Svenska
Gamereactor
nyheter
Final Fantasy XIV: Endwalker

Final Fantasy XIV har över 27 miljoner spelare

Square Enix hyperpopulära onlinerollspel har vuxit med tre miljoner spelare under det senaste året och visar inga tecken på att sakta ner...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

Det finns många bra exempel på spel som släppts i ett rakt igenom uselt skick, men som genom hårt arbete har kommit på banan igen och blivit en stor succé. Det bästa exemplet på detta är förmodligen Final Fantasy XIV.

Det släpptes 2010 och var så dåligt att Square Enix dödade det två år senare, tog det tillbaka till ritbordet och återlanserade det 2014 som A Realm Reborn. Och det var då som framgångssagan började, eftersom otaliga gamers lirat det sedan dess och fler och fler ansluter sig till det roliga, så till den grad att det togs bort från försäljning förra året eftersom det helt enkelt var för populärt.

För exakt ett år sedan avslöjade Square Enix att onlinerollspelet passerat 24 miljoner spelare, och sedan dess har denna siffra fortsatt stiga. Under den senaste Letter from the Producer-livestreamen bekräftades det av producenten Naoki Yoshida att Final Fantasy XIV nu har över 27 miljoner spelare, något som med all säkerhet kommer växa ytterligare med en ny patch och nytt innehåll som kommer den 18 oktober.

Final Fantasy XIV finns ute nu till PC, Playstation 4 och Playstation 5. Vi kan verkligen rekommendera dig att kolla in detta.

Final Fantasy XIV: Endwalker

Relaterade texterLoading next content