LIVE
HQ
logo hd live | Phantom Fury
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Svenska
   Gamereactor
   hårdvarurecensioner

   Fanatec Clubsport Racing Wheel F1

   Fanatecs senaste bundle innehåller den alldeles lysande direct drive-basen DD+ och en officiellt licensierad Formel 1-kringla. Petter har recenserat...

   Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

   * Obligatoriskt att fylla i

   Som jag skrev i min initiala recension av Fanatec Clubsport DD+ (här) råder det för min del ingen som helst tvekan om att DD+ är världens just nu bästa direct drive-rattbas i förhållande till sitt pris. 999 euro för denna fantastiska rattbas skulle jag vilja kalla för ett regelrätt rån då den inte bara är strået vassare än exempelvis Simagic Alpha, Simucube 2 Sport, Logitech G-Pro Wheelbase samt Asetek Forte sett till ren force feedback, den är dessutom billigare än samtliga.

   HQ

   Det nya force feedback-protokollet som Fanatec utvecklat tillsammans med deras nya motor står sig oerhört väl mot all tänkbar konkurrens och erbjuder så pass mycket detaljer, kraft och känsla sett till den feedback som däcken ger rätt upp i händerna, att det är just nu svårt att se hur det ska kunna bli särskilt mycket bättre. Samtidigt vet vi ju att det såklart kommer att förbättras med åren, men jag anser just nu att Fanatec står på topp och att DD+ kan tävla med dubbelt så dyra rattbaser.

   Fanatec Clubsport Racing Wheel F1
   15 Nm i vridmoment i denna rattbas upplevs snarare som 25, här. Väldigt mycket kraft, väldigt myckrt detaljer och den upplevs som "smooth".

   Fanatec Clubsport DD+ och DD betygsattes av mig förra månaden (recensionen, här) och samma rattbas ingår ju här, den enda skillnaden här mellan denna bundle och den Gran Turismo-kombination som vi redan testat är den nya officiella Formel 1-kringlan som baseras på den gamla F1-ratten från Fanatec som vi här på Gamereactor nyttjat sporadiskt de senaste två åren. Den mäter 27 centimeter, huserar 14 stycken knappar, magnetiska växlingspaddlar, perforerade lädergrepp och baseras på en kolfiberkropp (fem millimeter i tjocklek) som i det här fallet gjorts med mörkblå kolfiberdetaljer. Det sitter en liten OLED-skärm på en tum (128x64 pixlar) som primärt visar växlingsval. Ratten är officiellt licensierad till Playstation 4 och Playstation 5 och även om designen är gammal vid det här laget och den lilla OLED-skärmen pytte-pytte-liten, är det en väl inarbetad och omtyckt form på en typisk, klassisk Formel 1-ratt.

   Jag är ingen större Formel 1-fantast även om jag dyrkade säsongen 2021 där rivaliteten mellan Red Bull / Mercedes och Max vs Lewis stod för det mest spännande som sporten bjudit på på flertalet årtionden. Jag är inte den som på regelbunden basis spelar Codemasters Formel 1-spel och jag kör väldigt sällan open wheel-racing i vare sig Iracing, Assetto Corsa eller Automobilista 2. Med det sagt äger jag en hel drös olika kringlor av olika märke, typ, sort och storlek och brukar gilla att variera mig. Fanatecs formel-rattar har alltid varit bra, lite för små för min smak (föredrar 30 centimeters bredd framför de 27 som erbjuds här) men en sak som är säker, är att jag föredrar denna bundle med F1-ratten före Gran Turismo-paketet som vi recenserade förra månaden. Medan Gran Turismo 7-kringlan känns plastigt gnekig och vek (lite som en leksak) känns denna F1-ratt välbyggd, styv, stark och ordentligt byggd.

   Detta är en annons:
   Fanatec Clubsport Racing Wheel F1
   Designen på kringlan är lastgammal men fungerar fortfarande riktigt väl.

   Som helhetspaket och för dig som föredrar Formel-racing framför GT och rally, är detta såklart klockrent. Rattbasen DD+ är fantastisk, verkligen helt fantastisk, och detta är en bra ratt. Personligen skulle jag köpa Clubsport DD+ (löst) och sen komplettera med en Clubsport Fanatec BMW M3 GT2 som jag anser är den tyska simracingjättens allra främsta kringla sett till pris i förhållande till prisvärdhet och prestanda.

   09 Gamereactor Sverige
   9 / 10
   +
   Fantastisk rattbas, otroligt bra force feedback, massor av detaljer i körkänslan, lysande formfaktor, superenkel att montera, marknadens bästa snabbkoppling, kvalitativ Formel 1-ratt
   -
   Designen på kringlan känns gammal, OLED-displayen är pytteliten
   overall score
   Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

   Relaterade texter

   5
   Fanatec Clubsport Racing Wheel F1

   Fanatec Clubsport Racing Wheel F1

   HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

   Fanatecs senaste bundle innehåller den alldeles lysande direct drive-basen DD+ och en officiellt licensierad Formel 1-kringla. Petter har recenserat...   Loading next content