Svenska
Gamereactor
artiklar
Ghost of Tsushima

Finfina nybörjartips till Ghost of Tsushima

Jin Sakai står inför en tuff uppgift i Ghost of Tsushima. Här är tipsen som kan hjälpa honom på traven...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

Ghost of Tsushima är ett stort spel som erbjuder många valmöjligheten. De flesta spelare vet kanske redan hur de brukar ta sig an utmaningar, men Sucker Punch har gjort mycket för att se till att vi kan prova olika tillvägagångssätt under spelets gång. Till exempel har vissa möten utformats med en specifik spelstil i åtanke eller för att uppmuntra användningen av vissa prylar. Naturligtvis kan du också bara storma fiendens läger, starta en strid och dräpa alla fiender som vågar möta dina mäktiga samurajfärdigheter, men det kan bli ganska repetitivt på lite sikt, så varför inte utvärdera olika möjligheter? Ta dig tid, titta runt och prova olika sätt att spela för att njuta av denna öppna värld till fullo. Därför har vi sammanställt några fiffiga tips som hjälper dig att få ut det mesta av ditt äventyr.

Början av Ghost of Tsushima är ganska linjär och tillåter dig inte att avvika från den givna banan i någon större omfattning, men efter att du har slutfört genomgången av spelet öppnas det upp. Här känner Jin redan de flesta knep som behövs för att utforska den första regionen i Izuhara. Massor av viktiga platser väntar på dig, men det är värt att utforska Golden Temple i Ariake's Golden Forest tidigt, eftersom försäljarna hittas där. Med rätt material kan du förbättra rustningen eller få ditt svärd vässat hos smeden.

Om du utforskar omsorgsfullt och slutför siduppgifterna låser du snart upp ytterligare rustningar, vilket i sin tur kommer ge olika bonusar. Om du anpassar dessa plagg av ett proffs ökar fördelarna ytterligare. Traveller's Attire hjälper dig att utforska och de enkla Ronin-kläderna är perfekta för stealth-delarna i spelet. Byt till Samurai Clan/Gosaku eller olika pansaruppsättningar du hittar senare när du slåss mot flera fiender på en gång. Förresten behöver du bara byta rustningen för att dra nytta av rustningseffekterna - mask och hjälm är rent kosmetiska.

Detta är en annons:
Ghost of TsushimaGhost of Tsushima

Jag rekommenderar att du investerar dina första färdighetspoäng i strid (Samurai skillthree, Deflection arc), stealth och 'Stand off'-färdigheterna. Armor ger dig flera fördelar i strid och Mythic Tales (blå ikoner) ger nya färdigheter utan att behöva spendera insamlade färdighetspoäng. Du behöver inte heller mala på för att samla färdighetspoäng mot trista vandrande banditer, mongoliska patruller och samurajdesertörer - detta eftersom de viktigaste uppdragen kommer ge din nog med poäng. Det är fortfarande värt att rädda tillfångatagna medborgare dock, så att du på så sätt får fler platser att samla uppgraderingsmaterial och liknande. Du hittar de viktiga varorna Silk, Wax Wood (du kan få två av dem i varje Shinto-helgedom om du söker noggrant) och Guld först efter att du har avslutat vissa aktiviteter, så du måste tänka på vad du ska investera i tidigt.

I det första kapitlet är det viktigt att lära sig de fyra kampstilarna för att effektivt slåss mot olika fiendetyper (när du väl har bemästrat en ny stil bryter tunga attacker igenom fiendens försvar). Du måste besegra flera fiender av typen "krigsherre" för att låsa upp en ny stil, men det finns ett annat sätt att boosta framstegen. Infiltrera fiendens läger tyst och håll utkik efter de tungt pansrade soldaterna som aktivt tränar - det kommer sannolikt att vara lägrens ledare. När Jin tittar på deras träning på nära håll (håll ner R2 för att göra det) ökar också dina framsteg. I den senare historien kommer dessa motståndare att visas massor, så du får gott om tillfällen att göra detta. Men det är fortfarande trevligt att låsa upp saker så tidigt som möjligt, tycker jag.

Dueller mot fiendens svärdsmän kan bli ganska svåra, så det är viktigt att följa några grundläggande regler och se till att ha nödvändiga färdigheter. Attacker som indikeras med en röd ljusblink bör alltid undvikas, och du kan bara parera blå skimrande attacker om du låst upp motsvarande förmågor i samurajträdet (Deflektion). Det är en bra idé att arbeta mot dessa tidigt så att du har överhanden i strider och inte blir överväldigad.

Detta är en annons:
Ghost of Tsushima

Så snart du har rensat alla mongoliska läger i en region visas alla intressanta platser på översiktskartan. På så sätt kan du (med hjälp av Traveller's Attire) hitta alla samlarföremål i det aktuella området, även utan att behöva investera i färdigheter som hjälper dig att upptäcka varma källor, Inari-helgedomar och liknande. Dessa passiva bonusar är små och du kan nå dem mycket snabbare senare, så det är inte riktigt värt tiden. Om du klättrar upp till utkiksplatser, leta bara efter rävhålor (de gula träden - de kommer att bli rödaktiga senare) eller efter heta källor (det är de röda träden, men kan senare kännas igen på ångan).

Shinto-helgedomar och sidouppdrag belönar dig med stora och mindre talismaner som låser upp mycket kraftfulla passiva effekter. Jag rekommenderar framför allt "Charm of Okuninushi", som långsamt återställer ditt liv utanför strider. Detta sparar dina reserver av Resolve medan du utforskar eller tar en lugn stund efter att du rensat ett fiendeläger. Du hittar det i Mending Rock Shrine som ligger i Hiyoshi, sydväst om Castle Kaneda på Isonade-kusten.

En sista sak: Bränn inte ut dig själv. Du behöver inte erövra hela Tsushima på en helg, så ta dig tid och njut av naturen. Det är alla tips vi har för dig, men det är såklart inte heltäckande. Om du har några vägledande ord för andra nybörjare till spelare, så dela gärna med dig i kommentarsfältet för att hjälpa andra samurajer fullgöra sin plikt. Och med det sagt, se nu till att köra tillbaka dessa mongoler och förrädare!

Vår recension av Ghost of Tsushima hittar ni på denna länk.

HQ

Relaterade texter

Ghost of TsushimaScore

Ghost of Tsushima

RECENSION. Skrivet av André Wigert

Wigert har tryckt en fräsig rishatt över hjässan och lirat skiten ur den efterlängtade grafikbomben Ghost of Tsushima...

Rise of the Ronin vs Ghost of Tsushima

Rise of the Ronin vs Ghost of Tsushima

ARTIKEL. Skrivet av Marie Liljegren

Ljudet av två välslipade katanas som möts ljuder under körsbärsträden. Vida kimonos fladdrar i vinden medans de rosa blombladen faller från trädkronorna. Det kan bara bli...Loading next content