Svenska
Gamereactor
nyheter
Forza Motorsport

Forza Motorsport floppar på Steam

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Trots all hajp och förhandssnack har lanseringen av det nya Forza Motorsport blivit allt annat än en succé, speciellt inte på Steam. I skrivande stund har det nämligen färre aktiva spelare än Forza Horizon 5 och är inte ens med bland de 30:e mest spelade Xbox-spelen på plattformen. Anledningen? Usel optimering och ett karriärläge med mördande långsamt tempo.

Sett till spelarbasen så är det också tydligt att Forza Motorsport verkligen inte varit någon kioskvältare. Visst, spelet har även släppts på Game Pass vilket så klart ätit upp en stor del av försäljningen på Steam, men att det skulle vara så här illa?

Jämför vi med Forza Horizon 5 är skillnaderna som dag och natt, för medan Playground Games titel som mest nått upp i 80 000 aktiva spelare har inte Forza Motorsport ens mäktat med en bråkdel av det, och som mest lyckats samla ihop 4700 racingfans. Ser vi till hur många som just nu spelar de respektive spelen blir siffrorna ännu mer deprimerande och det nu två år gamla Horizon 5 fullkomligt skåpar ut Motorsport.

Ta en titt själv på statistiken här nedan.

Vad tror du är anledningen till att folk inte dras till Forza Motorsport?

Forza Motorsport
Forza Motorflop.

Relaterade texter

Forza MotorsportScore

Forza Motorsport

RECENSION. Skrivet av Conny Andersson

Efter en vecka på racingbanorna är Conny, i sin längsta recension så långt, redo att dela ut betyg till Turn 10:s efterlängtade åttonde del i sin Motorsport-serie...Loading next content