV-seriens premiär

Fallout 4 är för närvarande en av de 30 mest spelade titlarna på Steam. Inte så illa pinkat för en nästan tio år gammal titel...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Om du funderat över om populariteten för den just nu hyllade och extremt omtalade Fallout-serien skulle smitta av sig på förlagorna, det vill säga TV-spelen, så har vi nu ett svar att ge. Via forumet Resetera uppmärksammas nu att Fallout 4 är ett av de 30 mest spelade titlarna på Steam (enligt SteamDB) med runt 35 000 samtidiga gamers.

Det kanske inte låter så imponerande, men spelet lanserades 2015 och har inte haft så många spelare sedan 2018 då Bethesda körde en kampanj med gratishelg. Att det är TV-seriens popularitet som smittat av sig för därmed anses vara ställt bortom allt rimligt tvivel.

Med tanke på att spelet dessutom kommer släppas officiellt till Playstation 5 och Xbox Series S/X (hittills finns det bara via bakåtkompatibilitet) den 25 april lär även det ge titeln en rejäl skjuts framåt.

Vi kan även inflika att Fallout: New Vegas också fått en boost med runt 8500 samtidiga Steam-spelare, vilket är det högsta titeln haft sedan augusti 2022, medan Fallout 76 har samma fenomen och med knappt 18 000 motsvarande spelare, vilket är högsta sedan oktober 2022 (då det var gratis för att fira seriens 25-årsjubileum).

Har du blivit sugen på att doppa tårna i något Fallout-äventyr igen som en följd av Amazon-serien?

Fallout 4
Ni må tro att det skålas i Nuka Cola hos Bethesda och Microsoft just nu.

Relaterade texter

Fallout 4: AutomatronScore

Fallout 4: Automatron

RECENSION. Skrivet av Cecilia Fjällström

Den första expansionen uppmärksammar ödemarkens dödliga plåtburkar och tar dig med på en kort men intressant resa, in i maskinistens lya...Loading next content